Stranica: 1/3.

DANI KRUHA

PostPostano: 12 lis 2011, 15:18
Postao/la Tinica
Curke jel vi morate nositi u školu neke krušne proizvode ;)
Prošle godine sam Frana poslala u školu sa muffinima i kroasanima (dr. oetker & Ledo) :ajme
A jel vi imate kakve ideje za ovaj tjedan kruha? Šta planirate raditi?

Re: DANI KRUHA

PostPostano: 12 lis 2011, 15:20
Postao/la saptacica
Digla se jutros u 6, ispekla brzo&fino kifle punjene nutellom. :zivili

Sigurna sam da im je bilo dobro :lol .

Re: DANI KRUHA

PostPostano: 12 lis 2011, 15:34
Postao/la Barbi
Šapto, ima li još na posudici vrhnja taj brzo i fino recept? Ako nema daj ga napiši, pliz, ja večeras pečem ili sutra ujutro (prije će biti večeras). :znoj Za školu, naravno, meni su fine i kiflice iz Dubravice.

Re: DANI KRUHA

PostPostano: 12 lis 2011, 15:35
Postao/la saptacica
Nema, sad je nešto drugo :lol .

Evo ti ga s njihove stranice:
Brzo & Fino kiflice
Tople i fine domaće kiflice obavezna su kulinarska navika svake prave kuharice. Donosimo vam Brzo & Fino recept s Dukat kiselim vrhnjem koji će, nakon što ga jednom isprobate, postati vaš recept broj jedan.
1.Pomiješajte 600 g glatkog brašna, prašak za pecivo i žličicu soli.
2.Dodajte 100 ml ulja i 200 g Brzo & Fino kiselog vrhnja s 12 % m.m. te promiješajte.
3.Posebno pomiješajte 200 ml toplog mlijeka, instant suhi kvasac i veliku žlicu šećera te ulijete u gotovu smjesu.
4.Zamijesite u glatko tijesto, podijelite na četiri dijela i razvaljajte na 1/2 cm debljine.
5.Narežite na trokutiće i oblikujte u kiflice.
6.Zagrijte pećnicu na 180ºC.
7.Kiflice slažite na namašćen lim i ostavite u kuhinji na toplome 10-15 minuta.
8.Premažite žutanjkom i po želji pospite sezamom, kimom ili makom.
9.Pecite u pećnici 10-15 minuta.

Re: DANI KRUHA

PostPostano: 12 lis 2011, 15:41
Postao/la tanjabb
ja sam sinoc ovo radila, samo sam ih filala s domacim dzemom od marelice
http://www.coolinarika.com/recept/kremaste-pariske-vanilin-kiflice/

Re: DANI KRUHA

PostPostano: 12 lis 2011, 19:50
Postao/la Anamija
Nasi su imali u petak. Ja radila klipice i ruzice s cokoladom. Hrpetina je ispala, a sve, bas sve su smazali :D

Re: DANI KRUHA

PostPostano: 12 lis 2011, 20:39
Postao/la Anamija
evo i slikica i recepta :)

slika
Klipici:
1 kg glatkog brasna
1 svjezi kvasac
1/2 litre mlijeka
2,5 dcl ulja
sol (ja na ovu kolicinu stavim malo manje od jedne ravne jusne zlice)
Kvasac, zlicicu secera i brasna razmutiti u malo toplog mlijeka i ostaviti da se digne. Umijesiti tijesto od svih sastojaka, pustiti da se digne. Tijesto rezati na komade (formirati kao strucu pa rezati snite) Svaki komad razvaljati da bude tanki i dugacki. Zarolati od vrha prema dnu. Stavljati na pleh (na pak papir) premazati zutanjkom (ja obicno cijelo jaje razmutim vilicom i onda premazem) Moze se posipati krupnom soli, ili sezam ili sto vam pase. Peci cca 20 min. na 180-200 stupnjeva.

slika
Ruzice (ovo sam skinula sa coolinarike, ali ne znam od kuda, pa nema linka.
Prvo napravimo kremu: u 250 ml mlijeka stavimo jedan vanilin secer, malo zagrijemo. 2 zumanjka tucemo sa jednom zlicom
secera da bude pjenasto, dodamo 1 zlicu brasna, jos malo miksamo, ulijemo u toplo mlijeko i mijesamo na laganoj vatri dok se ne zgusne (bude kao puding) Na kraju dodamo 1 zlicu kakaa.

