Sada je: 09 lip 2026, 22:21.
Moderatori/ce: Diami, nevenera

!Evo mene jako interesira ova tema i pročitala sam sve od prve do zadnje stranice.Danima proučavam raznorazne tablice dohrane i čitam savjete iskusnijih mama,i unatoč tome imam još tisuću pitanja.
Dakle,stvari su ovakve:moja cura za koji dan puni 6 mj.,točnije 9.7.do sada se hranila isključivo mojim mlijekom i savršeno napredovala.Na pregledu sa 4 i pol mjeseca 7kg i 66 cm,pedijatrica tada savjetovala da se u prehranu ništa ne dodajeosim ako dijete ne bude gladno,onda da probam sa žitaricama(kukuruz,riža)prije spavanja.Ja ništa nisam davala do neki dan kad sam pokušala ,i to ujutro,sa rižinim pahuljicama i to na vodi.Beba nije bila nimalo oduševljena,više popljuvala nego pojela,ja s tim pokušavala par dana a njena reakcija svaki dan ista i ja odlučila još neko vrijeme pričekat sa dohranom.Je li to u redu ili bi trebala i dalje svaki dan pomalo pokušavat?Eda zaboravih napomenut da je do sadaspavala na večer od 20 i 30(tada i zadnji podoj)pa do 4-5 ujutro.Zadnjih par dana se budi češće noću,pa ne znam dal je to neki znak da joj treba više hrane preko dana.Znam da ću vjerovatno pretjerat sa raznim pitanjima i traženjem savjeta ali unaprijed molim za razumjevanje.
Vidim da su neke cure jako upućene u sadržaj raznih namirnica i u njihova štetna i hranjiva svojstva,ja nisam ta i tu će mi trebati puno pomoći.Imam i još JEDNU dvojbu:gotove kašice ili da ih sama pravim?Totalni sam antitalent u kuhinji,nemaštovita skroz i ne znam šta sa čime kombinirati da bi bio kompletan obrok(to malo razmišljam unapred).Amuči me i podrijeklo namirnica,naime vrta nemam i nitko koga znam ne uzgaja ništa.Tako da sam osuđena na kupnju na placu ili po doćanima a tu ću morat prodavačima vjerovat na riječ.Vidim da se puno priča o bio dućanima pa me zanima da li i u Rijeci ima kakav jer ja nisam ništa načula?To bi bilo to od mene,za sad!Pusa svim curama
!
Ovako otprve bi ti rekla da koza od paprike izuzetno napuhava pa bi stoga ja osobno pricekala s njom barem do godinu dana, lan je poznati laksativ pa i tu valja oprez, sezam se moze dodavati hrani jer je krcat kalcijem, ja sam ga na brzo zarumenila na vatri (bez ulja), usitnila u muzari u dodala povrtnoj juhi npr.

Bessa je napisao/la:A smokve?

gdje si sad nabavila smokve

sandram je napisao/la:Nisam jos stigla dalje od mrkve. Sutra idem na trznicu i pokusat cu s tikvicom. Al nekako nisam optimisticna obzirom na njenu odusevljenost kada vidi zlicicu. Ja sam vam totalno u soku, sa Anjom je dohrana isla kao po knjizi, a ova mala zeza na kvadrat. Tko je vidio jos papat, kojestarije
Sad čitam da ako se počne voćem (slatki okus), da se djeca teže naviknu na povrće (slani okus). Kao bolje je početi povrćem.

strah me da joj ne bude muka... mislim, pogledam tu kolicinu, pa njen stomacic i pitam se gdje joj stane 

Jel joj mogu skuhati malo palente na vodi i pomijesati s tikvicom?

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.