Switch to full style
Odgovori

Re: Tibetanska gljiva

19 sij 2013, 17:47

hm, sad sam pročitala i da se ne smije zamrznuti, a meni došla smrznuta... jel to istina?

Re: Tibetanska gljiva

19 sij 2013, 22:34

milka je napisao/la:http://istineilaziohrani.blogspot.com/2011/04/kefir-cudesna-hrana-sa-kavkaza.html

Re: Tibetanska gljiva

19 sij 2013, 23:02

niš joj neće bit ako je pravilno smrznuta. znači isprana u vodi pa zaleđena.
ja imam gljivu već godinama, pijem par mjeseci, dijelim pa mi dozvizdi i smrznem. sve 5.

ne bacaš prvi kefir.
možeš stavit više mlijeka pa će joj trebati dulje od 24h da se napravi kefir. uostalom najbolje ćeš skužit sama kakav ti kefir paše. meni je finiji kad nije jako kisel.
nemoj se opterećivat vremenom, nije da će eksplodirat ako je ne procijedit u točnom vremenu.
postoji i fora kad te nema dan, dva da naliješ mlijeko i staviš je u frižider. malo je usporiš :lol
ljeti je koma jer se kefir napravi kroz 10 h jer je toplo.

Re: Tibetanska gljiva

20 sij 2013, 02:23

Hvala za info! :buket
ne bi štela gnjavit, al me još zanima kakvo mlijeko ide, jel može trajno, ono koje stoji i vani? i ima li masnoća neke veze s time kakav je kefir?

milka, pogledala sam u međuvremenu i tu stranicu, hvala i tebi!

Re: Tibetanska gljiva

20 sij 2013, 11:03

zeezee je napisao/la:ne bi štela gnjavit, al me još zanima kakvo mlijeko ide, jel može trajno, ono koje stoji i vani? i ima li masnoća neke veze s time kakav je kefir?
ide ono koje imaš u frižideru :lol
probala s malo/puno masnim, trajni, svježim, gljiva nije imala primjedbi i kefir je bio dobar.

Re: Tibetanska gljiva

20 sij 2013, 11:10

I mi smo je imali!Puno pomaže kod smetnji sa probavom definitivno!Kažu da je najbolje ako se stavlja mlijeko od 9% mm

Re: Tibetanska gljiva

20 sij 2013, 18:13

misliš 0.9%? e i aj sam ju uzela baš zbog tih problema, jelte....
imam raport o gljivi :mrgreen ili sam stavila previše mlijeka (oko 3dcl) ili gljiva još ne radi, tj budi se od zamrzavanja ili sam već nešto shebala... to se zgusnulo samo malo, malo pri dnu tegle, ovo ostalo je tekuće. miris čudan, okus isto. doduše, nisam probala još taj domaći, uspoređujem s kupovnim. ja sam ga sad ipak prolila, nalila novo, manju količinu, pa ću vidjeti sutra...

Re: Tibetanska gljiva

20 sij 2013, 19:26

joj da 0,9 % :p ! Izgleda da najbolje zgušnjava kad je taj postotak masnoće! Možda nisi dobila cijelu gljivu pa nema snage dovoljno zgusnuti :dunno!Trebalo bi biti bolje sa manjom količinom!Mi smo radili na svaka 24 sata

Re: Tibetanska gljiva

20 sij 2013, 19:51

ako je bila smrznuta treba joj dulje od 24 h i 3 dcl ti je dosta mlijeka. koliko je velika je gljiva?

Re: Tibetanska gljiva

20 sij 2013, 19:58

ha, kad je stigla bila je grumen, sad se razdvojila u, ajmo reć kao par cvjetića karfiola, manjih. pusitit ću je sad malo duže, pa ću vidjeti. nadam se da će radit. za slučaj da ju ubijem, što nije isključeno ako se uzmu u obzir neki moji nedostaci :plavusa , jel ima netko od vas funkcionalne primjerke koji se dobro razmnožavaju pa da mi proda komadić? trept-trept....

