Stranica: 1/3.

Tibetanska gljiva

PostPostano: 30 kol 2004, 15:28
Postao/la dunja
Moja frendica je to dobila od svoje sveki. Bijela je, izgleda ko karfiol. Stavlja se u mlijeko, stoji 24 sata, mlijeko se procijedi i popije (ima okus ko kefir) a gljiva se opere, stavi ponovo u mlijeko. Za 17 dana gljiva se udvostruči, i onda se nekome može dati ta nova polovica. Pije se 20 dana, 10 dana pauze pa opet. Piše na papiru uz gljivu da je izvrsna za probavu, bu
ege, itd., itd.. Mene zanima jel vi u to vjerujete, jel to netko pio? Ona to meni nudi a ja baš nisam sigurna jel to neka patka ili je ok? Kaj vi mislite? <i></i>

Re: Tibetanska gljiva

PostPostano: 31 kol 2004, 08:37
Postao/la ana
Da meni moja sveki da takvu gljivu,ja ju sigurno ne bi probala <
><
> Roko 05.08.2001.<
><
><i></i>

Re: Tibetanska gljiva

PostPostano: 31 kol 2004, 08:57
Postao/la dunja
pa ana, nisi baš usamljena u razmišljanju <
>meni to zvuči kao nešto što bi mi profesor Snape znao smućkati zato i pitam jel neko čuo za to <i></i>

Re: Tibetanska gljiva

PostPostano: 31 kol 2004, 11:17
Postao/la Sarina mama
Moja prijateljica je imal tu gljivu, ne sjecam se da li se zvala tibetanska,ali je u svakom slucaju bila gljiva <
>Pila je i ona i cijela obitelj, svi su prezivjeli, ali nisu primijetili neku veliku "korist" od te gljive. <
>Ona je meni htjela dati pola gljive, ali meni se to nekako gadilo, nemam pojma zasto... Sara 29.08.2001. i Antonio 29.09.2003.<i></i>

Re: Tibetanska gljiva

PostPostano: 01 ruj 2004, 13:44
Postao/la ana
Meni to isto zvuci fuj Roko 05.08.2001.<
><
><i></i>

Re: Tibetanska gljiva

PostPostano: 02 ruj 2004, 14:43
Postao/la jasna77
Ja sam imala tu gljivu u srednjoj školi. Dala mi ju jedna frendica, ali sam je držala u indijskom čaju (čini mi se ) i nisam to pila nego sam je nakon dva tjedna osušila i sprešala da mi ostane za uspomenu. Tko zna gdje je to sad? <
>I ja sam čula da je do
o piti "to" , ali je skroz mirisalo kiselkasto i nije me privlačilo, nama je to tada bila fora. <
>E, baš sam ti pomogla . <i></i>

Gljiva

PostPostano: 17 ruj 2004, 11:13
Postao/la MjesecevaZraka
Imali je moji doma, davno. Bas je kao kefir, s malo naglasenijim mirisom na kvasac.<
><
>Meni je sama gljiva izgledala kao karcinom (ne znam odakle mi to kad ga nikad nisam vidjela ), nema sanse da bih je bila dirala ili pila "kefir". <i></i>

Re

PostPostano: 20 ruj 2004, 15:18
Postao/la triputamama
Moja sveki pije nešto od neke gljive (mislim zeleni čaj i kombucha, jel se tako piše). Navodno, jako zdravo, a meni izgleda . Mislim gljiva, ne sveki. <i></i>

Re: Re

PostPostano: 23 ruj 2004, 09:57
Postao/la dunja
triputmama <i></i>

Re: Re

PostPostano: 23 ruj 2004, 22:13
Postao/la Kris2
isto sam to vidjela davno kod nekog od rodbine i nema sanse da bi ja to popila, premda nije racionalno, onak mi je gadljivo bilo . <i></i>

Re: Re

PostPostano: 02 sij 2005, 23:50
Postao/la Tonka
Meni treba to pod hitno a neznam gdje nabaviti. Kombucha se drzi u čaju i to je nešto drugo. Meni treba tibetanska... <
><
>LUKAS 25. 07. 2003.<
><
><
><
><i></i>

