O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
06 ruj 2011, 15:17
Dakle, naranče su još u ormaru, ne mogu naći taj zvjezdani anis. jedino što sam našla je anis, neki mljeveni.
Zna li netko gdje se to može nabaviti
06 ruj 2011, 15:39
dunja, kako ste radili griotte? imam visnjevac koji je pri kraju, brdo visanja u njemu, steta je to baciti
06 ruj 2011, 15:41
palunkica je napisao/la:Dakle, naranče su još u ormaru, ne mogu naći taj zvjezdani anis. jedino što sam našla je anis, neki mljeveni.
Zna li netko gdje se to može nabaviti
http://www.coolinarika.com/forum/kuhanje/gdje-kupiti/49025/
06 ruj 2011, 16:03
ja mislim da sam ga vidjela u gardenu. al nisam baš sto posto sigurna
08 ruj 2011, 08:58
ivana sad tek vidim, sorry
uzela sam višnje koje su ostale od višnjevca
kupila sam u kiki silikonski kalup za praline, otopila čoksu s uljem, malo nalila u kalupiće i stavila sa de ohladi pa stavila višnje, zalila do vrha čokoladom i opet ohladila
08 ruj 2011, 09:42
dunjine su praline provjereno odlične
08 ruj 2011, 11:06
Solea je napisao/la:dunjine su praline provjereno odlične
x
08 ruj 2011, 11:17
hvala, dunja.
kalupi za praline, vau, u kakvom sam neznanju zivjela!
a vidim svekoliko je pucanstvo upoznato s tvojim pralinama, a meni nisi nudila
08 ruj 2011, 12:23
ima ti kalupa u muelleru na trgu, baš sam ih neki dan gledala i nećkala se
13 ruj 2011, 10:08
Evo još jedan doprinos od mene!Papirić sam izgubila,a juče ga pronađem i evo me!Nisam ga pravila,ali probala jesam.recept je provjeren i od meni drage osobe i što je najvažnije ooooooodličan je!
Domaći bejlis1 dio2 žumanjca
2 vanilin šećera
2 kašike ajriš kapućina
Sve to umutiti mikserom.
2 dio1/2l tečnog šlaga(holala,hole ili sl.)
1/2l trajnog mlijeka
400gr šećera
Ovo se stavi da zakuha i mješa se sve dok se šećer ne otopi.Onda skloniti sa toplote i potpuno ohladiti.U hladno dodati 1 dio i pola litre ruma(malo mikserom promućkati da se sve lijepo sjedini).
Uživajte(a sigurno hoćete
)!
_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to
http://x.exps.me?ddd5ea01078bcc04f1e57a02b3462c89
13 ruj 2011, 10:53
palunkica je napisao/la:Dakle, naranče su još u ormaru, ne mogu naći taj zvjezdani anis. jedino što sam našla je anis, neki mljeveni.
Zna li netko gdje se to može nabaviti
Solea je napisao/la:ja mislim da sam ga vidjela u gardenu. al nisam baš sto posto sigurna
imaju ga u gardenu, provjereno. ja sam ga kupila u petak u njihovom dućanu u martićevoj.
13 ruj 2011, 10:58
I ja, jučer
. Sad konačno imam sve za liker od naranče i danas popodne ću ga napraviti
13 ruj 2011, 11:00
jučer, u konzumu na britancu, vidjeh kotany bočicu zvjezdasti anis. nisu one velike zvjezde, ali je dovoljno velikim komadima da ih možeš staviti u liker, cijena je dvadesetak kn, plus minus koja. sigurno ima i u drugim dućanima, pgledaj.
27 ruj 2011, 12:24
E, počele su mandarine u mom dvoru, pa hitno potrebujem neki recept za liker. Hvala.
27 ruj 2011, 14:35
Moj liker se radi. U dnu ormara, valjda je dovoljno toplo i mračno
Jedva čekam degustaciju, ali kako u receptu piše da je bolji što duže stoji, tako će moj stajati negdje do zime.
Sad su prošla skoro dva tjedna
27 ruj 2011, 14:40
Neka stoji dok ja ne dođem u ZG.
27 ruj 2011, 14:41
mirbi je napisao/la:E, počele su mandarine u mom dvoru, pa hitno potrebujem neki recept za liker. Hvala.
