cure, sad ste mi bas dale za misliti,
jesam li ja previse preventivna prema djetetu?!
nisam niti pomisljala da bih ga vani mogla pustiti tako dok je ovako mali..
nisam neka mahnita cistunica, zaista nisam, ali trudim se redovno cistiti 'njegove staze',
pa tako i kad se ponekad nađemo kod nekog, izbjegavam ga staviti na pod bez deke ili neceg na cemu bi on bio (iako se on brzo nađe izvan toga

), posebno ako se tu seta u cipelama i sl.,
nisam ni curice u periodu puzanja pustala da to rade vani, osim na plazi, ili u vlastitom dvoristu kod mojih, one nisu bile vjezbaci pa nisam nikad ni razmisljala o tome,
s druge strane, s vjezbacima zaista je nezgodno "upotrijebiti" vrijeme koje se provodi vani s obzirom da bi ih bilo bolje pustiti da se krecu nego da budu u kolicima ili da ih se nosi.
kad cujem kako vi, i ja cu biti daleko opustenija glede potencijalnih izvora bakterija,
bas danas ga posmatram, poceo je tako brzo puzati da ga vise ne mogu stici preusmjeriti, i stize u sve sobe, danas je uletio i u kupatilo, otvorio ormaric sa, ne bas čistim, cipelama, pa sam bila ptretrnula, ali valjda ga sad moram malo pustiti.
inace nisam ovakva kad malo porastu, igraju se u pijesku, valjaju u snijegu, blatu, skacu po baricama, prljaju se,
ali nekako sam kontala da u ovom bebecem periodu moram biti rigoroznija.