Re: Re

PostPostano: 12 sij 2005, 19:02
Postao/la Mihaela
Ja bi isto htijela tu gljivu ak ju netko ima!!!Pila sam to jako davno,tj. moji doma i ja jer je mama to dobila pa smo uzgajali Meni je to bilo super za piti i dosta mi je pokretalo metabolizam i osjecala sam se bolje.Sjecam se da je dosta bitno u kakvo ju mlijeko stavljas i da se cak po njoj moze ocijeniti kvaliteta mlijeka.Najbolji su uspjesi u mlijeko z
egov a najgore u dukatovom svjezem mlijeku-dobis samo prst kefira a ostalo bude voda! Dino 03.04.2003.<i></i>

Re: Re

PostPostano: 17 sij 2005, 22:07
Postao/la Webmama
ja bi komuchu ako netko ima, ja sam to nekad prije pila i bilo mi je super fino Mame&Bebe - Početna stranica<i></i>

Re: Re

PostPostano: 21 sij 2005, 17:40
Postao/la kimama1
Webica ja je imam, ali kako da ti je dostavim <i></i>

Re: Re

PostPostano: 20 vel 2005, 13:40
Postao/la mameibebe
Ja samo javljam da sam je nabavila i da vec tjedan dana uspjesno raste u mojem domu. Dobila sam je zajedno sa detaljnim uputstvima i bas se veselim, jer obozavam okus caja koji nastane... Quote:Jedan dan bez osmjeha je izgubljeni dan..<i></i>

Re: Re

PostPostano: 27 vel 2005, 10:37
Postao/la Mihaela
A ja evo nabavila tibetansku i uzivam u kefiru Dino 03.04.2003.<i></i>

Re: Tibetanska gljiva

PostPostano: 30 stu 2009, 15:21
Postao/la ZacKa
Mihaela, mameibebe podižem, i drugi koji nešto znaju
evo imam priliku dobiti tu mliječnu tibetansku gljivu pa me zanima kako stojite s time, jeste pile taj kefir, jel ima kakvog rezultata, i ono najvažnije što me zanima da li ga smiju piti i djeca ????

havla, hvala............

Re: Tibetanska gljiva

PostPostano: 04 pro 2009, 17:07
Postao/la Mihaela
Ja sam ga pila dosta dugo ali ja i inace pijem kefir pa ne znam bas o ljekovitosti iz mog iskustva osim da je fino i okrepljujuce.Sto se deckiju tice oni uopće neće piti kefir ni jedan ni drugi.
Nisam ti bas pomogla :dunno

Re: Tibetanska gljiva

PostPostano: 31 sij 2010, 17:20
Postao/la kama
znali tko zašto se nesmije ni komadićak te gljive popiti a što ako se popije slučajno ima li kakvih posljedica

Re: Tibetanska gljiva

PostPostano: 31 sij 2010, 18:17
Postao/la enđi
Ja sam jučer dobila tibetansku gljivu, imam zdrastvenih problema sa crijevima ,zanima me dali ju je netko koristio i kakva su mu iskustva, dali je bilo poboljšanja u zdrastvenom stanju ili ne?
Gljiva mi je sada u mlijeku i trebala bi večeras prvu put popiti taj jogurt.

Re: Tibetanska gljiva

PostPostano: 31 sij 2010, 20:02
Postao/la Crazy Daisy
to su tzv. kefirna zrnca i nisu gljive već simbiotička tvorevina kvasca i bakterija. fermentacijom mlijeka daju kefir isti onaj koji kupujete u trgovini. nema razlike.
to su živi sustavi koji se prehranjuju laktozom i stvaraju mliječnu kiselinu. interesantni su jer se napitak lako sprema kod kuće, a prehrambena svojstva su im blagotvorna kao i kod ostalih fermentiranih mliječnih napitaka - potiču peristaltiku crijeva.
ja kefir ne bi davala djeci jer sadrži male količine alkohola.

Re: Tibetanska gljiva

PostPostano: 01 vel 2010, 20:55
Postao/la enđi
Crazy Daisy je napisao/la:to su tzv. kefirna zrnca i nisu gljive već simbiotička tvorevina kvasca i bakterija. fermentacijom mlijeka daju kefir isti onaj koji kupujete u trgovini. nema razlike.
to su živi sustavi koji se prehranjuju laktozom i stvaraju mliječnu kiselinu. interesantni su jer se napitak lako sprema kod kuće, a prehrambena svojstva su im blagotvorna kao i kod ostalih fermentiranih mliječnih napitaka - potiču peristaltiku crijeva.
ja kefir ne bi davala djeci jer sadrži male količine alkohola.