Mislim da bi mogao proći i ovaj recept za liker od naranče
27 ruj 2011, 14:42
Da, vjerojatno. Pokušat ću do vikenda nabavit domaći limun iz Vrgorca, pa ćemo vidit.
10 srp 2015, 09:44
podižem ovu temu da postavim pitanja oko likera:
dakle, napravila sam liker od višnje maraske sve je u tegli: višnje, šećer, rakija i to sve na suncu
kako je sad jako vruće to se baš jako zagrije, nije mi jasno da li treba otvoriti povremeno poklopac da one kapljice iznutra i zrak da se provjetri ili to bude stalno zatvoreno. otvarala sam teglu da prozračim, ne znam da li sam pogriješila. Da li to treba biti konstantno zatvoreno ili je bolje da se malo otvori da te pare izađu?
napravila sam i od malina, dakle ista mi je dilema
planiram od kupina, pretpostavljam da je shema ista ili da radim s crnim vinom? što vam je bolje
prošle godine sam radila liker od smokvi i lavande, to je nešto prefino i ove godine isto to radim.
10 srp 2015, 09:47
Ja bih otvorila povremeno, što je sigurno - sigurno. A ne da ti se desi kao meni kad mi je eksplodirala flaša domaćeg soka u plakaru i probila pleksiglas panel
10 srp 2015, 10:21
ajoj, koji šok
baš mi tako to i izgleda kako je to sve pod pritiskom
ali opet ne nalazim u receptu opasku da se malo otvori poklopac, nego samo da se svaki dan promućka
negdje je netko spominjao da stavi gore samo gazu da ide zrak a da ne ulaze mušice
što nitko ne radi likere?
meni je to baš fora, ostavila sam se pekmeza, okrenula se na alkohol
10 srp 2015, 10:24
ove godine najvjerojatnije nista, visnje nam nisu rodile
Ali mozda probam od kupina, lani je moja mama radila i prefin je
10 srp 2015, 10:32
Medo mi ne držimo na suncu po ovoj vrućini. Pa zakuhala bi i isparila sva rakija
Onda mi to dodje ko sirup od višnje. Mislim ja ne volim da je jak da se samo rakija osjeti ali visnje su tako slatke (maraska i mi te koristimo) da ako ti ishlapi i rakija to ne bu bilo nicemu.
Iz istih razloga ne otvaramo ništa, dapače čak nismo ni šećer promiješali nego se on samostalno topi
Na viksi nam stoji jos pola litre ribizla. To je za probu ove godine.
Visnje radimo u ogromnim kolicinama (5L) i popijemo sve do Bozica
Jao zaboravila sam orahovac isto. Jedna litra samo
10 srp 2015, 10:52
Adorabla je napisao/la:Iz istih razloga ne otvaramo ništa, dapače čak nismo ni šećer promiješali nego se on samostalno topi
ovako i ja ali moje stoji na suncu i bude ok.
Kupine nisam još radila ali vidiš mogla bi probati sa crnim vinom.
Za sad sam stavila orah, višnje i borovnice.
10 srp 2015, 11:15
ja takodjer ne otvaram,kad se sjetim promuckam. meni stalno stoji na balkonu
15 srp 2015, 00:51
medo14 je napisao/la:prošle godine sam radila liker od smokvi i lavande, to je nešto prefino i ove godine isto to radim.
Moze li recept? trep, trep;)
15 srp 2015, 07:55
naravno, staviti ću link gdje sam našla taj recept, dane prepisujem
http://www.coolinarika.com/recept/kuhan ... i-lavande/nemam crne smokve, stavila sam one zelene, opet dobro
ja sam povećala količine, naravno proporcionalno, ova količina iz recepta je za 1 flašu, premalo
meni je baš fora liker, malo drugačiji, osjeti se miris lavande taman
15 srp 2015, 08:36
Medo
odličan recept ionako ne znam što bih sa smokvama svake godine
15 srp 2015, 08:54
Adorabla je napisao/la:Medo
odličan recept ionako ne znam što bih sa smokvama svake godine
i mi imamo smokvi puno i onda izmišljam što ću s njima
osim likera radila sam i pekmez od smokvi, isto odlično
sad mi treba još idea što s njima dalje...
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.