Sada je: 09 lip 2026, 22:21.

Opet sam priživila! :-)

Moderator/ica: Diami

Opet sam priživila! :-)

PostPostao/la Marto » 05 srp 2008, 19:30

Žaj mi je šta neman negdi sačuvanu priču prvog poroda koju sam slala našoj dragoj Jullishki, tek tako da se priče mogu usporedit, al nema veze...

Dakle, 20.06. na dan termina išla sam na pregeld plodne vode i već san polako gubila nadu da ću skoro rodit. Svoju prvu zvijerku rodila sam 12 dana nakon i na taj famozni pregeld bila sam čak 5 puta :alc sve sam se bojala da me čeka ista sudbina. Ni prirodno izazivanje poroda (sexom, da) nije pomoglo. A složila sam si u glavi perfektni plan poroda koji bi po mojim željama triba biti expresan i bezbolan, nikako za vrime utakmice naše reprezentacije (ipak sam želila da neko bude uz mene, a ne svi uz tv), porod nije smija biti po noći, i beba se tribala roditi baš tu negdi oko termina, nikako prije jer smo selili, ni poslin jer nisan više mogla čekat. Već par godina prati me srića da mi se želje ostvaruju i sad definitivno moram pripazit sa željama (da mi brzo ne bi i treće pokucalo na vrata).
22.06.2008. probudila sam se oko 6,30h, napravila Zmaju bocu mlika, prominila mu pelenu, oprala bocu i vratila se u horizontalu. Oko 7 sam probudila mm da me lagano vrti drob i da je to to, al da nije još strašno i da imamo vrimena, da se okrene i nastavi spavat. Naravno da nije više oka sklopija, on me je odma tija deportirat u rodilište. Ležali smo tako i ćakulali do nekih 9, 10. Trudovi su odma bili na svakih 5, 4, 6 minuta, kako koji. Oko te ure već san alarmirala svog duhovnog vođu, gurua, podršku, navijačicu, bodrilicu, savjetnicu, zvijezdu vodilju i ne znan više šta sve ne, Inu 66 (evo prilike draga moja da ti javno zafalim, dugujem ti za cili život, fala od srca na svakoj pomoći i lipin ričima! :3srca).
Onda sam stavila sušit robu, malo pospremila Zmajeve igračke, njega digla, zvala majku da ga dođe čuvat i otišla u kadu oprati kosu i otuširati se. Naime, kroz obje trudnoće me doslovno proganjala pomisao o odlasku u rodilište šporke kose :whew (da ne kažem da sam od onih koje po povratku kući sa vrata ulaze u kadu i definficiraju se cile, od glave do pete).
Pa sam sušila kosu, trčala par puta na wc prirodno se čistiti, opet se tuširala, odmarala na krevetu između sve jačih i jačih trudova- al ni sjena onim trudovima od prvog poroda. Mm je opra pod i stavija kuvat ručak i onda smo se oko podne ipo uputili.
U rodilište san ušla u 12.40h. Doktor je pita par pitanja, pregleda me i na moje pitanje jesam li išta otvorena odgovorija da NEŠTO ipak jesam: 9 prstiju! Bila sam oduševljena! :nana Totalna suprotnost od prvog puta. Oni baš i nisu bili, u rodilištu je bila ludnica i nisu imali praznih boxeva.
Uspili su mi još samo izmirit tlak koji je bija ka kod male djevojčice, 120/70. Bez brijanja, bez klistira, bez davanja mokraće, bez tuširanja, bez predrađaone, poslali su me drito u rađaonu. Tamo san komentirala da je stol puno mekši i udobniji nego li prije godinu ipo (dobila san kušin ispod glave- ma kraljevski tretman), a sestre su me gledale ka da san luda.
Doktor mi je probušija vodenjak- malo je neugodno, al ništa strašno i onda ti je tamo doli toooplo dok voda izlazi. I dali su mi drp- koji nisam tila, al su se oni samo nasmijali na to.
Mrzim drip! Isti tren kad te prikopčaju počne bolit cilo tijelo, za poludit osjećaj! Onda su došle te dvi sestre (babice, šta li već) i rekle mi da tiskam. :iznenad Ja? Već? Ali ne mogu još... Šta ne moš, vidi se glavica sa crnom kosom, tiskaj!
Odvratan mi je osjećaj bija kad me ona rukom širila, masirala međicu ili već nešto, uf. I to sam tila da prestane, al me žena nije svaćala ozbiljno. Pa sam tiskala i pokakila im se. :oops: :mrgreen: Pa su tile da prestanem tiskat, zaljevale su me doli sa toplom vodom (čemu to?), al nije bilo povratka: u 13,30h rodila se moja Mišica crne kose, 52cm duga i teška 3750g!
Nema lipšeg i ugodnijeg osjećaja od onoga kad beba izlazi vanka, osjećaš toplinu i svaka bol instant prestaje!
Dobila sam je odma na prsa,tijelo na tijelo, na nekih 20ak minuta. Za to vrijeme mi je babica za pupčanu potezala posteljicu dok je pričala na telefon, potezima ruke ka da vata ribu na tunju! :shock: I rekla da tiskam, pa sam se i toga riješila. Pukla sam malo, dobila 4 punta, al nakon šta je prošlo dosta vrimena pa nije bilo bezbolno ka prvi put, al ništa strašno.
Opće poznata paničarka foruma je i ovaj put priživila i to bez po muke! :klanja Oporavaka nije ni bilo jer san odma bila ka nova, po povratku u sobu odšetala sam u wc popiškit se i molila da me puste da se otuširam- šta naravno nisu do navečer.
A još kakvu sam tek nagradu dobila! Lipu, malu, crnu Mišicu! :luv
Zmaj :belji 10.12.2006.
Mišica :liza 22.06.2008.
Lav :mali 04.07.2010.
Marto
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: Opet sam priživila! :-)