Crary Daisy ,molim te ako znaš ili netko tko zna ,ja imam oštečenje debelog crijeva,dali bi ovaj kefir mogao da obnovi sluznicu crijeva?

Re: Tibetanska gljiva

PostPostano: 01 vel 2010, 21:37
Postao/la mare30
Enđi ja sam imala iste probleme ko ti i moram ti reći da me ta gljiva spasila!!!! Samo pij kefir.Ja sam se preporodila od toga,mada sam bila prilično skeptična,a eno sad moja gljiva u frižideru jer mi se nakon nekog vremena malo zgadila(i dalje je živa ali kad je u frižideru ne množi se onako bjesomučno ko na ljetnim temperaturama)! :zivili Ako te šta zanima samo pitaj.Sretno!

Re: Tibetanska gljiva

PostPostano: 01 vel 2010, 21:42
Postao/la Crazy Daisy
probaj bolje sa probioticima u kombinaciji sa prebioticima, odn. sa inulinom. npr. LGG u čašici.

probiotici prežive kiseli medij želuca i stižu živi i zdravi u crijevo, te u crijevu sudjeluju u probavljanju hrane i na taj način se obnavlja crijevna flora,
a inulin kao biljno vlakno veže vodu, bubri i formira stolicu.

kod kefira piješ samo metabolite fermentacije, a ne i živu masu.
sretno :mah

Re: Tibetanska gljiva

PostPostano: 01 vel 2010, 22:39
Postao/la mare30
Slažem se i ja s crazy daisy,ja sam kad mi se taj kefir zgadio pila Lepicol probiotike i sve najbolje ti imam reći za njih.Patila sam se s crijevima 5 godina i da kucnem u drvo već pola godine nemam nikakvih problema.

Re: Tibetanska gljiva

PostPostano: 05 vel 2010, 01:14
Postao/la mini-ja
i ja ga imam i pijem ga i izvrsno regulira probavu. ali ima i mali postotak alkohola u sebi i radi toga se ne bi smio davati djeci!

Re: Tibetanska gljiva

PostPostano: 17 lip 2010, 21:18
Postao/la dijana.grad
pozdrav,

Ja ne smijem konzumirati mlijeko ni mlječne proizvode, a imam veikih problema sa probavom.
Postoji li neki drugi način konuzumiranja te gljive? Pročitala sam da dolazi sa Kavkaza gdje nije bilo mijeka i da su je koristili vodom. zna li netko nešto o tome?

Re: Tibetanska gljiva

PostPostano: 18 lip 2010, 09:24
Postao/la enđi
dijana.grad je napisao/la:pozdrav,

Ja ne smijem konzumirati mlijeko ni mlječne proizvode, a imam veikih problema sa probavom.
Postoji li neki drugi način konuzumiranja te gljive? Pročitala sam da dolazi sa Kavkaza gdje nije bilo mijeka i da su je koristili vodom. zna li netko nešto o tome?


Ja dok nisam otrila pravi uzrok mojih bolova i problema s probavom,gljiva mi nije uopče pomagala,treba otkrit uzrok tih problema,pa čak promjenit kompletnu prehranu ,kako sam ja učinila,tek onda to ima smisla.

Re: Tibetanska gljiva

PostPostano: 08 pro 2010, 20:47
Postao/la ruzicabon
Ja si evo nabavila tu gljivu (kavkasku, tibetansku kakvu li vec) veceras pijem svoju prvu casicu kefira.Citam po netu i dosta pozitivinih iskustava konzumenata ali javim se za 20-ak dana sa svojim dojmovima. :mah

Re: Tibetanska gljiva

PostPostano: 23 sij 2011, 04:04
Postao/la ruzicabon
Pijemo vec drugu turu i kefir mi bas prija.Zaista regulira probavu i ugodnog je okusa samo se bas mora paziti na kolicinu gljive jer ako je ima previse kefir bude prekisel.Cula sam da se moze i zamrznuti, ne znam je li neko to vec probao.Zamrznula sam u vodi jedan dio jer mi bilo zao baciti a nisam imala kome dati.