Postao/la sgrafaha » 02 vel 2006, 14:07
Uh,kud bas sad kolaps na mrezi,no eto i svoj podnik sam opravdala,jel'de :<
><
>svjezi kvasac(u salicu sa malo secera i mlijeka da se digne)<
>3 jaja <
>malo soli,secera po izboru,ja stavim 4-5 zlica da budu srednje slatke,jer moji ponekad vole one neposipane secerom jesti sa sirom,salamom.<
>pola mlijeka,pola vode(da,da nazalost nema kolicine to je otprilike,ali tijesto treba biti srednje tvrdoce i do
o izradjeno,dok se ne pojave mjehurici).<
>Kad nakvasa,ne premjesiti nego direktno iz posude rukom odvojiti i prebaciti na nauljenu radnu povrsinu,prstima rastanjiti(na 1-2 cm debljine),izrezivati casom i peci(nije potrebno puno ulja).<
>E,sad za one sto ne vole ove "otprilike" recepte,cvrsto obecajem da cu ih ovaj vikend praviti i biljeziti mjere. <
> <i></i>