O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Re: Sir, vrhnje, jogurt, kiselo mlijeko, kefir...

04 tra 2014, 11:43

jogurt:
dakle moja druga tura je evo već skoro petu uru na 50C. sad sam išla škicnut i vidim da se gore odvojio vodenasti dio. što je sad s tim?

Re: Sir, vrhnje, jogurt, kiselo mlijeko, kefir...

04 tra 2014, 11:59

Ok, sad samo, prije nego pocnem zicat Patku da mi zdila zrnca (da ne kazem gljive), koje vi mlijeko koristite za izradu svih tih cuda? Jel to moze biti mlijeko iz ducana ili bas mora biti Veronika ili taj mlijekomat ili kaj? :da? :plavusa

Re: Sir, vrhnje, jogurt, kiselo mlijeko, kefir...

04 tra 2014, 12:02

meni su ok sva svježa mlijeka, vindija je bolja od dukata ali to su nijanse, kupi ono koje ti je dostupno a da ti se čini da u sebi ima više mlijeka nego kemije. ;)

Re: Sir, vrhnje, jogurt, kiselo mlijeko, kefir...

04 tra 2014, 13:01

ne sviđa mi se kako izgleda :(
te ova vodica, te te male krpice... iako sam pojela jučerašnju s muslima i voćem i bila je slasna, ali nije to što sam očekivala

izgleda da ću ipak morati standardno pročitati tri knjige na temu da bi mi uspjelo :roll


slika

Re: Sir, vrhnje, jogurt, kiselo mlijeko, kefir...

04 tra 2014, 13:06

Te vode ima i u kupovnim jogurtima, meni nije smetala, tj. Samo bi ju odlila.

Re: Sir, vrhnje, jogurt, kiselo mlijeko, kefir...

04 tra 2014, 13:52

Moj jogurt je mljac. East, kako tvoj?

Mmajo, baci u pećnicu!

Re: Sir, vrhnje, jogurt, kiselo mlijeko, kefir...

04 tra 2014, 13:59

patkica je napisao/la: East, kako tvoj?



je l tvoj onako izgleda?

Re: Sir, vrhnje, jogurt, kiselo mlijeko, kefir...

04 tra 2014, 14:06

Sad ste me podsjetile, imam "jogurtomat" (Talijani svašta izmisle :p ) - "aparatić" u koji se poslažu pa poklope u staklenke od oko 2dl pripremljenog mlijeka s jogurtom, ušteka po noći i ujutro gotovo. Visoko na nekoj polici držim (dobila od tete jednom na polon) :oops: umjesto da stavim u pogon. Hvala na podsjećanju ;)

Malo gušće izgleda kad bude gotov :dunno

Re: Sir, vrhnje, jogurt, kiselo mlijeko, kefir...

04 tra 2014, 14:53

I ja sam to imala Volvo, stajao je petnaestak godina a onda završio u smeću :oops: a posudice služe za začine. :ajme
Ja ne volim te domaće jogurte nikako, sveki ih pravi. :ne
Zadnja izmjena: Barbi; 04 tra 2014, 14:58; ukupno mijenjano 1 put/a.

Re: Sir, vrhnje, jogurt, kiselo mlijeko, kefir...

04 tra 2014, 14:56

je li se sto drma u tom aparatu ili samo grije?

Re: Sir, vrhnje, jogurt, kiselo mlijeko, kefir...

04 tra 2014, 14:59

I meni je danas ispalo s dosta vodice al toga ima i u kupovnima pa mi ne smeta, odlijem i ja. A ostalo je fino kremasto.

East mozda da probas promijeniti jogurt ili mlijeko s kojima kombiniras. Meni se odmah stiska. Koje koristis?

Re: Sir, vrhnje, jogurt, kiselo mlijeko, kefir...

04 tra 2014, 15:00

samo sam došla past u :nesvist

Re: Sir, vrhnje, jogurt, kiselo mlijeko, kefir...

04 tra 2014, 15:05

Samo grije ;) - nije to baš svemirska tehnologija: kao plastična kutija s poklopcem (u podnožju neki mali grijač s termostatom) i u nju se poslažu posudice staklene, njih 6
Zadnja izmjena: † Volvo; 04 tra 2014, 15:12; ukupno mijenjano 1 put/a.

Re: Sir, vrhnje, jogurt, kiselo mlijeko, kefir...

04 tra 2014, 15:11

tnx ;)

nije toliko do vode, koliko ovi tragovi koje vidite po teglici...
mlijelo je veronika, jogurt tonka.

Re: Sir, vrhnje, jogurt, kiselo mlijeko, kefir...

04 tra 2014, 15:23

Sad ste me zainteresirale ovim topicom, samo si nisam još uspjela razjasniti koji razlog stoji iza svega ovoga.
Uzmete mlijeko i jogurt iz dućana i onda radite od toga jogurt. Pretpostavljam da je to jeftinije no ima li još nešto iza toga :conf jer kupovno je i ovako i onako.

Re: Sir, vrhnje, jogurt, kiselo mlijeko, kefir...

04 tra 2014, 15:28

ne uzmemo baš mlijeko iz dućana. ja ne bih, hvala. radila sam s mljekom iz mljekomata.
mislim, nema logike raditi s trajnim ili nekim sličnim mlijekom koje je već "obrano" od svega dobrog iz mlijeka. onda je jeftinije kupiti jogurt, kefir i sir u dućanu ;) i još nemaš brdo zmazanog suđa :mrgreen

Re: Sir, vrhnje, jogurt, kiselo mlijeko, kefir...

