Sada je: 11 svi 2024, 15:03.
O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Moderatori/ce: Hope77, mrava
Postao/la Bellina » 09 lis 2012, 13:03
Evo ja prošli tjedan švrljala po dućanu i kupila taj suhi grašak tj. polubiže...bila sam uvjerena da je ona zelena leća, bilo je u žurbi i nisam zagledala.
I sad vas molim tips and tricks za pripremu istog. Već sam preko tražilice pronašla da se ta namirnica spominje, najviše kod dohrane i pripreme papica za bebe, a mene zanima što ja sve mogu s tim osim krem juha, toga i nismo neki ljubitelji.
Može li to na neko varivo, onako kao leća ili grah, s kobasicom ili suhim mesom? Može li samostalno bez dodataka drugih mahunarki?
-
Bellina
- Ovisna sam
-
- Postovi: 1505
- Pridružen/a: 26 vel 2007, 21:19
- Lokacija: ..tamo gdje je sve po mom...
Postao/la Rimaithor » 09 lis 2012, 13:48
Može.
Namoči ga dan ranije (kao grah), treba mu dosta dugo da se skuha.
Vanity is my favourite sin.
-
Rimaithor
- Ljupka Heidi
-
- Postovi: 14734
- Pridružen/a: 03 sij 2004, 10:18
- Lokacija: Dragons' Den
Postao/la Bellina » 09 lis 2012, 13:52
Ja grah namačem preko noći i onda kuham nekih 45 minuta u expres loncu.
Mogu onda toliko i ovo ili mu treba manje/više?
Ne bi da se raspadne i pretvori u kašu nego da ipak ima komadićaka.
-
Bellina
- Ovisna sam
-
- Postovi: 1505
- Pridružen/a: 26 vel 2007, 21:19
- Lokacija: ..tamo gdje je sve po mom...
Natrag na Recepti
Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.