O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
10 svi 2010, 18:36
MAJKO MILA je napisao/la:ne znam gdje da ovo pitam
ali
vrhnje za šlag, osim što je masno
nije nezdravo
mislim, zdravije je od šlaga koji, ja msilim, nisam provjeravala ima neke konzervanse ili nešto...
kupi pravo vrhnje, a ne biljno i to je najviše što možeš napravit.
10 svi 2010, 18:50
Provjeri sadrzi li E407, znam da ga je bilo u nekim slatkim vrhnjima.
10 svi 2010, 19:30
hvala, provjerim za e
a meni ionako biljno nije fino tako da baš kupujem pravo vrhnje.
(mislim, kaj su jagode bez šlaga
14 svi 2010, 10:29
našla sam mesnicu rođo na dolcu, suhomesnati proizvodi gdje nema e. broja, svinjski
jel ima negdje na dolcu suhomesnati proizvodi od puretine (piletine)
i govedine (ne mislim na kobasice, sudžuk) nego na čisto meso kao kare ili prsa
22 lip 2010, 16:34
patronažna mi je rekla da ne smijem jesti preveć tunjevine, konzerve, jer ima žive.
surfam po internetu i stvarno oštećuje živčani sustav ako se preveć uzme...
e sad me zanima jel netko zna koliko npr konzervi tunjevine smijem tjedno ili mjesečno
pojestitj. tj. koliko dkg
ili nekog drugo jela u kojem ima žive (za sada znam samo za tunjevinu)
hvala
22 lip 2010, 16:37
anlan je napisao/la:povrce i voce kod severa, a kad njega nema kod nekih koji mi se barem cine ok. bio i bio i zrno isto imaju povrce i voce, dosta skupo.
u bio-bio kupujem samo odredjene proizvode, na njih se, naime, ljutim otkad su dzem poskupili sa 17 na 27 kuna. kupujem zobeno vrhnje, ponekad tofu, grozdjice (preveliko mi je dm-ovo pakiranje). vecinu ostalog od alnature - dm. u dm-u imas jos severove i mavrovićeve proizvode (mavrovicev kruh i u nekim ducanima).
imas jos i novi supermarket Garden (kod Braće Oreški) koji ima cak i organski prsut, sireve. cijene su fijuuuu! tamo kupujem samo nekakvu mjesavinu grahorica.
slatkise i grickalice ne kupujem organsko

: ,
niti meso, tek se nadam da je fiolic ok.
sto se tice eko proizvoda prosiri glas medju ljudima koje poznajes, uvijek se nadje netko s vocnjakom, bakicom i slicno. ja sam si na poslu nasla kolegicu s vrtom u zagorju, ja njoj agrume s mora, ona meni zagorske mrkvice.
daj mi reci gdje je to kod braće oreški. uskoro idem na pregled u vinogradsku pa da odmah svratim i tamo
22 lip 2010, 18:28
Mislim da sam svojevremeno u trudnoći pročitala da je jedna konzerva tjedno maksimum koji se preporuča, al davno je to bilo...
02 sij 2012, 12:19
smijem li otvoriti novu temu?
Ima li tko domace piceke i puretinu? Koje nije hranio sa smecem?
Gdje nabavljate meso vi koje nemate domacu perad?
02 sij 2012, 14:14
I smijem li dati mlade kozlice u 8mj.?
03 sij 2012, 10:34
kozlina možeš dati, a za piletinu/puretinu se raspitaj u svojoj okolici. bliže ti je nego preko foruma
03 sij 2012, 11:46
eh... Crikvenica.....
03 sij 2012, 11:49
I da sto je lakse kozlic

