Sada je: 22 ruj 2019, 22:49.

Sve o ekspres loncima i pokoji recept :lol

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: mrava, Hope77

Re: Sve o ekspres loncima i pokoji recept :lol

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 17 lis 2012, 09:36

evo sad sam išla na prvi post od Adorable u kojem se objašnjava da i Fissler spada u kategoriju ko i WMF sa tim upozorenjem.
okidoki. merkur.merkator...
08.09.2011. jesenska šefica mekog srca
14.04.2013. blaženi nestaško među ženama
05.12.2015 adventska princeza
Avatar
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela
 
Postovi: 8579
Pridružen/a: 12 sij 2011, 10:43
Lokacija: dječji vrtić

Re: Sve o ekspres loncima i pokoji recept :lol

PostPostao/la Rimaithor » 25 lis 2012, 15:33

Kupuj u Šparu :mrgreen

slika
Vanity is my favourite sin.
slika
Avatar
Rimaithor
Ljupka Heidi
 
Postovi: 14734
Pridružen/a: 03 sij 2004, 10:18
Lokacija: Dragons' Den

Re: Sve o ekspres loncima i pokoji recept :lol

PostPostao/la Nana1971 » 25 lis 2012, 15:38

wmf tava kupljena na istoj ovakvoj akciji za bodove u šparu je najgori komad posuđa koji imam. ne postoji nista sto se u njoj može ispeći da se ne zalijepi za dno :ne nema veze koliko ulja stavljas, koja temperatura, uvijek gori. ne bih vise.
Zemlja je smrtnim sjemenom posijana Ali smrt nije kraj Jer smrti zapravo i nema
I nema kraja Smrću je samo obasjana Staza uspona od gnijezda do zvijezda. Mak Dizdar
Avatar
Nana1971
blissful reduša
 
Postovi: 23161
Pridružen/a: 18 tra 2002, 13:33
Lokacija: ovčica na Božjem pašnjaku

Re: Sve o ekspres loncima i pokoji recept :lol

PostPostao/la folne » 25 lis 2012, 15:43

i ja sam kupila veliku lončinu, istu kakvu imam fisslerovu. nije joj do koljena, ko one najjeftinije sa kofol debelim dnom.

već dugo škicam posudu za voće tipa ove za kruh. okrugla i ima mali otvor kao one zdjele za bombone, a blesavo mi za to dati 600+ kuna. šteta što takva nije na akciji.
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
Avatar
folne
Mladenka
 
Postovi: 29171
Pridružen/a: 11 kol 2001, 13:26
Lokacija: So who what no

Re: Sve o ekspres loncima i pokoji recept :lol

PostPostao/la Beppa Joseph » 05 stu 2012, 20:04

ima li netko od vas zepterov syncro click poklopac za kuhanje pod pritiskom?

Ralikuje li se to od ostalih ekspres lonaca?

Dobila sam ga davnih dana i nikad nisam upotrijebila jer sam brzo izgubila neki ventil i sad sam ga odnijela u servis i spreman je za korištenje.

I ne mogu ne komntirati! Pašticada u pretisu? Srce mi je stalo.

MI doduše radimo drugačije, s prošekom i bez pacanja i suhih šljiva, to je obiteljski recept, meni puno draži od verzije s kvasinom.

No koliko ima posla oko pripreme, kuhanje je najmanji dio. Sve skupa traje tri dana. Prvi dan špikanje i začini, drugi kuhanje mesa u komadu, pa se opet to hladi za rezanje, i na kraju treći - kuhanje u pasiranom umaku. Tako da mi niš ne znači to kraćenje.