PostPostao/la olja » 05 srp 2008, 21:33

:3srca
Divna prica, Marto! Drago mi je da je sve tako brzo proslo :)
Uzivajte sad svi zajedno!! :luv
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la Ina66 » 05 srp 2008, 22:23

stalan uvid u događanja sam imala, ali ovako ispričano baš lipo zvuči. i drago mi je da ti se sve posložilo kako si htjela :3srca
a za ove riči opet ponavljam - fala, i drugi put ;)
mislim, kad već rađaš tako lipu dicu šteta bi bilo stat' samo na dvoje :mrgreen:
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Stefanova_mama » 05 srp 2008, 22:47

Nek ti je ziva i zdrava i uzivajte zajedno. :proljece
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la SanjaMK » 05 srp 2008, 22:54

super, super. Hocu i ja tako. Ok, mozda bez kakanja:))
slika
Jana - 29.09.2008
Teo - 20.06.2002
SanjaMK
Sveta krava

PostPostao/la badada » 06 srp 2008, 00:19

marto ljubim te! odradila si to svjetski :up
07.09.2006. veliki zvrk
09.09.2013. mala zvrkica
badada
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Diami » 06 srp 2008, 10:49

Odlična priča! Dakle, treba dobru želju poželiti i onda vjerovati da se želje ispunjavaju.

Čestitam! :bab
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la nerina » 07 srp 2008, 00:02

Marto, čestitam od srca.Baš mi je drago pročitat tako lipe priče s poroda :3srca
R 11/07
nerina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Renci » 07 srp 2008, 08:13

Ko sto sam vec rekla ...ti si moj idol :3srca :klanja
Renci
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Anđela » 07 srp 2008, 14:58

Lijepa priča.... ah naježim se uvik na te doktore, babice i sestre. Jednostavno nas tretiraju kao na traci ono ajmo slijedeća.. tiskaj!!! Kad bi bar bili malo ljubazniji i
Započni dan sa osmijehom!
Anđela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la azaleja » 07 srp 2008, 17:30

Predivna priča :3srca ..iskrene čestitke na mišici :3srca
Ja ludača čitajući ove priče dobivam želju za još jednim smotuljkom
azaleja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la moon » 09 srp 2008, 20:41

Krasna priča! Ulijeva mi nadu da će ovaj put možda biti malo bolje.
Hrabra je odluka da čekaš dokle ide, pa tako nisi morala prolaziti one procedure, i ono najgore - višesatno ležanje na leđima. :svadja
slika slika
moon
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la TOMISLAVA » 15 srp 2008, 18:35

Prekrasna priča, sad bi i ja :))))))))))
:proljece
TOMISLAVA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la yra » 15 srp 2008, 19:35

Istina je, i ja dobivam od ove tvoje priče želju za još jednim, trećim bebačem... :cool
Nasmijala si me i razveselila!
Sretno!
3.12.2003.
20.5.2007.
29.9.2009.
http://il.youtube.com/watch?v=Rr39eyEVWr0
yra
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la borninamama2 » 16 srp 2008, 13:57

Baš lipo napisano!

Čestitke i pusa, a sad odo jer mi se nešto želja jako buuuuuuuuudi.....za jednom paketinom, ono da nekoga stavim unutra, s malon kosicon
borninamama2
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la sunce » 16 srp 2008, 20:41

Volim ovakve price :proljece

Bravo panicarko, uzivajte, ljubite se, mazite i volite se- Misica, Zmajic, TM i ti!
Cestitam!
MATIJA 99
VIKTOR 04
sunce
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mahima » 18 srp 2008, 12:43

Draga, naše su priče nevjerojatno slične :proljece
mahima
Asimilirana
Asimilirana