Tijesto radimo od 500 gr mekog brasna, 2 zlice secera, 1 mala ravna zlicica soli, 1/2 svjezeg kvasca, 5 dkg putra, 250 ml mlijeka i 2 jaja.
Prvo se kvasac razmuti u malo toplog mlijeka sa zlicicom secera i brasna, kad se digne zamijesi se sve ostalo.
Razvaljati tijesto na veliki pravokutnik, premazati kremom, gore posuti 10-20 dkg nasjeckane cokolade, zarolati kao roladu. Rezati kriske cca prst do dva debljine, stavljati na pleh, peci na 180-200 oko 15ak minuta. Tijesto je mekano i sve se razlijeva kada se reze pa se pomognite prstima u oblikovanju ruzica :)
Nadam se da sam pomogla :)

Re: DANI KRUHA

PostPostano: 13 lis 2011, 07:17
Postao/la MalaSirena
Anamija, super su ti i klipići i ružice :) .

Jučer sam malcu ispekla jednu malo veću pletenicu sa sezamom. Prošle godine je bila hrpetina svega i još su nosili doma pa sam ove godine minimalizirala.

Re: DANI KRUHA

PostPostano: 13 lis 2011, 07:48
Postao/la brigita
Tinica je napisao/la:Curke jel vi morate nositi u školu neke krušne proizvode ;)
Prošle godine sam Frana poslala u školu sa muffinima i kroasanima (dr. oetker & Ledo) :ajme
A jel vi imate kakve ideje za ovaj tjedan kruha? Šta planirate raditi?



mi nismo morali nositi ništa, jer je rekla učiteljica da se s tim uvijek pretjera pa se (valjda baca)

Re: DANI KRUHA

PostPostano: 13 lis 2011, 08:33
Postao/la Tinica
Tanja jel ovo komplicirano za raditi? Nekak mi ovo rezuckanje baš ne "leži" :ajme
Anamija ajme kako ovo izgleda primamljivo... ovi klipići :luv
Barbi jesi radila kiflice? Šapto koliko vremena treba za to?
Ja nisam nikad u životu ništa zamjesila...uopće neznam jel da se upustim u tu pustolovinu :ajme

Re: DANI KRUHA

PostPostano: 13 lis 2011, 08:47
Postao/la tanjabb
nije komplicirano uopce samo malo duze traje

Re: DANI KRUHA

PostPostano: 13 lis 2011, 08:57
Postao/la saptacica
Klipići su krasni, ali ti to dosta dugo traje jer se svaki posebno mora razvaljati.

Ove kifle su brze. Šta ja znam, ja se ustala u 6h, i još sam ih pustila više od pola sata da se dižu pa ispekla, i bile su prije 7.30h gotove.

Re: DANI KRUHA

PostPostano: 13 lis 2011, 10:29
Postao/la teutonija
Mi još nismo imali, ali očekujem negdje drugi tjedan ,tak je bilo i lani.

Još razmišljam šta ćemo, neki kruh i kiflice ,ove tanjine izgledaju mljac.

Re: DANI KRUHA

PostPostano: 13 lis 2011, 11:12
Postao/la mala princeza
Mi smo Dane kruha imali u utorak.
Spremila sam joj pletenicu, okruglu, a u sredinu sam stavila brzo&fino kiflice. Kiflice su bile zaista brzo gotove ali sam se napatila sa pletenicom. Mama mi je dala recept, prvo se zamjesi pa se dize 2h, onda sam splela pletenicu, stavila u tepsiju pa opet cekala oko 1h da nadodje :/. Predivno je izgledala, nadam se da je bila i ukusna.

Re: DANI KRUHA

PostPostano: 13 lis 2011, 12:06
Postao/la beammama
Tinica je napisao/la:Curke jel vi morate nositi u školu neke krušne proizvode ;)
Prošle godine sam Frana poslala u školu sa muffinima i kroasanima (dr. oetker & Ledo) :ajme
A jel vi imate kakve ideje za ovaj tjedan kruha? Šta planirate raditi?

Moji ove godine nisu niš tražili, ali do sada kad bi tražili bilo je "Muuuuuuuuuuuužićuuuuuuuu, djeci trebaju peciva za školu :kiss :kiss :kiss " :plavusa Kod nas doma je tata zadužen za dizana tijesta :faca

Re: DANI KRUHA

PostPostano: 13 lis 2011, 13:46
Postao/la sretnamama
I naši još ništa nisu tražili, ali planiram raditi slane fino&friško kiflice.

Re: DANI KRUHA

PostPostano: 13 lis 2011, 13:52
Postao/la giami
Tanja super mi izgledaju ove kremaste kiflice :dada baš ću probati prvom prilikom.