Idem sad proučavat temu.
:luv Post 21,6
Avatar
Beppa Joseph
normalna mama
 
Postovi: 8112
Pridružen/a: 17 ruj 2008, 10:59

Re: Sve o ekspres loncima i pokoji recept :lol

PostPostao/la joelle » 05 stu 2012, 23:26

ugodno ste me iznenadile sa ovom temom ej ,, expres lonci su sastavni dio mog karaktera kuhinje i života, imam mali i nabavila sam jedan veliki stari koji je bio namjenjen za otpad za kojeg sam zamolila vlasnicu da mi ga da bilo se nešto zagorilo i stajalo u šupi godinama uz malo truda i vremena stigao je do usijanja , gumica u perfektnom stanju , ručke ko nove a kod mene u non stop pogonu Lagostinin je i mogao bi imati više od 30 god jedan od prvih na tržištu , moje kolegice nisu ljubitelji lonca ali kad dođu kod mene lonac se kruhom obriše .
Što se tiče recepeta mogla bih nadodati da blitvu stavim u hladnu vodu kuhati bude uvijek pun lonac a vode je 2-3 dcl dovoljno 4min, više vrsta rižota dali sa lignjama, gljivama , mesom , graškom kad je taj dio gotov na 3/4 dadam rižu i vodu za 3min je kuhano , krumpir oguljen sa malo vode za pire ili neke druge potrebe 5 min , ciklu kuham 10-15 min ovisi o veličini , oljušitim i ukiselim ,često kuham razne krem juhe od mrkve,graška,luka , tikvi, a da ne pišem o kuhanju u njemu na pari cvjetača itd i još mnogo toga što je već prije napisano bilo uz ostale lonce koji su za dobri za nešto drugo moj bi život bio nezamisliv a vremena tek, toplo preporučam svima i mogu da kažem svaka lipa se isplati.
slika
joelle
Samo sam naišla
Samo sam naišla
 
Postovi: 36
Pridružen/a: 30 lis 2012, 10:14
Lokacija: Istra

Re: Sve o ekspres loncima i pokoji recept :lol

PostPostao/la ChiaraR » 18 ruj 2013, 17:25

Jel kuha netko bolognese sos u vecim kolicinama u express loncu?
Meni je vec nekoliko puta zagorilo. Stavim i vise vode od onog sto pise u uputama, ali nikako da postigne pritisak pa kuha kao obican lonac i bez mijesanja zagori. Cak sam mislila da mi je problem u starom Lagostininom loncu i kupila novi WMF 6.5l, ali opet zagara. Jusnato kuhaju dobro, pa pretpostavljam da je problem u kolicini mesa. Steta mi je da imam tako veliki lonac, a da ga ne mogu isoristiti da se vise toga skuha pa da mogu i zamrznuti.
Mozda radim neku gresku u koracima, mada na manjoj kolicini funkcionira. Prvo zdinstam luk u loncu, stavim meso, naribanu tikvicu, ponekad naribanog celerovog korijena, zacine, paradajz paste i vode. Probala sam i da zatvorim prije nego sto prokljuca i poslije i rezultat je isti. Pocne zagarati, a pritisak ne stvara.
Veliki brat, 2004
Mala seka, 2010
Avatar
ChiaraR
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 442
Pridružen/a: 01 stu 2005, 00:02
Lokacija: Kanada

Re: Sve o ekspres loncima i pokoji recept :lol

PostPostao/la folne » 18 ruj 2013, 18:13

Premalo tekucine stavis. Mora je biti dovoljno da ispari i napravi pritisak i da je istovremeno dovoljno ostane u samom saftu. Tebi pretpostavljam sve ispari, ima nedovoljno vode da napravi pritisak, a buduci da sve ispari i meso zagori.
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
Avatar
folne
Mladenka
 
Postovi: 29171
Pridružen/a: 11 kol 2001, 13:26
Lokacija: So who what no

Re: Sve o ekspres loncima i pokoji recept :lol

PostPostao/la Duga » 18 ruj 2013, 18:17

Prvo zdinstam luk u loncu, stavim meso, naribanu tikvicu, ponekad naribanog celerovog korijena, zacine, paradajz paste i vode. Probala sam i da zatvorim prije nego sto prokljuca i poslije i rezultat je isti. Pocne zagarati, a pritisak ne stvara.

