Sada je: 10 lip 2026, 13:34.

kuhanje s adaptiranim?

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

kuhanje s adaptiranim?

PostPostao/la sunce » 11 lip 2009, 00:21

Brzinski sam preletila tocic i nisam nasla odgovor, pa molim dobru dusicu da me uputi gdje gledati ili ukratko napisati.
Jedna forumasica me zamolila da postavim pitanje jer je trenutno bez neta...

Kako (npr.) skuhati griz na adaptiranom? Tj. poanta pitanja je dali se adaptirano mlijeko moze kuhati :conf

ja joj ne znam pomoci jer nismo imali te probleme/dileme
MATIJA 99
VIKTOR 04
sunce
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: kuhanje s adaptiranim?

PostPostao/la mamashnita od noje » 11 lip 2009, 07:12

ne moze i ne smije. neka griz kuha na vodi, ili neka ga ne kuha uopce.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la mimi321 » 11 lip 2009, 07:27

Ja bi u griz skuhan na vodi umijesala adaptirano a sad jel to dobro ili ne :dunno
C. skorpion 2007.
D. vaga 2002
mimi321
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Rogue » 11 lip 2009, 08:07

znaci kad se krene s dohranom nista se ne smije kuhati na AD? Kako onda napraviti npr. pire od krumpira ili blitve do dvije godine?
slika17.01.2009.
Rogue
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la danijela81 » 11 lip 2009, 08:43

ja npr. griz od pira skuham na vodi, da bude gusto, i kad se malo ohladi dodam adaptirano.
tako i vecinu zitarica ako radim mlijecnu kasicu. ako mijesam s vocem, ne dodajem adaptirano uopce.
tako cu i pire, blitvu i spinat kad nam dodje vrijeme za to.
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la mamashnita od noje » 11 lip 2009, 11:23

Rogue je napisao/la:znaci kad se krene s dohranom nista se ne smije kuhati na AD? Kako onda napraviti npr. pire od krumpira ili blitve do dvije godine?

nakon otprilike godinu dana starosti djeteta mozes napraviti pire ili blitvu s mlijekom, to je relativno mala kolicina koju dijete unosi u sebe, ne treba pretjerivati ni u cemu pa tako ni u restrikciji kravljeg mlijeka, crijeva se trebaju polako privikavati. ali ne treba mu davati piti, sto duze to bolje.
a sto se kiuhanja na AD tice - to nikako i nikada.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la sunce » 11 lip 2009, 21:23

hvala na odgovorima. pretpostavka je i bila da se adaptirano nesmije prokuhavati ali rekoh bolje pitati.
I mozda brzinska preporuka koje ADmlijeko kupiti, mada mislim da jednoznacan odgovor necu dobiti :mrgreen: .
Bebac ima 8,5 mj. i nije do sada pio adaptirano.
MATIJA 99
VIKTOR 04
sunce
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la danijela81 » 12 lip 2009, 08:56

tesko je preporucit adaptirano. ono sto sam puno puta cula je da kad se prestaje s dojenjem, da je Aptamil najbolji. navodno najprobavljiviji.
moj mis je na PRE Hippu s probioticima, to je jedini Hipp koji je namijenjen za zapadno trziste, a da se prodaje u Hr. oni negiraju, ali sva ostala Hipp mlijeka su totalno razlicita od onih izvana, cak i ove nove "poboljsane" formule.
a puno cura na forumu kupuje Nan ili Milumil.
pa sad ti vidi :mrgreen:
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la sunce » 12 lip 2009, 09:09

danijela, hvala!
ona nece prestat s dojenjem, ali misli koristiti adaptirano kod pripreme obroka.
Je,je takav odgovor sam i ocekivala sto se tice ad mlijeka, hvala jos jemput
MATIJA 99
VIKTOR 04
sunce
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Rogue » 12 lip 2009, 10:19

kazu da Aptamil ima najslicniji okus majcinom mlijeku, pa ako jos doji mozda je to najbolje.
ja nisam probala nijedno :mrgreen:
inace mi smo na NAN-u.
slika17.01.2009.
Rogue
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la morisela » 01 srp 2009, 13:42

Hvala na odgovorima! Zamolila sam sunce da pita umjesto mene jer mi je komp bio zrondan.
Htjela sam pomalo poceti uvoditi veceru i to mlijecnu, posto se toliko izdojiti ne mogu, kravlje ne dajem, nema druge nego adaptirano. Znam da sam citala da se ne kuhaju ta mlijeka, ali zbunilo me to sto sam dobila jedno izdanje Beba gdje su samo recepti i na masu njih pise majcino ili adaptirano mlijeko prokuhati i blablabla. Pa to je uzas ako jedan casopis kojeg dosta mama cita ima takve recepte!

mamashnita od noje je napisao/la:a sto se kiuhanja na AD tice - to nikako i nikada.

Je l' znas mozda zbog cega se ne smije, mislim, sto se dogadja s mlijekom prilikom kuhanja?

Kupilla sam Novalac, skuhala zitaricu na vodi i ok je. Prvih par puta je bilo saljivo dok nisam usla u stos koliko treba biti gusti griz ili sto vec radim, a sada smo se spraksali.
Vito 26.09.2008
Egon 26.04.2011
morisela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la zumba » 05 stu 2010, 13:05

Ja skuhan griz na vodi, dosta rijetko i samo stavim 2-3 žlice praha (novalac) unutra i dobro promiješam, To nam je odlično. Ne kuham ga a opet ne trebam pravit posebno bočicu pa sipat u griz.
zumba
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Miki » 05 stu 2010, 13:37

ovako sam ja radila npr griz.

izmjerila bi u bočicu 2,5dl vode, stavila prokuhati
kad prokuha, odvojila bi cca 1 dl da se hladi (za napraviti adaptirano), a u ostatak stavila cca 1,5 žlicu griza (ako se dobro sjećam, uglavnom gledala sam upute na pšakiranju i stavila griza koliko bi išlo na 1/4 litre mlijeka)

skuhala bi griz na toj vodi, dok bi se griz kuhao, ohladila bi mi se voda za adaptirano i unutra bi pomiješala količinu praha za 250ml adaptiranog

kad bi se griz ohladio (uvijek bi ispao gust jer se kuhao na manje vode nego što je potrebno) dodala bi to pripremljeno adaptirano i to je bilo to. Ako mi je još uvijek bilo pregusto (ako bi malo vode isparilo), onda bi dodala još malo Jane

komplicirala sam :mrgreen , ali kad sam jednom probala samo dodati prah, ostale su mi grudice pa mrva nije htjela jesti :dunno

u povrtne kašice sam znala staviti malo svog izdojenog mlijeka, tako su lakše prihvaćale nove okuse (ali ja sam imala jaaaako problematične cure kad je u pitanju dohrana :/ )
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.