AM je nosila u petak ali nisam imala kad raditi kiflice pa sam napravila brzinsku pogaču (focaccia), narezala ju na prutiće i poslala u školu, klinci bili oduševljeni, kaže mala da su sve iz njene košarice potamanili :p

Re: DANI KRUHA

PostPostano: 13 lis 2011, 14:42
Postao/la tanjabb
slika
Lukas je bio zadovoljan, to mi je najbitnije.

Re: DANI KRUHA

PostPostano: 13 lis 2011, 14:46
Postao/la Mirci
ja danas pecem kifle i ne znam sta jos :)

ove tanjine su bas zanimljive :up

Re: DANI KRUHA

PostPostano: 13 lis 2011, 14:47
Postao/la palunkica
super vam izgledaju, tanja, mogla bi i ja jedne takve napraviti. Nego, što ti je ova ruka na staklu od pećnice?

Re: DANI KRUHA

PostPostano: 13 lis 2011, 14:49
Postao/la Duga
pec pec... :mrgreen valjda to znači

super su vam fotke, cure :5 , a i topic me podsjetio kako ste me spasile prošle godine za Dane kruha s kiflicama brzo-fino :zivili

Re: DANI KRUHA

PostPostano: 13 lis 2011, 14:58
Postao/la tanjabb
Ruka?
Mozda znak da se staklo moze dodirivati jer je i za vrijeme pecenja mlako.

Re: DANI KRUHA

PostPostano: 13 lis 2011, 15:06
Postao/la teutonija
Tak je i kod mene ,staklo nikad ne bude vruće. :mrgreen

Re: DANI KRUHA

PostPostano: 14 lis 2011, 07:56
Postao/la Duga
:conf zašto bi netko naglašavao da staklo rerne smiješ dirati za vrijeme pečenja?
Radije ne bih stavljala nikakvu napomenu pa ako dirne ionako se neće opeći, nego stavljati naljepnicu da ga slobodno možeš dirati... :mrgreen

sat ne-logike na Receptima :lol

sori, cure, na off-u :oops:

A sad nešto na ovu temu - sljedeći tjedan i mi nosimo u vrtić, ovaj tjedan je dječji sajam pa su pomakli obilježavanje :proljece .

Re: DANI KRUHA

PostPostano: 14 lis 2011, 08:09
Postao/la ivana7997
tanja, to je sve ili ih je bilo jos? ja sam jucer ispekla brdo, od kile i pol brasna

i ne znam koliko je komada odnio u skolu, ali cijeli su jedan protvan pojeli :ajme

Re: DANI KRUHA

PostPostano: 14 lis 2011, 08:11
Postao/la VIPmama
Anamija, koliko ti ispadne od 1kg brašna klipića?
Radila sam s pola smjese, ispali su neslani...

Re: DANI KRUHA

PostPostano: 14 lis 2011, 08:56
Postao/la Tinica
Tania nisam se usudila upuštati u ovo tvoje :lol
Čak sam jučer negdje fulala sa ovim vašim kliflicama pa sam se jutros digla u 5:30 i ispekla ledolete od čokoalde i croasane i njih sam premazala sa žutanjkom i na jedan dio stavila sezam a na drugi mak... :faca
Možda do druge godine naučim :yess

Re: DANI KRUHA

PostPostano: 14 lis 2011, 08:57
Postao/la tanjabb
Ivana, to je sve. 15 kiflica ispadne od 1/2 kg brasna. Uciteljica je posebno molila da ne donose djeca puno jer bude previse, ne mogu to pojesti. Ovo mi se cinila taman kolicina.

Duga, nisam ja stavljala naljepnicu na pecnicu nego proizvodjac. Nisam se uopce upustala u mozganja zasto su je stavili i sta taj znak znaci. Pecnica mi je na povisenom i ima 4 slojno staklo, dskle hladna je, za djecu bezopasna, a sta pise/ne pise na njoj meni osobno nije bitno.

Re: DANI KRUHA

PostPostano: 14 lis 2011, 09:04
Postao/la ivana7997
vidis, mercep, :mrgreen kod vas su ocito mame vrijedne - ja sam lani ispekla za svako dijete po jednu plus svakoj uciteljici, dakle 27 komada, pojeli su sve u sekundi i zalili se sto nema jos. pa je jakov ove godine rekao nemoj stedjeti

Re: DANI KRUHA

PostPostano: 14 lis 2011, 09:20
Postao/la Duga
Znam da nisi ti stavljala naljepnicu :p.

Mozda znak da se staklo moze dodirivati jer je i za vrijeme pecenja mlako.

Ovo me navelo na mantranje ima li ta naljepnica ikakvog smisla, ali najbitnije, na kraju je da je ona bezopasna pri radu kao i velika većina današnjih pećnica :) .