04 tra 2014, 15:30

Lasto, ja mislim ovako:
- kefir radis od bilo kojeg mlijeka jer se kao takav ne moze kupiti u ducanu i navodno je zdrav :gata (iako je mene maaaalo strah tih zivih bica) :lol
- jogurt radis on nekog mlijeka i jogurta koji nisu bas industrijski i napravis jogurt (ili kis. mlijeko) koji je jeftiniji i zdraviji od kupovnog.
Valjda.

Re: Sir, vrhnje, jogurt, kiselo mlijeko, kefir...

04 tra 2014, 15:32

:dada ima smisla, marsovka

ja bum kefir probala od domaćeg mlijeka.

Re: Sir, vrhnje, jogurt, kiselo mlijeko, kefir...

04 tra 2014, 16:43

East, nisam prije vidjrla tvoje postove.
Moj je gusci, al nije ujednacene gustoce, ima tako nesto ko krpice. Nema vodice. Al ja sam htjela vise ko tekuci pa sam mijesala.

Kefir sam radila sa svakakvim mlijekom (sto imam doma taj tren). Jedino sto mi nije ispadalo dobro bilo je mlijeko iz mljekomata. Ne kuzim zasto.

Re: Sir, vrhnje, jogurt, kiselo mlijeko, kefir...

04 tra 2014, 16:43

Mars, nema frke, uzgojim ti bebe :)

Re: Sir, vrhnje, jogurt, kiselo mlijeko, kefir...

04 tra 2014, 16:46

patkica je napisao/la: Jedino sto mi nije ispadalo dobro bilo je mlijeko iz mljekomata. Ne kuzim zasto.


:shock :lol stvarno. ajde, baš bum probala ..

Re: Sir, vrhnje, jogurt, kiselo mlijeko, kefir...

04 tra 2014, 17:41

ne sviđa mi se kako izgleda :(
te ova vodica, te te male krpice...

ova vodica ti je sirutka, a krpice proteini
Ja mislim da ti se to dešava zato kaj je rerna na višoj temperaturi od očekivani 40 stupnjeva koje je Daisy napisala. Mislim svi okrećemo na 50 jer nam rerne dobro ne dihtaju ali kod tebe očito predobro dihta :lol
drugi eventualni razlog bi mogao biti jogurt koji unutar umiješaš (kolika mu je kiselost) pa možda da recimo probaš s "blažim" jogurtima. Kupi jednom za probu i jogurt veronika da vidiš rezultat.

Re: Sir, vrhnje, jogurt, kiselo mlijeko, kefir...

04 tra 2014, 17:45

Moj je bio veronikin tekuci.
A rerna na 40 mislim ili 45, nije na 50

Re: Sir, vrhnje, jogurt, kiselo mlijeko, kefir...

04 tra 2014, 18:53

Adorabla je napisao/la:ova vodica ti je sirutka, a krpice proteini
:kiss

moguće ovo s pecnicom, jer em je relativno nova, em je bosch ;)
a ne znam kako da postignem 40, jer mi je termometar na kotač i prvi broj je 50. Na rubu sam da uložim u jogurtomat. tome u prilog ide i moja paranoja ostavljanja upaljenje pecnice tipa ako moram izaci van... (mislim, ja imam i paranoju ugašene pecnice).

a onda će još i ljeto, pa mi ne treba upaljena pecnica po 4-5h pa i na najmanjoj temp.

samo sam ja bila uvjerena da se se u tom aparatu nešto drmucka.

Re: Sir, vrhnje, jogurt, kiselo mlijeko, kefir...

04 tra 2014, 20:47

A di to upoce ima za kupiti i jel skup?

Re: Sir, vrhnje, jogurt, kiselo mlijeko, kefir...

04 tra 2014, 20:53

Ja sam u toplu ali ugasenu pecnicu stavljala, lijepo se napravio..

Re: Sir, vrhnje, jogurt, kiselo mlijeko, kefir...

04 tra 2014, 21:33

Moja se prebrzo ohladi s tih pedeset pa je moram stalno paliti. Onda bi je bolje da gori par sati i kad skuzim da se unogurtilo onda je samo ostavim ugasenu pa nek se hladi. A i jogurt pravim u zepteru pa racunam kako on dodatno zadrzi malo topline.

Re: Sir, vrhnje, jogurt, kiselo mlijeko, kefir...

05 tra 2014, 07:12

bude po ovim ducanima s malim kucanskim, nije baš da bude u svakom. oko 200 kn... aparat za jogurt

ili možda se neka javi da prodaje svoj koji joj stoji a da je i zaboravila na njega :lol

Re: Sir, vrhnje, jogurt, kiselo mlijeko, kefir...

05 tra 2014, 07:19

ma daaaajte, jogurtomat vam je samo papilova!
ne treba stavljati u uključenu pećnicu - može ili u ugašenu ili najjednostavnije moguće: mlijeko se ulije u staklenku, doda jogurt, poklopi tanjurićem, umota kuhinjskom krpom i stavi u ormar. ako to napravim ujutro, navečer mi je gotov jogurt i obrato
tu stvarno nema neke velike filozofije

Re: Sir, vrhnje, jogurt, kiselo mlijeko, kefir...

05 tra 2014, 07:27

kako sad može i u ugašenu?
što nije ideja da bude 45 C i da se ta temperatura održava 4-7 sati (počela sam iščitavat literaturu :mrgreen )

prije ovo s krpom da bi upalilo, ako bi se dobro izoliralo :dunno

ok, probat cu s ugašenom, pa s krpom... zapisujem :kima
Odgovori