Sada je: 24 kol 2026, 10:04.

UROINFEKT i šta učiniti sada?!

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

UROINFEKT i šta učiniti sada?!

PostPostao/la Duga » 23 vel 2010, 14:36

Curka (4,5 god) mi je prije 17 dana završila s dijagnozom uroinfekta. To jutro je nakon prvog jutarnjeg normalnog mokrenja otišla piškiti po par kapi u roku nekoliko minuta, požalila se na bol u leđima koju više nikad nije spominjala u visini struka i povratila žaleći se, i opet, mučninu. Odmah smo završili kod dežurne pedice i nalaz običnog urina pokazuje upalu, a nalaz krvi uredan. Propisan joj Cefixim.
Gotovo dva tjedna ranije znala je reći da joj je muka, ali to bi trajalo po pola minute nakon čega bi normalno funkcionirala i to mi ni na šta nije ukazivalo, osim da je možda neka faza.
Obavili smo još dva kontrolna urina – obična (nakon tri dana terapije i po završetku) i drugi pokazuje poboljšanje, a zadnji je uredan.
Napravili uzv bubrega i mjehura i sve ok.
Dobila profilaksu Sinersula, Cranaktin, cijelo vrijeme pije šipkov čaj cca 1l dnevno (ona ima 14 kg i stvarno ne znam koliko treba normalno piti, a šta znači pojačano jer je i inače teška na jelu i piću i cijeli dan joj se i svodi na pijenje i piškaranje), urinokultura nakon terapije Cefiximom sterilna...a moje dijete po cijeli dan na wc-u (svako malo trčkara, nekad ima poriv, a ne može se izmokriti). Ništa, baš ništa (osim dobrih nalaza urina) se nije promijenilo od onog trena kad sam ju odvela doktoru.
Sve ovo vrijeme nema temperaturu, nema nikakve boli u malom stomaku, pečenja i žarenja, samo piški svako malo, po noći ne piški (spava u komadu oko 9 sati).
Kad smo obavljali uzv bubrega na moje pitanje kako to da se ništa nije promijenilo odgovor je bio da djeca mogu tako i po mjesec dana piškarati, a da je sve ok.
U drugom razgovoru spomenut je i psihološki moment (što je i meni palo na pamet jer je curka vrlo bistra i veliki senzibilac i sve kuži „i šta treba i ne treba“ ako me možete razumjeti) te da vidim još koji dan kako će se ponašati jer nigdje neću zakasniti pošto su ipak ovi nalazi uredni.
Na sto muka sam, ne bih željela da mi nešto promakne i da svedem pod „psihološki“, a opet – možda je i to...
Nemam pojma šta da radim. :(
Ima li tko slično iskustvo?
Duga
podobna za kumu

Re: UROINFEKT i šta učiniti sada?!

PostPostao/la TmamaKiN2 » 23 vel 2010, 15:23

U drugom razgovoru spomenut je i psihološki moment

ovo je i meni palo na pamet prije nego sam procitala do kraja. nisam ti puno pomogla, ali moze biti to sto kazes, ukoliko su nalazi uredni.
ne znam koliko TI paznje pridajes tome na glas, tj. pred njom, jer ako da onda to moze biti dobar nacin da te "drzi u saci". meni je sumnjivo to sto po noci odspava 9 sati u komadu i ne dize se za wc. mozda da to probas "marginalizirat" pred njom i odvuc joj paznju na nesto trece pa pratit par dana kako ce biti. :roll nisam pametna, ja bih isto bila luda od brige :/ :hug
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la † Sanika » 23 vel 2010, 15:27

Duga :hug ma sve je to ock :)
Senzibilka mala ko i moja P. koja je prva dva tjedna škole imala proljev od panike :)
Odite u TL, kupite nešto kao nagradu za ozdravljenje, i zaključite stvar ;)

Potpis na Tmamu :mah
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la swenova mama » 23 vel 2010, 20:12

duga imas pp.
ja bih opreznio pristupila tome da je stvar psiholoska i prvo bih pokusala iskljuciti sve druge moguce fizicke uzroke.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la Crazy Daisy » 23 vel 2010, 20:30

da bi sa sigurnošću mogla otkloniti fiziološki uzrok, nije dovoljno samo lab.nalaz i UZV. ne vidi se sve na UZVu.
ja bi pričekala još malo + što ne bi pred malom niti spominjala problem, pa ako se stanje ne promijeni tražila bi ostale pretrage.
sretno. :hug:
Crazy Daisy
blinkam ko košuta pred farovima

PostPostao/la SonjaV » 23 vel 2010, 22:48

Ja sam tjedan-dva nakon uroinfekta trčala često na wc, uvijek sam imala osjećaj punog mjehura a ono jedva 2-3 kapi.
Valjda ostane taj neki osječaj, bilo me strah da se upala nije povukla a sve je bilo ok.
Nikakvih dr. simptoma nije bilo, ni temp. ni bolovi.

Nadam se da je i kod nje tako
Indijanac '09.2002
Mrvica '05.2005
Bucka '06.2014
SonjaV
sa zalihama pelena

PostPostao/la Duga » 24 vel 2010, 11:34

Puno vam hvala, cure, na svakoj riječi.
Joj, nisam pametna :( svakako ću obratiti pažnju i na jedno i drugo (iako bih ja silno željela da znam s čime se borimo - onim psihološkim ili obaviti dodatne pretrage).
Duga
podobna za kumu

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.