Nevenera, moze biti hiperton u stopalu, bolje receno moze mu tu biti nesto pojacan tonus.
I nama je bio a sad stoji na obje noge sa punim stopalom i kaze fizio da je tonus super kad stoji.
Kad ne stoji i dalje mu zna biti malo povisen tonus, osjetim to kad ga vjezbam, ali varira od normo do hiper.
Pokazi to fizio i pitaj ju kako da vjezbas i masiraj mu tu nogicu malo vise (posaljem ti masaze iz Jovanceviceve knjige, ako nemas).
Kod nas su sve super vjesti, fizio je jako zadovoljna sa svime, uziva ga gledati sto sve moze.
Kaze da je iskorak sasvim korektan, gazi na puno stopalo, cak joj se i u cucanj spustio.
Ne trebamo puno vjezbati nego da vise pazim da se negdje ne ozlijedi jer je on sada otisao dosta ispred vrsnjaka pa nista ne treba poticati.
Imamo samo neke sitnice za popravljati ako vec stojim kraj njega - npr stoji sa prstima prema van, ali kaze da je to zato sto se samo tako moze kretati
uz namjestaj (je, je, on se sada i sece lijevo desno

) i da mu mogu malo izravnati kad je prilika, a nece skoditi niti da mu malo opterecenje prebacim
prema peti iako je i sada na punom stopalu, asim kad nesto visoko zeli dohvatiti.
Jedina stvarna vjezba je da ga forsiram da radi iskorak i sa desnom nogom, ali to isto radi dobro samo mu je draze na lijevu.
Puzanje je po njoj super, kaze da nema nikakvog pojacanog tonusa u stopalima niti kad puze niti kada stoji.
Jedino zna kad sjedi na svojim stopalima rasiriti mnoge i sjesti izmedju njih, pa da mu nedam da tako puno sjedi iako to nije pataloski jer su mu stopala okrenuta na pravu stranu.
I da, dobro je da sam ga pustila da se dize uz iskorak jer je ono drugo dizanje koje bi mi radio kad sam ga sprijecavala bilo nezrelo i lose.
Bas sam sretna, stvarno mi je to super poklon za pocetak proljeca

i veselim se sto cemo moci vise vremena provoditi na zraku, sada kad ne moramo toliko vjezbati.