Mislim da ovdje griješiš :dunno ...
Kad staviš sve sastojke koje si nabrojala (na izdinstani luk, a dinstaš ga kao u običnom loncu - otvoren, malo masnoće i narezan luk) i podliješ hladnom vodom, odmah zatvoriti da bi se stvorio potreban tlak. Ovako kako ti radiš ne može se stvoriti potreban tlak jer ga držiš neko vrijeme otvorenim dok zagrijavaš.
Za moj lonac, propisana je minimalna količina vode koja se treba dodati da bi on ispravno radio, a to je 2 dl. Vjerujem da ni ti ne staviš manje, čak i kad kuhaš manje količine (ali ti ode "u vjetar" umjesto da ostane para u loncu).
Avatar
Duga
podobna za kumu
 
Postovi: 5851
Pridružen/a: 27 ruj 2006, 09:54

Re: Sve o ekspres loncima i pokoji recept :lol

PostPostao/la mrs. eastwood » 18 ruj 2013, 18:34

ako staviš više tekucine da ti ne zagori, onda će ti biti juhasti bolonjez. onda bi nakon otvaranja lonca trebala kuhati da ti se voda reducira... što te dovodi na vrijeme isto kao da si kuhala bez pritiska. :dunno

bolonjezi su stvarno brzo gotovi i mislim da je kompliciranija opcija u ekspres loncu.
Avatar
mrs. eastwood
Sveta krava
 
Postovi: 9852
Pridružen/a: 15 ruj 2010, 10:49
Lokacija: Zagreb!

Re: Sve o ekspres loncima i pokoji recept :lol

PostPostao/la malamaja » 18 ruj 2013, 19:16

ChiaraR je napisao/la:Jel kuha netko bolognese sos u vecim kolicinama u express loncu?
Mozda radim neku gresku u koracima, mada na manjoj kolicini funkcionira. Prvo zdinstam luk u loncu, stavim meso, naribanu tikvicu, ponekad naribanog celerovog korijena, zacine, paradajz paste i vode. Probala sam i da zatvorim prije nego sto prokljuca i poslije i rezultat je isti. Pocne zagarati, a pritisak ne stvara.


ja tak isto radim i rizibizi i rižota i svaštanešto...nebitno da li zatvorim prije ili poslije stvori se podtlak i sve se skuha. nema zagaranja. imam wmfov lonac.
Give a man a fish and he will eat for a day; teach a man to fish and he will eat for a lifetime; give a man religion and he will die praying for a fish.
Avatar
malamaja
foreverjungfrau
 
Postovi: 5856
Pridružen/a: 09 svi 2001, 11:31
Lokacija: u oblacima

Re: Sve o ekspres loncima i pokoji recept :lol

PostPostao/la ChiaraR » 18 ruj 2013, 19:19

Zadnji put sam stavila toliko vode da je bilo jusnato, i opet je zagorilo. Koristim express lonac vec dugo i bez problema, a tek mi je sad kod bolognesa u vecim kolicinama pocelo zagarati. Pravi bolognese bi se trebao dugo kuhati, a isti rezultat u okusu i konzistenciji postignem sa expressom u krace vrijeme.

Duga, jel prodinstas i meso na luku ili odmah podlijes vodom i zatvoris? Ja prodinstam i meso. Mislila sam mozda i sve prodinstati u drugom loncu i onda premjestiti u hladan express tako da dok se zagrijava lonac da zagrijava i unutra i stvara pritisak. Ne usudim se to sve isprobavati, a mozda netko ima vec provjereni recept.

Koliko mesa obicno kuhate? Ja nemam problema sa 0.5kg, ali kad sam radila 1kg u 4.5l loncu i 1.5kg u 6.5l loncu nije dobro zavrsilo.

Ah, ovo postaje vec prava nauka. A toliko sam se veselila kak cu si fino u jednom kuhanju, obavit 3-4 rucka :faca
Veliki brat, 2004
Mala seka, 2010
Avatar
ChiaraR
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 442
Pridružen/a: 01 stu 2005, 00:02
Lokacija: Kanada

Re: Sve o ekspres loncima i pokoji recept :lol

PostPostao/la malamaja » 18 ruj 2013, 19:26

ja kuham odokativno :mrgreen ...bolognese nisam kuhala u ekspres loncu jer je to nešto što stalno nadopunjavam s okusima....u nekoj fazi stavim češnjak, pa onda bosiljak, origano, peršin....pa se to krčka. a i nije neko jelo za koje mi treba puno vremena.

ekspres mi služi za mahunarke, ječam i sl. .....ili ak mi se baš nešto žuri.... :nokti
Give a man a fish and he will eat for a day; teach a man to fish and he will eat for a lifetime; give a man religion and he will die praying for a fish.
Avatar
malamaja
foreverjungfrau
 
