Stranica: 6/6.

Re: Likeri (limoncello i dr.)

PostPostano: 15 lip 2018, 20:35
Postao/la Duga
mrava je napisao/la:
Višnjevac pravim tako da stavim u staklenku red visanja, red šećera, red visanja, itd.sve do vrha a na vrhu završim redom šećera i zalijem rakijom. Tako ostavim na suncu mjesec dana, pokriveno poklopcem ili tanjuricem


Mrava, znaš li, otprilike, koliko si utrošila višanja, šećera, rakije?
Nabavila sam rakiju od jabuke.

Re: Likeri (limoncello i dr.)

PostPostano: 16 lip 2018, 07:45
Postao/la mrava
Ne znam, ja sam ti to otprilike sve

Re: Likeri (limoncello i dr.)

PostPostano: 16 lip 2018, 08:28
Postao/la Adorabla
U staklenku od 5 litara napunis koliko stane visanja na to ide 1 kg secera i alkohola do vrha da popuni rupe. Ako su visnje slatke smanji secer za cca 20 dag.

Re: Likeri (limoncello i dr.)

PostPostano: 16 lip 2018, 12:09
Postao/la Duga
Hvala vam, javim se s međurezultatom :buket

Re: Likeri (limoncello i dr.)

PostPostano: 19 lip 2018, 15:51
Postao/la Duga
Duga:
Planiram praviti s lozom, ova koju imam mi se ne sviđa, ima neku notu u pozadini koja me smeta (zato sam pitala za rakiju).

Prvo, da se ispravim, radilo se o komovici, ne o lozovači.

Drugo, da prijavim, da sam napravila mali eksperiment, praveći u pet staklenki različite omjere višnje i šećera, a u samo jednu sam odmah ulila i rakiju (od 7l kupljene potrošila 7,5 dl :lol, usput, 40kn litra rakije od jabuke :kima , odlična baza, dovoljno jaka i neutralna), ostalo ću pričekati da fermentira i tek onda uliti rakiju. Sve zapisano i etiketirano.
I još jedna stvar, ostavit ću na hladnije i tamno mjesto (suprotno od onog, za nas, uobičajenog).

Re: Likeri (limoncello i dr.)

PostPostano: 19 lip 2018, 16:19
Postao/la Ina66
Mmama ce danas ili sutra pobrati nase visnje i staviti u rakiju.
Sinoc sam u psecem drustvu prvi put cula da se pravi i rakija/liker od njespule (musmule). Ta bi mi se mogla svidjeti :nata