Stranica: 1/1.

Do kada adaptirano?

PostPostano: 10 kol 2015, 08:37
Postao/la Wiki
Drage mame koje koristite adaptirano. Trebam pomoć. Imam nekoliko nedoumica pa bih se željela s nekim tko ipak ima iskustva o tome, posavjetovati. Imamo 11 i pol mjeseci i naš raspored je već mjesec i pol dana isti.
Doručak(7h): žitarice
Užina(10h):voće
Ručak(13:30h): meso, riba, jaja, povrće.. zavisi
AD(16h)
AD(20h)

Zamjenila bih ovaj popodnevni obrok s nečim al nemam ideja, nisam siguna jel prerano jer svugdje piše da se četvrti obrok zamjenjuje sa godinu dana. Isto tako večeru, do kada ste davale bočicu za večeru. Do nedavno ju je držala cijelu noć, sad unazad tjedan dana se budi po noći gladna i traži jesti što baš nije njen običaj obzirom da je od 4 mjeseca već spavala cijelu noć. Ima li neka mama iskustva malo više da mi pomogne? hvala svima.

Re: Do kada adaptirano?

PostPostano: 10 kol 2015, 09:08
Postao/la nevenera
zamjeni ga jogurtom

i ne kužim naslov topika?

Re: Do kada adaptirano?

PostPostano: 10 kol 2015, 16:30
Postao/la Wiki
nevenera je napisao/la:zamjeni ga jogurtom

i ne kužim naslov topika?


Naslov je takav jer sam pokušala naći neku sličnu temu kako si me putila al nisam našla. Moj upit je mamama koje su s vremenom prestale dojiti i prešle na adaptirano. Zanima me do kada su ga davale. Do druge godine ili su ranije prestale? To mislim na ovu prednoćnu bočicu?
Ako nisam dobro oformila temu isprike. Nisam još nikad otvarala novu temu. :dunno

Re: Do kada adaptirano?

PostPostano: 18 kol 2015, 14:09
Postao/la pinky
mi smo imali kombinaciju sisa/dojenje do 6 mjeseci, onda su presle na ad do 2 ipo godine.

Re: Do kada adaptirano?

PostPostano: 10 vel 2016, 13:26
Postao/la dalinda
Kako ne bih otvarala novu temu i radila guzvu na forumu pitati cu ovdje pa mi mozda netko može pomoci.
Dakle... zanima me kada uvesti kravlje mlijeko. Imamo 15i pol mj. Da li je to rano? Ako nije na koji način da ga uvedem, jer ne jede cokolino i slične kašice, a gliz sam do sada radila na vodi. Pije AD samo dva puta (nekad čak i samo jednom u danu). Da li je to malo? Jede jako puno mliječnih proizvoda (jogurt, vrhnje, svježi sir...). Jednako tako, jede mlijeko u npr. špinatu, ire krumpiru i nije bilo nikakvih nuspojava. Sada mene zanima da li zamjeniti taj ad kravljim ili nastaviti i kako uvesti kravlje i kako davati.

Re: Do kada adaptirano?

PostPostano: 10 vel 2016, 15:19
Postao/la IINA
Nastaviti sa AD do navršene dvije godine.

Re: Do kada adaptirano?

PostPostano: 10 vel 2016, 19:08
Postao/la Diami
To ovisi gdje postaviš pitanje. U pravilu svi preporučaju da kravlje mlijeko ne bude kao piće/obrok do godine dana minimalno, bolje dvije. No recimo ovdje u Njemačkoj institut za prehranu djece kaž da nije problem nakon godine dana u obroku koristiti kravlje mlijeko, npr za skuhati griz.

Adaptirano je svakako bolje prilagođeno djetetu i njegovim potrebama nego kravlje, tako da dok daješ bočicu kao obrok još ja bih nastavila s adaptiranim. Bočica kravljeg mlijeka nije tako izbalansirana kao adaptirano. Kada daješ u obroku onda drugi sastojci u obroku pomognu izbalansirati hranjive tvari.

A do kada je potreban čisto mliječni obrok je isto individualna stvar, neki odluče da već s godinu dana dijete jede samo krute obroke, netko drži bočicu do svije. Ovisi i o tome kako dijete jede druge stvari, izm. ostalog i druge mliječne proizvode.