Postovi: 5856
Pridružen/a: 09 svi 2001, 11:31
Lokacija: u oblacima

Re: Sve o ekspres loncima i pokoji recept :lol

PostPostao/la Cathy » 18 ruj 2013, 21:23

Jel netko kuhao u ekspres loncu na indukciji? :conf
2000
2002
2007
2016
Avatar
Cathy
Ovisna sam
Ovisna sam
 
Postovi: 1913
Pridružen/a: 02 svi 2007, 22:28
Lokacija: Zagreb

Re: Sve o ekspres loncima i pokoji recept :lol

PostPostao/la Duga » 18 ruj 2013, 21:51

Duga, jel prodinstas i meso na luku ili odmah podlijes vodom i zatvoris? Ja prodinstam i meso. Mislila sam mozda i sve prodinstati u drugom loncu i onda premjestiti u hladan express tako da dok se zagrijava lonac da zagrijava i unutra i stvara pritisak. Ne usudim se to sve isprobavati, a mozda netko ima vec provjereni recept.

Koliko mesa obicno kuhate? Ja nemam problema sa 0.5kg, ali kad sam radila 1kg u 4.5l loncu i 1.5kg u 6.5l loncu nije dobro zavrsilo.


Ne dinstam meso na luku u otvorenom loncu.

-prodinstam luk (kao u najobičnijem loncu);
-zviznem narezano povrće, volim i lovorov list (ipak, kažu da ga se treba na kraju kuhanja staviti, ali za ovu priču je nebitno) i meso;
-podlijem hladnom vodom (kad to izmiješam bude gustoća otprilike kao vrući puding kojeg trebaš uliti u posudicu :zub -ne znam bolju usporedbu trenutno)
-odmah zatvorim
-kad je skuhano dodam začine i passato s malo brašna (ovo će me skupo koštati :nata, kud koristim passato, a ne svježu rajčicu, a još stavim i mrčak brašna zbog gustoće ), par puta na vatri promiješam i...voila :lol.


I dalje mislim da je u tvom slučaju sve stvar fizike :) (ako je ventil na loncu ok), a to je ono što sam već pisala koji ti je uvjet da postigneš odgovarajući tlak u loncu (minimalna količina vode koja ti u uputama za lonac piše - kod mene je to 2dl za Silit lonac i odmah zatvoriti da ti voda ne ispari u zrak).
Avatar
Duga
podobna za kumu
 
Postovi: 5851
Pridružen/a: 27 ruj 2006, 09:54

Re: Sve o ekspres loncima i pokoji recept :lol

PostPostao/la ChiaraR » 19 ruj 2013, 03:58

Hvala cure.
Duga, probat cu ovak ko ti, zatvoriti odmah nakon sto stavim sve dok je jos nezagrijano.

Cathy, ja ti imam obicni sporet na struju, ali ne znam da ti je velika razlika. Na mom WMFu pise da ide i na indukcijski.
Veliki brat, 2004
Mala seka, 2010
Avatar
ChiaraR
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem
 
Postovi: 442
Pridružen/a: 01 stu 2005, 00:02
Lokacija: Kanada

Re: Sve o ekspres loncima i pokoji recept :lol

PostPostao/la mrs. eastwood » 19 ruj 2013, 06:29

passata je skroz ok. pa od kud ti rajčice cijelu godinu, ako nisi radila zimnicu od svojih, ako si ih imala. po meni je samo bitna kvaliteta namirnica.

no, koliko dugo onda kuhate taj bolonjez - u usporedbi s nekim drugim jelom - jer su svi lonci drugaciji, je l.

e da, apropo rajčice (koje nisu svježe) - mmama uvijek stavlja kad otvori lonac - nebitno o kojem jelu se radi. ali meni se pokazalo finije da stavim prije. doduše ona koristi koncentrat iz tube... ja uglavnom pasatu iz staklenke. ne znam je li tu razlika. :dunno
Avatar
mrs. eastwood
Sveta krava
 
Postovi: 9852
Pridružen/a: 15 ruj 2010, 10:49
Lokacija: Zagreb!

