potpisujem cure u vezi vježbi
to nikako nije glupost.
moram reći da zbog roditelja koji to shvaćaju kao glupost fizijatri plaše i one koje treba i koje ne treba ...
u svojim pohodima kod raznoraznih doktora srela sam i roditelje koji nisu radili baby-handling - kao ma to je bezveze, meni je lakše ovako ili onako, baba mara rekla da je njim/njom sve u redu...
poslije ih nisam vidjela - i možda kod njih i jeste sve u redu - a možda je onako kao kod jednog malog iz kvarta koji sad treba u školu: njegova mama uopće nije reagirala na informaciju da joj je dijete imalo krvarenje i nije poduzela ništa
mali i danas kad stoji ili trči ruke drži savijene u laktovima (podlaktice pripijene uz tijelo, nadlaktice onako " vise"
i šta sad - informaciju da bi trebala vježbati je dobila, poslušala nije (čak nije ni otišla kod fizijatra) - i napravila je štetu samo svom djetetu.
jer se njoj činilo ( a i još uvijek čini) da je sa malim sve OK.
a moglo je biti bolje od ovoga
iskreno se veselim što je mali Ante izašao iz bolnice, ali vjeruj mi da je tek sad pred vama onaj teži dio posla
do sad su o njemu brinuli u bolnici, a sad je sva odgovornost za njegov napredak samo na vama, roditeljima
nadam se da mi nećeš zamjeriti što ovo pišem, ali ja doista vjerujem da ovaj podforum nije samo mjesto na kojem ćemo tapšati jedni druge i govoriti da će sve biti OK, bez obzira na sve - nego mjesto na kojem ćeš dobiti informacije - i one koje želiš čuti, ali i one koje baš i ne želiš
jer postoji mogućnost da će doista sve biti OK, bili vi dosljedni u vježbama ili ne - ali veća je vjerojatnost da će sve biti OK ako budete vježbali (a čak ni tada nema garancije)