(joooj koooma..) ili bijela riba?
03 sij 2012, 11:50
ja pak tražim domaće kuniće. jedno vrijeme su svi uzgajali, a sad više nema niti one mesnice na Dolcu
03 sij 2012, 11:58
MON, ja sam u intersparu redovito prije nekog vremena kupovala mlade "biološki uzgojene" kunce (e sad, aj znaj koliko je to pouzdano) i to baš od te mesnice na Dolcu, ali nisam već nekih pola godine, ne znam imaju li još... kako se ono zvaše - poljoprivredno gospodarstvo Jančec? mislim... baziraju se na uzgoju peradi, ali imaju i fine kunce, mislim da su bili nekih 80ak kn po kili...
03 sij 2012, 12:02
Ja to nabavljam na selu. Baš sam prije Božića potrošila par stotina kuna na domaću tuku, maslo, sir... čvarke mi poslala Iva.
03 sij 2012, 12:04
Jančec ima na Dolcu.
03 sij 2012, 12:39
Sreca najveca je napisao/la:Jančec ima na Dolcu.
a gdje? nisam našla

edit - sad sam našla, na polukatu su. idem pogledati
03 sij 2012, 12:42
MON je napisao/la:Sreca najveca je napisao/la:Jančec ima na Dolcu.
a gdje? nisam našla

Na polukatu di su piceki, desno od lifta
03 sij 2012, 15:17
ma ima odmah na ulazu desno, iza Dinare.
03 sij 2012, 15:33
MON je napisao/la:ja pak tražim domaće kuniće. jedno vrijeme su svi uzgajali, a sad više nema niti one mesnice na Dolcu
striček iz Međimurja koji mi vozi luk, krumpir, jabuke i još štošta kad ima, ima i kuniće u prodaji, ako hoćeš dam ti kontakt pa vidi vozi li u tvoj kvart
04 sij 2012, 15:25
Jesam dobro pohvatala da su ovi s Dolca ujedno i ovi kojih zna biti u intersparru? Nema ih uvijek, ali relativno često. Ak je tak, baš bi probala uzet.
Još se moram jedino bacit u potragu kako spremiti to da bude jestivo, al naći će se valjda na receptima i google-u...
04 sij 2012, 15:39
Diami je napisao/la:Jesam dobro pohvatala da su ovi s Dolca ujedno i ovi kojih zna biti u intersparru? Nema ih uvijek, ali relativno često. Ak je tak, baš bi probala uzet.

jesi

ma, oni ti se kuhaju ko piletina, sličnog su i okusa i duljine kuhanja, a i tvrdoće, još bih rekla da su i mekaniji, onako, tope se u ustima... naravno, mogu se i delikatese s njima spremati, ali i ne moraju... ja sam ih kupovala za klince jer imaju više Fe od piletine, a za sve nas nahraniti su malo ipak preskupi
04 sij 2012, 18:24
A moja mala ionako jede na kapaljku, pa to mogu smrznuti u male porcije i bude joj onda trajalo, a nama drugi dio, jer njoj bi to bilo za 2g mesa....
04 sij 2012, 19:43
vipmamam i ja bi kontakt od stričeka iz međimurja
04 sij 2012, 22:49
i ja molim kontakt stričeka međimurca
hvala
bila sam na polukatu i imaju kunića, ali samo petkom i subotom. tako da čekam petak
04 sij 2012, 23:48
O pa moze i meni kontakt striceka iz medjimurja
05 sij 2012, 01:15
vipmama, ajd' nadodaj i meni kontakt od stričeka... opet uplovljavam u vode dohrane

povrće sam nabavila iz pouzdanog izvora (frendičina mama iz Turopolja), a za meso nisi nikad ziher
05 sij 2012, 13:10
Pliz ako može i meni kontakt od tog stričeka
09 sij 2012, 11:12
Haha, pa moze i meni kontakt ako si tako ljubazna. Pitat ce se stricek kakav je ovo tsunami narudzbi...
Ja opet nisam shvatila gdje dodje polukat??
09 sij 2012, 11:40
Nadia, ono kod lifta kad se popneš prvim stepenicama.