Re: Sve o ekspres loncima i pokoji recept :lol

PostPostao/la Cathy » 19 ruj 2013, 07:36

ChiaraR je napisao/la:Hvala cure.
Duga, probat cu ovak ko ti, zatvoriti odmah nakon sto stavim sve dok je jos nezagrijano.

Cathy, ja ti imam obicni sporet na struju, ali ne znam da ti je velika razlika. Na mom WMFu pise da ide i na indukcijski.

Imam i ja na moru štednjak na struju, ali sam si zbog brzine kupila malu indukcijsku ploču.
I sada kada hoću kuhati juhu, moram ju svaki puta spremati da bih došla do ploče štednjaka.
Mislila sam kupiti novi lonac koji ide na indukciju (ima ih za male pare) ali bi rado prije čula neko iskustvo. ;)
Prvenstveno me brine brzina, jer na indukciji samo pogledam vodu i ona kipi. :dada
2000
2002
2007
2016
Avatar
Cathy
Ovisna sam
Ovisna sam
 
Postovi: 1913
Pridružen/a: 02 svi 2007, 22:28
Lokacija: Zagreb

Re: Sve o ekspres loncima i pokoji recept :lol

PostPostao/la Duga » 19 ruj 2013, 09:25

Duga, probat cu ovak ko ti, zatvoriti odmah nakon sto stavim sve dok je jos nezagrijano.


Javi kako je prošlo jer cijela kvaka tih lonaca (kad imaš taj minimum vode) je upravo u tome da kako raste temp. raste i tlak u loncu (a toga kod tebe nema jer ga dugo griješ otvorenog pa ti ode sva para u zrak...ne uzimam u obzir vrijeme kad dinstaš luk kad ti je lonac otvoren :) ).


...koliko dugo onda kuhate taj bolonjez - u usporedbi s nekim drugim jelom - jer su svi lonci drugaciji, je l.

Mrs E., kod mene je kuhanje bolonjeza u rangu vremena kuhanja punjene paprike, ne ubrajam ga u kategoriju brzokuhajućih jela (kao što su mi variva od mahuna, graška, slatkog/svježeg kupusa...).

off
Što se tiče rajčica, u zadnjem periodu se davimo u svježim domaćim koje kupujemo od snaše na tržnici (ova godina je fenomenalna po tom pitanju, rajčica krasna i jako jeftina), ali ne zazirem ni od marke Cirio passato (tetrapak) iz Kauflanda.
Avatar
Duga
podobna za kumu
 
Postovi: 5851
Pridružen/a: 27 ruj 2006, 09:54

Re: Sve o ekspres loncima i pokoji recept :lol

PostPostao/la mrs. eastwood » 19 ruj 2013, 10:25

Cirio ti troši i Jamie Oliver :mrgreen
Avatar
mrs. eastwood
Sveta krava
 
Postovi: 9852
Pridružen/a: 15 ruj 2010, 10:49
Lokacija: Zagreb!

Re: Sve o ekspres loncima i pokoji recept :lol

PostPostao/la JiA » 19 ruj 2013, 10:33

Cathy je napisao/la:Jel netko kuhao u ekspres loncu na indukciji? :conf


da. i to u nekom no name turskom loncu.
na 9 dok nije propistao, ostatak na 2.
inace tek ucim kuhati na indukciji, al ovo je ok ispalo.
Bijah slijep, a sada vidim...
Avatar
JiA
Vjetropir
 
Postovi: 7671
Pridružen/a: 07 tra 2006, 13:02
Lokacija: na štikli

Re: Sve o ekspres loncima i pokoji recept :lol

PostPostao/la Cathy » 19 ruj 2013, 12:55

JiA je napisao/la:
Cathy je napisao/la:Jel netko kuhao u ekspres loncu na indukciji? :conf


da. i to u nekom no name turskom loncu.
na 9 dok nije propistao, ostatak na 2.
inace tek ucim kuhati na indukciji, al ovo je ok ispalo.

