Switch to full style
Mi smo mali, veliki borci.
Odgovori

Željezo

25 srp 2008, 10:48

Uskoro ćemo imati mjesec dana. U zadnja dva trjedna dva puta smo radili krvnu sliku i primjetila sam pad u crvenoj krvnoj slici.Još nije ispod referentnih vrijednosti,ali blizu.
Da li ste dobile željezo i kada? Da li kad je hemoglobin i eritrociti pali ili preventivno i ranije? Ne znam kako ide kod ranije rođene djece?

Re: Željezo

25 srp 2008, 12:12

ne boj se, već bi ti rekli da trebate uzimati željezo, odnosno reći će vam ako ga budete morali početi koristiti.

mi smo pri otpustu iz bolnice dobili uputu za željezo i u kojoj količini i pila ga je skoro cijelu prvu godinu, sve dok se nisu nalazi popravili.

(N. je imala baš tešku anemiju, čak je morala primiti i transfuziju krvi još u inkubatoru)

Re: Željezo

20 kol 2008, 13:30

Dobili smo željezo ipak i to sa vitaminom c koji bi se trebao otopiti u žličici sa čajem. Kad je najbolje i kako ga davati? Mali ima grčeve i malo se pribojavam da bi to željezo moglo pogoršati.
Mogu li očekivati i drukčiju boju stolice?

Re: Željezo

03 ruj 2008, 23:01

Teo je sad star skoro 6 mjeseci (korigirano 3,5) i od izlaska iz Rebra uzima Aktiferin (doza se mijenja s kilažom) pa me zanima, iz vaših iskustava, kada bi bilo pametno napraviti prvo vađenje krvi (da ga ne pikamo bezveze)?
Čisto da mu ne opterećujemo želiček sa željezom :dunno

Re: Željezo

03 ruj 2008, 23:15

Od željeza će stolica biti zelena. Ja sam premirala od straha da mi je dijete gladno jer svi pričaju o zelenim stolicama gladi, a zapravo je bila zelena od željeza.
Što se tiče davanja odaberi vrijeme koje ti odgovara, grčeve ne bi trebao imati od željeza. Ja sam si nabavila tekući C vitamin jer mi je to bilo lakše nego li mrviti i otapati vitamin C u tableti. Nakon nekog vremena sam shvatila da taj tekući C vitamin ima u sebi limun i naranču što baš nije preporučljivo davati radi ravoja alergije na agrume u ranoj dobi. Srećom, nije se razvila nikakva alergija unatoč mojoj nepažnji.
Što se tiče kontrola, Tonka nemoj žuriti. Nedonoščad bez obzira na dobre nalaze eritrocita i hemoglobina mor uzimati željezo duže vrijeme. Matej ga je pio ravno do druge godine po rođenju iako je imao, kako je rekaao njegov pedijatar, crvenu krvnu sliku kao fizički radnik.

Re: Željezo

03 ruj 2008, 23:21

za zelenu stolicu se ne opterećujem, to sam se već navikla, a i pedica me na to upozorila, no zna bit i žuta. jedino je kod Tea malo kašasta, al :whew A dajem mu ujutro, s prvim obrokom, baš zbog popodnevnih i noćnih grčeva. Koji su sve rijeđi, da kuc-kuc u drvo!
C vitamin ne uzimamo, na preporuku pedice, baš iz gore navedenih razloga!

Znači ne trebam jurcat na pikanje? Onda OK, bolje pitat nego...

hvala MaMi :proljece
Odgovori