Sada je: 31 lis 2020, 15:11.

cijepljenje neurorizične djece

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: cijepljenje neurorizične djece

PostPostao/la alexandra » 31 lis 2012, 23:41

ja više srećom ne proučavam cjepiva pa će ti na prva dva pitanja odgovoriti stručniji, ali to svakako možeš pitati svoju pedijatricu, ako ne cijepe priorixom možeš ga kupiti.
inače, sva cjepiva imaju nuspojave.
s obzirom da imate uredan eeg, nitko ti više neće reći da odgađate cijepljenje, naravno nije hitno, ali...
u ambulanti ionako ostaneš dvadesetak minuta nakon cijepljenja, ali ne zbog nuspojava, nego zbog eventualnog anafilaktičkog šoka. koji možeš dobiti i od injekcije antibiotika ili nekog drugog lijeka.
nuspojave se u principu razvijaju tek nakon onoliko dana koliko inače traje inkubacija bolesti (21 dan), početne eventualne nuspojave drugi dan su samo lagana temperatura, eventualno crvenilo i naotečenost na mjestu uboda.
nema nikakve izolacije, nije bolesno, nego je cijepljeno
nemoj gledati druge nego gledaj kalendar. ne cijepe se sva djeca isto, a neki roditelji cijepe djecu i dodatnim cjepivima koja nisu obavezna.
ako treba, pišam crveno
Avatar
alexandra
idealni svjedok
 
Postovi: 12083
Pridružen/a: 26 srp 2002, 10:59

Re: cijepljenje neurorizične djece

PostPostao/la papalinka » 18 stu 2012, 15:06

Izluđena sam proučavanjem MMR cjepiva i što više čitam to mi se teže odlučiti. Ugl., sad punimo 18 mjeseci, navodno je to ok dob za cijepljenje pa ćemo to obaviti sada ili event. nakon Nove godine. zanima me sljedeće, je li itko dobio savjet od za to odgvorne osobe- cijepiti Priorixom ili MMMRvaxPro cjepivom- naime, imamo mogućnost i jednim i drugim pa bi savjet svakako vrijedio, hvala
papalinka
Samo sam naišla
Samo sam naišla
 
Postovi: 63
Pridružen/a: 09 sij 2011, 18:32

Re: cijepljenje neurorizične djece

PostPostao/la alexandra » 18 stu 2012, 15:44

mi smo dobili savjet - od neuropedijatrice priorix, od pedijatrice - ovo drugo. :mrgreen pa smo opet stajali pred izborom. ali našoj pedici su cjepiva uža specijalnost pa sam se odlučila za njen prijedlog. iz razloga što smo je cijepili jednom po jednom komponentom, a protiv morbila i pertusisa nije cijepljena, niti će biti. to mi je bilo vrlo prihvatljivo. jer se organizam borio s jednim po jednim.
ako treba, pišam crveno
Avatar
alexandra
idealni svjedok
 
Postovi: 12083
Pridružen/a: 26 srp 2002, 10:59

Re: cijepljenje neurorizične djece

PostPostao/la papalinka » 18 stu 2012, 22:17

hvala na odgovoru, ali nejasno mi je - zar taj MMRvaxPro nije protiv ospica, zaušnjaka i rubeole tj.kojim je cijepljeno ako je jedno po jedno? Zašto vam je to savjetovala i zašto protiv ostalog neće biti- tvoja odluka ili? ma stvarno sam vec umorna od razmišljanja o tome. Nazvat cu sutra našu neuropedijatricu, ona nam je samo rekla da se slobodno cijepimo, tada još nisam znala da postoje oba cjepiva u ambulanti. Ako nije problem, možeš li mi odgovoriti u kojoj ste dobi cijepljeni (iako mi je receno da slobodno mogu, on srecom nije imao nikakvih problema s EEG-om, ipak razmisljam da odgodim jos mjesec-dva iako ne znam koliki mora bit razmak za ono docj. 5 u 1, ajoj,ajoj)?
papalinka
Samo sam naišla
Samo sam naišla
 
Postovi: 63
Pridružen/a: 09 sij 2011, 18:32

Re: cijepljenje neurorizične djece

PostPostao/la alexandra » 18 stu 2012, 23:15

uf davno je to bilo :mrgreen
mislim da smo počeli s cijepljenjem oko 18. mjeseci kad smo dobili dozvolu neuropedijatra. mi smo cijepljeni onim starim prastarim cjepivom hzz-a MOPARU. :mrgreen i ono se može dobiti po komponentama, samo se naručuje posebno. pa je cijepljena s razmacima od mjesec do mjesec i po. odluka o necijepljenju nekim komponentama je česta kod neurorizične djece. i ne, nisam ja odlučila, doktorica je odlučila, a ja se usaglasila.
razlog je vrlo jednostavan, eventualne nuspojave su veći rizik, nego mogućnost obolijevanja zbog procijepljenosti dječje populacije. tako da nju, možemo reći, "štite" ovi koji su cijepljeni čime se drastično smanjuje mogućnost zaraze.
dalje je cijepljena po kalendaru tako da je do škole stigla ostatak djece.
ako treba, pišam crveno
Avatar
alexandra
idealni svjedok
 
Postovi: 12083
Pridružen/a: 26 srp 2002, 10:59

Prethodna

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.