naime, moje mladje musko dijete u (skoro) svemu kopira starije zensko, pa tako i u odjevanju.
i kad ova starija pozeli odjenuti suknju, slijedi rika, vika i plac jer i mladje pozeli to isto. pa ja popustim.
i do sada nitko nista nije komentirao, on bi ponosno nosio tu svoju suknju 10tak minuta i nakon toga presvukao se u hlace.
ali jucer je ispalo da bi trebali prestati s tom praksom, da ce mu se druga djeca poceti rugati.
i ja si sada mislim: zasto decki ne bi smjeli nositi suknje?
poticemo ih da se igraju kuhanja, ocekujemo od njih da jednog dana kao ravnopravni partneri sudjeluju u zajednickom kucanstvu, dijele svakodnevne obaveze sa svojom partnericom, da budu dobri roditelji, znaju se brinuti o maloj bebi..jednom rijecju, ucimo ih da znaju sve isto kao i djevojcice.
sa druge strane, ok je da djevojcica nosi hlace, ima kratku kosu, da polozi vozacki, zna promijeniti gumu na autu...
znam da moramo pomoci nasoj djeci da im bude sto lakse u drustvu, da ih se prihvati, da ih se ne "etiketira", izolira. ja sam ovim svojim postupkom dosla na korak do toga da dovedem svoje dijete do situacije da bude obiljezeno u drustvu, a to je zadnje zadnje sto zelim za svoju djecu
zato mi pliz pomozite, uvjerite me zasto djecaci ne bi trebali nositi suknje.

.
) iz sasvim praktičnih razloga: hladnoće i praktičnosti pri svakodnevnim poduhvatima (penjalice, grmlje, padanja na golovima, ispod koševa, itd.). 

) posprema suđe sa stola, i obratno, ona kojoj neće biti problem čekić ni žarulja je ipak nešto što je "više" od toga kako je netko obučen
.
.Ne znam,imam neku odbojnost prema njima od djetinjstva tako da mogu biti mirna,sin nikada nije patio za njima jer ih nije imao gdje puno viditi
) među tom konretno vrtićkom populacijom, ne bih rekla da su ikome neobični. Jedini tu problem vidim u znojenju glavica kad se bace u žestoke trke (što je često) ali to opet ima veze i s tim koliko tko trči i koliko se kome glava znoji