Stranica: 1/1.

Suhi grašak/polubiži

PostPostano: 09 lis 2012, 13:03
Postao/la Bellina
Evo ja prošli tjedan švrljala po dućanu i kupila taj suhi grašak tj. polubiže...bila sam uvjerena da je ona zelena leća, bilo je u žurbi i nisam zagledala.
I sad vas molim tips and tricks za pripremu istog. Već sam preko tražilice pronašla da se ta namirnica spominje, najviše kod dohrane i pripreme papica za bebe, a mene zanima što ja sve mogu s tim osim krem juha, toga i nismo neki ljubitelji.
Može li to na neko varivo, onako kao leća ili grah, s kobasicom ili suhim mesom? Može li samostalno bez dodataka drugih mahunarki?

Re: Suhi grašak/polubiži

PostPostano: 09 lis 2012, 13:48
Postao/la Rimaithor
Može.
Namoči ga dan ranije (kao grah), treba mu dosta dugo da se skuha.

Re: Suhi grašak/polubiži

PostPostano: 09 lis 2012, 13:52
Postao/la Bellina
Ja grah namačem preko noći i onda kuham nekih 45 minuta u expres loncu.
Mogu onda toliko i ovo ili mu treba manje/više?
Ne bi da se raspadne i pretvori u kašu nego da ipak ima komadićaka.