Switch to full style
Mi smo mali, veliki borci.
Odgovori

naša dijagnoza

06 ruj 2009, 18:51

Pozdrav svima!
Ja sam prije 3 tjedna rodila moju N u 33+3 tjednu i to radi mojih loših nalaza jetrenih proba i žučnih kiselina. Još se sumnjalo i na zasto u rastu, tako da sam odvalila više od mjesec dana u bolnici. Iz mojeg grada hitno su me uputili ambulantom u Rijeku jer da tamo imaju bolju neonatologiju, što je i istina, svaka čast sestarma na JIL i dr. naravno. Uglavnom , moja se N rodila vaginalno iako su mi više puta napomenuli da je zbog ožiljka od prvog carskog, moućnost komplikacija velika. Srećom rodila sam je u roku 2 sata od ulaska u rađaonu. Ono što mene zanima, je može li mi tko objasniti ovo s njenog otpusnog pisma:
Dg: HIC INTRAVENT.(uz asph)
INFECTOI UNTRAUTERINA
ASPHYXIO SUB PARTU
NEONATUS PRATEM. EUTROPH.

Još je na utz mozga uočem SEH sin.
Klinički status uredan.
U inkubatoru je bila 2 dana, a potom u krevetiću gdje sam je ja hranila i presvlačila, pa kad je počela dobivati na težini,dali su je k meni u sobu.
Danas ima 2900g, a prošli tjedan smo otpušteni s 2360g. Rođena je s 2070g.

Re: naša dijagnoza

08 lis 2009, 08:07

kukić-mukić je napisao/la:Pozdrav svima!
Još se sumnjalo i na zasto u rastu, tako da sam odvalila više od mjesec dana u bolnici.
Dg: HIC INTRAVENT.(uz asph)
INFECTOI UNTRAUTERINA
ASPHYXIO SUB PARTU
NEONATUS PRATEM. EUTROPH.

Još je na utz mozga uočem SEH sin.
Klinički status uredan.
U inkubatoru je bila 2 dana, a potom u krevetiću gdje sam je ja hranila i presvlačila, pa kad je počela dobivati na težini,dali su je k meni u sobu.
Danas ima 2900g, a prošli tjedan smo otpušteni s 2360g. Rođena je s 2070g.


Dakle, po ovom nalazu tvoja curica je imala moždano krvarenje u moždane komore nastalo kao posljedica toga što je ostala bez zraka tijekom porođaja. Osim toga, još dok je bila u tvom trbuhu dobila je infekciju. Na kraju, riječ je o normalno uhranjenom (za gestacijsku dob) nedonoščetu, tj.ne spominju intrauterini zastoj rasta.

Re: naša dijagnoza

13 lis 2009, 11:29

Hvala puno, moram reći da smo bili na još jednom uzv mozga i dr. kaže da ima neku cistu, ali da je na takvom mjestu na kojem neće ometati njen psiho-fizički razvoj,a ostalo je ok. Kontrola je za mjesec i pol.
Počeli smo i s vježbama, ja bila točno na temin kad se trebala roditi,a teta me naručila tek za 15 dana!
Kaže da je ne mučimo odmah i postepeno idemo? To mi i nije jasno, ja sam htjela čim prije početi, zar nije u tome bit?

Re: naša dijagnoza

20 lis 2009, 11:00

i je i nije; za nedonoščad je važno da ne budu preforsirana (to vrijedi za svu djecu, ali za nedonoščad još i više). treba ih puno maziti, dodirivati jer ti dodiri su velika vježba i stimulacija

Re: naša dijagnoza

21 lis 2009, 12:25

A tako... Ok, mi ionako cijele dane pjevamo, nosamo se(dobila od Centra gdje vježbamo i brošuru Udruge OKO, a to sam već i prije skinula s neta), pazim na položaje itd... Sutra imamo pregled fizijatra, malo me frka, ali preživjet ću. Inače moja cura već pokazuje karakter, želi zvjerati okolo, prati pogledom,malo nam je glavica još klimava, ali nadoknadit ćemo... Jučer bila frendica kod mene, njena je dan starija, rođena je poslije termina,drži fino sama glavu, čisto me tuga hvatala kad sam vidjela moju... :( Držite nam fige sutra!

Re: naša dijagnoza

21 lis 2009, 18:47

kukić-mukić je napisao/la:A tako... Ok, mi ionako cijele dane pjevamo, nosamo se(dobila od Centra gdje vježbamo i brošuru Udruge OKO, a to sam već i prije skinula s neta), pazim na položaje itd... Sutra imamo pregled fizijatra, malo me frka, ali preživjet ću. Inače moja cura već pokazuje karakter, želi zvjerati okolo, prati pogledom,malo nam je glavica još klimava, ali nadoknadit ćemo... Jučer bila frendica kod mene, njena je dan starija, rođena je poslije termina,drži fino sama glavu, čisto me tuga hvatala kad sam vidjela moju... :( Držite nam fige sutra!


I meni bude teško kad vidim naše vršnjake kako već trčkaraju okolo. Puno mi je pomogla izjava jednog dr. kod kojeg smo bili na pregledu koji nam je rekao za malu da nam je stanje kao da smo dobili sedmicu na lotu, a sve ostalo porez koji moramo platiti na zgoditak. A mislim da kada je sve ok sa klincima neke stvari uzimaš zdravo za gotovo, ne vesele te kao kad se moraš truditi i strepiti zbog toga. Kad je prvi put glasno zaplakala, prvi put popila obrok na bočicu, prvi put se okrenula, dignula na rukice, to je kod nas doba bila euforija do neba...

Re: naša dijagnoza

23 lis 2009, 07:54

bili smo na pregledu,kaže dr.da je sve ok,prvi mjesec dvaput tjedno na vježbe, dalje ćemo vidjeti.Kaže da nije hipertona niti hipotona,može li uopće i biti u nekakvoj normali? Ma, nisam se htjela zato javiti nego da s vama podijelim radost koja me obuzela kad sam vidjela da je jedan mali mišonja došao kući nakon 5 mjeseci bolnice. Rođen je s 604g,zatekli smo ga tamo u bolnici, ostavili iza sebe, a jučer sreli na vježbama! Tako sam sretna zbog njega !!! :ljubav
Odgovori