12 lis 2011, 15:18
12 lis 2011, 15:20
12 lis 2011, 15:34
12 lis 2011, 15:35
Brzo & Fino kiflice
Tople i fine domaće kiflice obavezna su kulinarska navika svake prave kuharice. Donosimo vam Brzo & Fino recept s Dukat kiselim vrhnjem koji će, nakon što ga jednom isprobate, postati vaš recept broj jedan.
1.Pomiješajte 600 g glatkog brašna, prašak za pecivo i žličicu soli.
2.Dodajte 100 ml ulja i 200 g Brzo & Fino kiselog vrhnja s 12 % m.m. te promiješajte.
3.Posebno pomiješajte 200 ml toplog mlijeka, instant suhi kvasac i veliku žlicu šećera te ulijete u gotovu smjesu.
4.Zamijesite u glatko tijesto, podijelite na četiri dijela i razvaljajte na 1/2 cm debljine.
5.Narežite na trokutiće i oblikujte u kiflice.
6.Zagrijte pećnicu na 180ºC.
7.Kiflice slažite na namašćen lim i ostavite u kuhinji na toplome 10-15 minuta.
8.Premažite žutanjkom i po želji pospite sezamom, kimom ili makom.
9.Pecite u pećnici 10-15 minuta.
12 lis 2011, 15:41
12 lis 2011, 19:50
12 lis 2011, 20:39
13 lis 2011, 07:17
13 lis 2011, 07:48
Tinica je napisao/la:Curke jel vi morate nositi u školu neke krušne proizvode
Prošle godine sam Frana poslala u školu sa muffinima i kroasanima (dr. oetker & Ledo)
A jel vi imate kakve ideje za ovaj tjedan kruha? Šta planirate raditi?
13 lis 2011, 08:33
13 lis 2011, 08:47
13 lis 2011, 08:57
13 lis 2011, 10:29
13 lis 2011, 11:12
13 lis 2011, 12:06
Tinica je napisao/la:Curke jel vi morate nositi u školu neke krušne proizvode
Prošle godine sam Frana poslala u školu sa muffinima i kroasanima (dr. oetker & Ledo)
A jel vi imate kakve ideje za ovaj tjedan kruha? Šta planirate raditi?
13 lis 2011, 13:46
13 lis 2011, 13:52
13 lis 2011, 14:42
13 lis 2011, 14:46
13 lis 2011, 14:47
13 lis 2011, 14:49
13 lis 2011, 14:58
13 lis 2011, 15:06
14 lis 2011, 07:56
14 lis 2011, 08:09
14 lis 2011, 08:11
14 lis 2011, 08:56
14 lis 2011, 08:57
14 lis 2011, 09:04
14 lis 2011, 09:20
Mozda znak da se staklo moze dodirivati jer je i za vrijeme pecenja mlako.