Sada je: 10 lip 2026, 13:34.
Moderatori/ce: Diami, nevenera

Moram priznati da mi je puna kapa, a motivaciji ne pomaže to što i nije neki jelac pa dosta i bacam, pogotovo kad sam u PMS-u/prvi-drugi dan menge - valjda se promijeni okus mlijeka pa neće ni blizu. Onda ga trpam u kašice pa bar dio prođe.
juce na trudnickom tecaju su nam rekli da je najbolje nakon prvog podoja da izdajamo grudi "do kraja"?
meni je to bilo nelogicno, jer sam puno citala o dojenju i u knjigama se kaze da ne smijemo se umjetno mjesati u ponudi-potraznji za dojenju. ako ja izdojim visak, onda ce biti i veca ponuda, tako?

eli je napisao/la:juce na trudnickom tecaju su nam rekli da je najbolje nakon prvog podoja da izdajamo grudi "do kraja"?
meni je to bilo nelogicno, jer sam puno citala o dojenju i u knjigama se kaze da ne smijemo se umjetno mjesati u ponudi-potraznji za dojenju. ako ja izdojim visak, onda ce biti i veca ponuda, tako?
nije to ni tako blesav savjet prvorotkinji koja ne zna kako njene grudi reagiraju na hormone, a obično reagiraju sporije nego u narednim babinjama.

Crvena je napisao/la:MM u Americi, naručila mu da mi donese zvjezdice za Aventovi izdajalicu. Nije mogao naći zvjezdice, nego su mu prodali nekakve "duckbill valves" koje su navodno trajnije, a isto idu na ručnu izdajalicu. Navodno su traženije pa više ni ne drže zvjezdice. Kako god, prodaju se u pakiranjima od 6 komada za 4 USD - u usporedbi sa 18 kn za jednu zvjezdicu koliko plaćam kad sama odem u Samobor po nju jer se samo tamo može kupiti...
MM se vraća 12.7., odmah ću isprobati te kljunove pa javim!

pa kud ćeš svježije
a znam, samo prenosim šta je ona meni rekla 

Dojke će proizvodnju uskladiti s potražnjom, koja se svakih par tjedana mijenja (otprilike sa tjedan dana, sa tri tjedna, sa tri mjeseca, sa 6 mjeseci starosti bebe su skokovi), kada je moguće da par dana puno češće traži sisu i doslovce "visi na cici" cijeli dan, ali to prođe kad se ponuda prilagodi povećanoj potražnji.Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.