Postao/la eli dana 18 ruj 2005, 23:03
mislim da je adrian malo premali za teoretiziranja. <
>prva stvar je nagovorit ga da uopće sjedne na tutu. za nas su to odradile tete u jaslicama koje su je paralelno sa starijima koji su bili na pravom odvikavanju, stavljali jednom dnevno da sjedi.<
>moja je imala 4 dana do 20 mjeseci i MM je odradio cijeli posao, u jednom danu. ujutro joj nije stavio pelenu, već tutu na pola dnevnog i rekao da pita kad joj se piški. naravno, niti jedan put nije pitala, već bi zvala kad bi se popiškila da "bliše mokal palket". i on, flegma kakav je, prvo bi
isao pod, a nju obučenu u mokru odjeću pustio da sačeka minutu dvije, pa je tek onda istuširao i obukao. pred kraj dana počela je javljati čim bi se pis počeo spuštati niz nogice. to joj je jako smetalo pa je valjda i napravilo klik u njenoj glavici da pazi i javi prije nego krene. sutradan joj nije niti jednom pobjeglo, a ni nikada više.<
>naravno, čim dijete obavi u tutu, treba praviti feštu, divit se uratku i pustit ga da sam povuče vodu. to sa povlačenjem vode je jako motivirajuće, tako da se mnogima desilo da dijete svako malo traži tutu samo da ima priliku povući vodu.<
> <i></i>