Sada je: 03 kol 2026, 18:28.

Oprati dobro, sušiti skroz, a neposredno prije posla (ovisi šta radiš), grijati u pećnici. 

folne je napisao/la:meni se super pokazalo okretanje naopako. držala sam ih napunjene u pećnici, nemam pojma koliko dugo i kad sam ih izvadila okrenula ih naopako preko noći. Napravio se podtlak, povukao poklopac i tako je ostalo do otvaranja. nisam stavljala ulje na vrh jer mi je to fuj.

kisele gljive

JiA je napisao/la:dosla vidjet je l to bubidea sprema zimnicu

Qwerty030 je napisao/la:ivana,
kao sto babalu rece moze li se probati sa sampinjonima(ipak su mi pristupacniji od vrganja)?
Mene jos interesuje kako pravite ajvar?Jela sam dosta puta pravi domaci ali ukusi uvijek razliciti..Kod mene klasika paprike/patlidzani..

Bellina je napisao/la:Mrava - od ove količine koliko teglica izađe? Pretpostavljam da je dosta s obzirom da ide 8 kg paprika, ja bi išla na manje. I što je "esenc"?
Edit: i s obzirom da nemam mašinu za mljevenje neće biti problem ako se sve ovo što bi se trebalo samljeti, nasjecka?
mmar je napisao/la:Ivanaiv, znači bez vode? I kako to misliš povrće odstoji? Odstoji kad ga naribam, ili odstoji pa ga onda naribam? I koliko vremena odstoji?
I šta znači da pomiješam sol, šećer i kisko? Samo to promiješam, ništa ne treba kuhat? Kisko alkoholni pretpostavljam, ne vinski ili jabučni?
Kakav je to ribež za kupus, jel može to na mesoreznicu sve? Tak inače naribam kupus za salatu.
Dakle koja sam ja

Sok od malina, sok od kupina, dzem od istih, te jos malo od jabuka i mrkve, paradajz sos u veeelikiiim kolicinama, djuvec i sataras za zamrzivac, mahunica hrpu...jos hocemo kisele krastavce, ajvar, pindjur i mijesanu salatu. Tegle u rernu da se zagriju, nemam pojma koja temperatura, oko 100, 150, na 10-15 minuta, i sipamo u vruce, malo vratimo u rernu, pa poklopac. Samo metalne poklopce stavljamo, nesto ne volim plasticne. Bez celofana.

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.