Switch to full style
Mi smo mali, veliki borci.
Odgovori

Osobna invalidnina djeteta

10 sij 2014, 09:50

Molila bih informacije, ako netko nešto zna. Naime, dijete mi ima pravo na osobnu invalidninu i sada (koncem siječnja) imamo kontrolno vještačenje. Jučer sam pokupila papire u CZSS i iznenadila se što sve od ne-medicinske dokumentacije traže. Obzirom da je ista vezana isključivo uz imovinsko stanje i presjek primanja i imovine unazad 5 godina, zanima me zna li itko je li došlo do promjene u osnovi dobivanja osobne invalidnine (nekada je to bilo temeljem dijagnoze, dakle zdravstvenog stanja djeteta...je li sada možda temeljem imovinskog stanja majke/obitelji?)? Znam da je došlo do promjena u samoj kategorizaciji invaliditeta, ali nigdje ne uspjevam pronaći ništa konkretnije o tome. Zna li itko išta?

Re: Osobna invalidnina djeteta

10 sij 2014, 10:07

nas su na zadnjem vještačenju tražili isto to, ali invalidninu je dobio samo na temelju dijagnoze, iako su sve oko toga upisali u obiteljsku anamnezu. Ne vidim svrhu toga, ako to ne utječe na nalaz i mišljenje

Re: Osobna invalidnina djeteta

19 sij 2014, 21:39

invalidnina se i dalje dobiva samo na osnovi dijagnoza. Kod intevjua u CZSS ćete reći kolika su primanja obitelji jer se s time dobiva uvid u socijalni status obitelji (moja udruga se bunila protiv toga, ali bezuspješno).
Ovo je tumačenje Ministarstva o tome:
... zahtjev je zakonski opravdan samo za osobu za koju se traži invalidnina. Istu dokumentaciju nije potrebno tražiti od ostalih članova domaćinstva ...

Re: Osobna invalidnina djeteta

17 tra 2014, 09:33

Molim ako netko zna odgovor,
moje dijete boluje od distrofije. Prošli tjedan smo imali termin za ponovno vještačenje. Imala sam smrtni slučaj u obitelj pa nismo bili u mogućnosti doći na dogovoreni termin. Kakva je sad procedura? Naša soc.radnica je na odmoru pa se ne mogu dalje dogovoriti. Gubi li mi dijete sad pravo na osobnu invalidninu,ili je moguće dobiti drugi termin za vještačenje?
Odgovori