Switch to full style
Mi smo mali, veliki borci.
Odgovori

Meni je šetnja stresna

09 tra 2008, 21:58

Nisam se dosad predstavljala. Luka se rodio (carski) u 33 tjednu, početkom godine. Sada ima 3 mjeseca (korekcija -7 tjedana)
Sve je ok. Nakon izlaska iz bolnice nakon skoro mjesec dana, doma smo uspostavili dojenje (jako sam ponosna na to) i on lijepo napreduje. Bili na Goljaku na handlingu, okulist ok, ortoped i neuropedijatar su na redu u petom mjesecu... Dosta plače jer je osjetljiv na neke stvari koje ja jedem, pa onda ja pazim sto jedem pa onda on manje place.

Ono sto zelim pitati/podijeliti s vama je tema: šetanje.
Već dva tjedna nakon izlaska iz bolnice pedijatrica je rekla da mozemo van i to je bilo super. Bio je u jastuku i tada mi je to bilo savršeno super. Ubundam ga, utoplim on zanjonja i idemo van... Sada je drugacije. Vec neko vrijeme se ne druzim s jastukom, draze mi je da je slobodan i da se giba.
Setnja mi je jako stresna. Ako ga stavim uspavanog bzo se probudi i place. Vise voli spavati na boku nego na ledjima. Ako je budan, ne mogu ni izaci van.

Cini mi se da su mu kolica prevelika - ima oko 3500g. Ja bih na njegovom mjestu posizila da me stave u nekakvu skatulju i voze naokolo.
Imam osjecaj da propustam setanje ako ne odem van na lijepi dan, a zapravo mi je setnja stresna i meni treba oporavak nakon nje...

Kakva su vasa iskustva?

Re: Meni je šetnja stresna

09 tra 2008, 22:35

Matej je prošlo proljeće,u vrijeme kada se je moglo šetati bio težak otprilike kao tvoj maleni sada. Meni je bilo nekako najzgodnije da ga primim u naručje, utoplim i tako smo pomalo šetali, pomalo sjedili. Niije bio u kolicima.
A da probaš s maramom? Imate dobar kontakt i šećete se po zraku.
:proljece
Mene je, inače, jedna psihologica u jednom savjetovalištu u siječnju prošle godine jako napala što svog malenog ne izvodim van na zrak u siječnju. Kada sam joj rekla da mi je nekako premali i da je vani 0 stupnjeva Celzijusa, odgovorila mi je da u domu gdje ona radi djeca spavaju vani tijekom dana i zdrava su pa šta ja onda brinem. Nisam je baš poslušala, malo sam pričekala toplije vrijeme i srećom Mateju se ništa nije desilo što ga ipak nisam stavljala spavati u siječnju na balkon. :mrgreen:

Kada se naviknete na šetnju, uživati ćeš. :bye

Re: Meni je šetnja stresna

09 tra 2008, 22:40

oslobodi se stresa prije setnje, on osjeca tvoju napetost.
kreni polako, najprije stojte na prozoru ili balkonu, budi smirena, pricaj mu, neka slusa zvukove s ulice.
pa izadjite ispred kuce ili zgrade, pricaj mu, slusajte.
pa se vratite.
nemoj si zadavati neke duge rute ni nista slicno.
sutradan ili za koji sat krenite opet, ovaj put malo dulje... i tako.

kad se smiris i kad ti to bude gust, bit ce i njemu. zelim ti da to bude sto prije :mah

Re: Meni je šetnja stresna

09 tra 2008, 22:52

Ja bi preporucila maramu ili sling.Ja sam Miu kad je imala oko 3kg nosila u slingu.Obozavala je setnje jer je bila uz moje tjelo,slusala moje srce i disala lijepi morski zrak.

Re: Meni je šetnja stresna

10 tra 2008, 07:26

i ja sam htjela preporuciti maramu ili sling.
moji su isto bili maleni kad su se rodili.(imaju isto 3 mj,korekcija -6 tj) i jako vole biti i u slingu i u marami. kolicasmo "prisiljeni" koristiti jer ih je troje pa ne mogu svih nositi istovremeno, ali je sling uvijek u kosari...(nije nespretno stavljati bebu u to kao sto se cini po slikama, i beba zasigurno nece ispasti)

Re: Meni je šetnja stresna

10 tra 2008, 09:44

izgleda mi da je problem u djetetovom osjećaju nesputanosti i možda toplini. Denis je jako dugo baš volio da je čvrsto omotan i što toplije, njemu bolje.
Danas je sasvim drugačije

Re: Meni je šetnja stresna

11 tra 2008, 01:00

Hvala svima na idejama i odgovorima.
Malo sam se odmorila, pa mi između ostalog i setnja danas vise ne izgleda tako stresno :)

Re: Meni je šetnja stresna

12 tra 2008, 10:06

joj, tak je i meni bilo u početku, pogoditi vrijeme za izlazak, da je lijepo vrijeme, da je beba sita, pa dok se ja spremim, dok nju obučem, pa dok iznesem kolica pa košaru s bebom, fakat je stresno. Sva se preznojim i umorim dok sve to obavim!!! Ali nakon par puta se uhodaš, beba se navikne na izlaske i sve super funkcionira!

jel imaš košaru s ravnim, nultim položajem? Ako imaš, nema razloga da bebača ne staviš i u kolicima na bok, malo ga pokriješ dekicom ili staviš onaj pokrov koji dođe s košarom. Samo pazi da ga ne ubundaš previše, ako im je vruće postaju previše nervozni i cendravi i šetnja propadne! Sad, ne znam kako to ide s prerano rođenima (sasvim slučajno sam ovdje upala :) ), ali pravilo je da bebe obučeš kao i sebe, eventualno jedan sloj odjeće više, i može lagana dekica kad spavaju ili miruju u kolicima! Lagana kapica je obavezna za izlaske, da pokrije uši!
Odgovori