Hvala, znači do ljeta imam vremena da si nađem lonac. :mrgreen
2000
2002
2007
2016
Avatar
Cathy
Ovisna sam
Ovisna sam
 
Postovi: 1913
Pridružen/a: 02 svi 2007, 22:28
Lokacija: Zagreb

Re: Sve o ekspres loncima i pokoji recept :lol

PostPostao/la lastavica » 02 lis 2013, 17:48

Cathy je napisao/la:Jel netko kuhao u ekspres loncu na indukciji? :conf

ja sam, nema neke razlike
lastavica
Lastatrans
 
Postovi: 12614
Pridružen/a: 16 tra 2002, 11:55

Re: Sve o ekspres loncima i pokoji recept :lol

PostPostao/la Cathy » 02 lis 2013, 19:29

lastavica je napisao/la:
Cathy je napisao/la:Jel netko kuhao u ekspres loncu na indukciji? :conf

ja sam, nema neke razlike

A jel brže propišti?
2000
2002
2007
2016
Avatar
Cathy
Ovisna sam
Ovisna sam
 
Postovi: 1913
Pridružen/a: 02 svi 2007, 22:28
Lokacija: Zagreb

Re: Sve o ekspres loncima i pokoji recept :lol

PostPostao/la lastavica » 02 lis 2013, 19:44

indukcija je brža pa brže zakuha, a time i prije krene kuhanje pod tlakom
lastavica
Lastatrans
 
Postovi: 12614
Pridružen/a: 16 tra 2002, 11:55

Re: Sve o ekspres loncima i pokoji recept :lol

PostPostao/la mare979 » 17 pro 2013, 10:26

Bog cure, trebao bi mi savjet, isplati li se kupiti ove ek. lonce http://www.hama.hr/hr/shop_solingen/set ... breadcrump . Znam da nije neka kvaliteta ali tenutačno nemam love za nešto bolje, pa da se skrpim 2-3 godine. Tad imam uzeti fissler :joy
Avatar
mare979
Samo sam naišla
Samo sam naišla
 
Postovi: 37
Pridružen/a: 31 srp 2007, 11:16

Re: Sve o ekspres loncima i pokoji recept :lol

PostPostao/la folne » 17 pro 2013, 11:50

ono što je najvažnije kod lonaca je da možeš dobiti rezervne dijelove/gume što oni na stranici kažu da možeš. za druge stvari ne vjerujem da mogu biti toliko lošiji od nekih razvikanih. :dunno
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
Avatar
folne
Mladenka
 
Postovi: 29171
Pridružen/a: 11 kol 2001, 13:26
Lokacija: So who what no

Re: Sve o ekspres loncima i pokoji recept :lol

PostPostao/la Adorabla » 17 pro 2013, 14:05

Slazem se s Folne. Iz tog razloga bih ja umjesto ove varijante isla na obicni Pretis lonac (koji je ustvari ekspres lonac :p jer je to isto :p) jer on nema ni gumica ni nista za zamjenu nego jednostavno peri-deri dokle ventil traje (doduse meni evo vec vise od 20 godina traje :lol)
Znaci ako si citala cijeli ovaj predugi topic :lol ja bih uzela onaj koji ima savijen poklopac i rucku na poklopcu pa samo s rucku prebacis s jedne na drugu stranu da ga zatvoris
Avatar
Adorabla
Medena
 
Postovi: 25668
Pridružen/a: 17 tra 2004, 13:30

Re: Sve o ekspres loncima i pokoji recept :lol

PostPostao/la Masha » 17 pro 2013, 14:36

kakvi su delimano ekspres lonci? ima u plodinama neka akcija pa bi je iskoristili, dva lonca za nekih 700 kn.
Avatar
Masha
dzkić više tekućine
 
Postovi: 1903
Pridružen/a: 27 ruj 2005, 18:48

Re: Sve o ekspres loncima i pokoji recept :lol

PostPostao/la TanjaMT » 15 pro 2016, 21:18

Sve sam procitah :znoj
Mm sebi kupio ekspres pretis kakovec lonac. Ja se toga bojim, ne prilazim ni blizu, ali sam mu obecala pitati vas: kad se kuha juha obicna mesna, da li se poklopac odmah stavi pa na najjacu vatru, ili se ceka da prokuha pa onda zatvaranje? Lonac je wmf perfect plus. Hvala.
Avatar
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin
 
Postovi: 4872
Pridružen/a: 16 ruj 2005, 22:01
Lokacija: uvijek ista

PrethodnaSljedeća

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.