Sada je: 31 lis 2020, 15:30.

Poziv na prosvjed 14.12., Markov trg ZG

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Poziv na prosvjed 14.12., Markov trg ZG

PostPostao/la alexandra » 26 stu 2012, 23:08

ja idem. :mrgreen

http://www.facebook.com/events/294894360630495/

Dana 14.12.2012 od 10h do 12 h MARKOV TRG

1. Udrugama koje su potpisale da će se boriti za prava invalida, djece sa teškoćama u razvoju
2. Svim ljudima velikog srca
3. Nadležnim ministarstvima


1.Pozivamo udruge na UJEDINJENJE sa ciljem da se svi zajedno izborimo za prava invalida i djece sa teškoćama u razvoju

2.Pozivamo sve ljude velikog srca da nas podrže i u ovoj borbi kako nas podržavate na svakoj humanitarnoj akciji za našu djecu izdvajajući svoje vrijeme i novac,sada samo trebamo da stanete uz nas ,uz našu djecu i osobe sa invaliditetom,rame uz rame u borbi za pravdu

3.Pozivamo nadležna ministarstva da ozbiljno shvate probleme invalida i djece sa teškoćama u razvoju te da ih odmah počnu riješavati, pozivamo na poštivanje zakona i Ustava RH,cjelokupni tekst biti će uručen Vladi RH na dan prosvjeda.

Djeci sa teškoćama u razvoju se uzima pola invalidnine ukoliko su duže od 4 sata u školi ili nekoj od ustanova,naša djeca nisu manje invalidi ako idu u školu,nemaju manja oštećenja zdravlja,djeci je potrebna financijska podrška kako bi se socijalizirala a zbog raznih barijera ta socijalizacija je uveliko otežana,na kraju smatramo da je osobna invalidnina pravo osobe i nikako nebi smjela ovisiti o satima koje boravi u nekoj ustanovi.Roditelji njegovatelji rade za 3.64kn po satu,provode kompletnu habilitaciju,medicinsku skrb,noćima,tjednima ne spavaju,roditelji nemaju mogučnost otići na godišnji odmor,bolovanje, zar zaista nema mogućnosti da se nađe koja kuna više za roditelje koji najveću borbu vode sa sustavom,nailaze na nerazumjevanje institucija,izmučeni i na rubu egzistencije.
Naša djeca nemaju osiguranu osnovnu habilitaciju (looped,defektolog…),nemaju adekvatna pomagala imaju ako ih sami kupe.Znate li koliko je roditelju teško “prositi”novac za lječenje svog djeteta??Bolje da neznate…ali da naša djeca ovise o donacijama,humanitarnim akcijama…ODLUČILI SMO TOME REĆI “DOSTA” ne tražimo luksuz,samo ono najosnovnije na nas i našu djecu,želimo da i oni imaju mogučnost uključivanja u zajednicu na kraju tu i pripadaju!!

PODRŽITE NAS!!
ako treba, pišam crveno
Avatar
alexandra
idealni svjedok
 
Postovi: 12083
Pridružen/a: 26 srp 2002, 10:59

Re: Poziv na prosvjed u subotu 14.12., Markov trg ZG

PostPostao/la pepita » 10 pro 2012, 01:34

u petak 14. ,ne u subotu :)
If someone tells you they have 'found the cure' 'cause' for Autism make sure you see their Nobel Prize before you buy whatever they are selling.
Avatar
pepita
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 188
Pridružen/a: 19 ožu 2008, 16:25


Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.