Sada je: 29 ožu 2024, 09:40.
pulse je napisao/la:Tražim provjereni recept za njoke, neki koji rutinski koristite i uvijek uspijeva. Pokušavala sam nekoliko puta par različitih recepata (mislim da je svaki bio sa Coolnarike), ali mi uvijek tijesto bude pregnjecavo i moram dodavati mnoooogo više brašna nego što je po receptu. Ono, kad počnem da mijesim izgleda da će biti dobro, a 10 sekundi kasnije je gnjecavo. Nikako da provalim u čemu je caka.
Ina66 je napisao/la:aaaaa, tek sad sam vidila Mustafu
Ina66 je napisao/la:aaaaa, tek sad sam vidila Mustafu
Moj recept ajmo reći provjeren po kojem mi ispadaju najbolje njoke je kada skuham krumpir u ljusci, odmah ga vrelog ogulim i ispasiram onom gnječilicom za pire i kada se ohladi (cca sat vremena kasnije) dodajem mekani putar i jaje i sipam brašno (cca 80% oštrog i 20% glatkog). Količinski brašna ide cca 60% težine ukupnog krumpira (to onako odokativno pretpostavljam ali ako moram puno dodavati brašna onda znam da ne valja).
danas sam kupila kabocha bundevu
tijesto je uvijek malko gnjeckavo
Solea je napisao/la:može se, da, ali ako joj ne ide (ni milijarditi put ) bolje da pokuša nešto promijeniti.
Solea je napisao/la:ja sam se dugo "borila" s krumpirovim tijestom, pokušavala sam sve raditi kao i mama ali moje tijesto nije bilo kao njezino. onda sam krenula po svom i sad mi je super
a i dalje su mi super i mamine knedle i njoki.
TanjaMT je napisao/la:Nana, ja tocno tako radim, meni uvijek bude super.
Cesnjak, maslinovo, mazuran, mrva bijelog vina i na to kuhanu tjesteninu. Ponekad dodam cherry rajcice, alu kad je gotovo. Super brzi rucak. A sad imam i carobnu Mustafinu alatku i rezanje tikvice je cas posla.
edit: Mustafa
https://youtu.be/r6TSvOtgfmc
TanjaMT je napisao/la:Sve ih imam, lasto
-onu tzv "torn, torn" za spiralne patate i karote
-onu za limun i dog after ten years
-i onu za julienne i brijat se
Ovu prvu najvise koristim
lastavica je napisao/la:Bome dobar mu je marketing Moram i ja obratiti paznju na nase Mustafe
Koju koristis za ove tikvice iz recepta ?
malamaja je napisao/la:Moj recept ajmo reći provjeren po kojem mi ispadaju najbolje njoke je kada skuham krumpir u ljusci, odmah ga vrelog ogulim i ispasiram onom gnječilicom za pire i kada se ohladi (cca sat vremena kasnije) dodajem mekani putar i jaje i sipam brašno (cca 80% oštrog i 20% glatkog). Količinski brašna ide cca 60% težine ukupnog krumpira (to onako odokativno pretpostavljam ali ako moram puno dodavati brašna onda znam da ne valja).
x
ja lagano promijesim rukama. i uvijek se opečem s guljenjem krumpira
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.