Re: Tibetanska gljiva

20 sij 2013, 23:28

pa tako ona i treba izgledat...a stvarno ne znam šta bi joj tribala napravit da je ubiješ :mrgreen još nisam čula da su zrnca nekome propala.
a šta se tiče okusa, nije čudan, nego takav i treba bit, kiselkast, ne kao jogurt nego kefir, jer to i jesu kefirna zrnca.
kad ih cjediš trebaš ih pritisnit da se dobro ocijedi, ne boj se, neće je bolit ;)

Re: Tibetanska gljiva

21 sij 2013, 00:59

ma i nisam mislila da treba biti kao jogurt. kefir, onaj kupovni, pijem svaki dan, nekad i dvije one velike čaše, pa sam s tim okusom uspoređivala.
ajd super ako se ne da ubit to čudo...čitam po nekim sajtovima da ju s ene smije metalnim predmetima dirat, rukama, svašta nešto, pa sam mislila da sma možda već zeznula lošim hendlanjem.

Re: Tibetanska gljiva

21 sij 2013, 01:54

milka je napisao/la:a stvarno ne znam šta bi joj tribala napravit da je ubiješ još nisam čula da su zrnca nekome propala.

sad ćeš čut :lol
meni propala nakon što sam nekoliko dana zaboravila procijediti. a bilo je toplo (ljetne vrućine), i kefir se pretvorio u vrlo gustu, jako sluzavu smrdljivu masu :mrgreen
drugu turu sam ipak pazila, zrnca su se razmnožavala kao luda. htjela sam dijeliti, ali nitko nije htio, svi nešto frktali nosom.
sad je u zamrzivaču na čeki :mrgreen

smije se metalna žlica, smije se dirat rukama, smije se popit necijeđeni kefir (od veće količine možda samo probava proradit, a neki kažu da je to čak i zdravo - da se ogradim - nisam probala :mrgreen )

što dulje se ostavi u mlijeku, to je kiseliji (ali i gorči). ako se mlijeko u startu razrijedi vodom, bude blaži okus, ali manje kremast.
ja više volim punomasnije mlijeko, bez razrijeđivanja, i ne predugu fermentaciju. bude baš fin, pogotovo ljeti

Re: Tibetanska gljiva

21 sij 2013, 10:44

zeezee je napisao/la:ma i nisam mislila da treba biti kao jogurt. kefir, onaj kupovni, pijem svaki dan, nekad i dvije one velike čaše, pa sam s tim okusom uspoređivala.
ajd super ako se ne da ubit to čudo...čitam po nekim sajtovima da ju s ene smije metalnim predmetima dirat, rukama, svašta nešto, pa sam mislila da sma možda već zeznula lošim hendlanjem.



a eno na onom linku gore ti je sve fino objsašnjeno ;)

Re: Tibetanska gljiva

21 sij 2013, 10:54

pročitala, al to je ipak TAJ sajt pa sam mrvu skeptična i draže mi je kad ima ljudi koji to doma rade, pa mi mogu sami reći jel im krepalo zbog metala, promijenilo okus i sl. hvala enivej.

Re: Tibetanska gljiva

27 sij 2013, 22:54

joj, Danijela, nisam ni vidjela tvoj odgovor. Puno hvala, baš takve informacije iz prve ruke mi trebaju!
Moja gljiva radi pos'o, pijem kefir svaki dan ujutro i fini je :mah

Re: Tibetanska gljiva

17 vel 2014, 13:47

d
ali osobe koje boluju od lupus nefritis smiju piti tibetansku glivu
ako netko zna da mi odgovori,imam poznanicu koja boluje od te bolesti,
voljele bih joj pomoci ali neznamo dali ona to smije piti.
zahvalna :hug
Evo jos nesto:ima li netko s misicnom distrofijom da ju koristi
Odgovori