evo i slikica i recepta
Klipici:
1 kg glatkog brasna
1 svjezi kvasac
1/2 litre mlijeka
2,5 dcl ulja
sol (ja na ovu kolicinu stavim malo manje od jedne ravne jusne zlice)
Kvasac, zlicicu secera i brasna razmutiti u malo toplog mlijeka i ostaviti da se digne. Umijesiti tijesto od svih sastojaka, pustiti da se digne. Tijesto rezati na komade (formirati kao strucu pa rezati snite) Svaki komad razvaljati da bude tanki i dugacki. Zarolati od vrha prema dnu. Stavljati na pleh (na pak papir) premazati zutanjkom (ja obicno cijelo jaje razmutim vilicom i onda premazem) Moze se posipati krupnom soli, ili sezam ili sto vam pase. Peci cca 20 min. na 180-200 stupnjeva.
Ruzice (ovo sam skinula sa coolinarike, ali ne znam od kuda, pa nema linka.
Prvo napravimo kremu: u 250 ml mlijeka stavimo jedan vanilin secer, malo zagrijemo. 2 zumanjka tucemo sa jednom zlicom
secera da bude pjenasto, dodamo 1 zlicu brasna, jos malo miksamo, ulijemo u toplo mlijeko i mijesamo na laganoj vatri dok se ne zgusne (bude kao puding) Na kraju dodamo 1 zlicu kakaa.
Tijesto radimo od 500 gr mekog brasna, 2 zlice secera, 1 mala ravna zlicica soli, 1/2 svjezeg kvasca, 5 dkg putra, 250 ml mlijeka i 2 jaja.
Prvo se kvasac razmuti u malo toplog mlijeka sa zlicicom secera i brasna, kad se digne zamijesi se sve ostalo.
Razvaljati tijesto na veliki pravokutnik, premazati kremom, gore posuti 10-20 dkg nasjeckane cokolade, zarolati kao roladu. Rezati kriske cca prst do dva debljine, stavljati na pleh, peci na 180-200 oko 15ak minuta. Tijesto je mekano i sve se razlijeva kada se reze pa se pomognite prstima u oblikovanju ruzica
Nadam se da sam pomogla