O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
16 sij 2016, 09:55
Hajdi, imam ja, poslat cu ti.
16 sij 2016, 10:29
nemam, umrle su mi.
samo mislim da nisu iste za vodeni kefir i za ovaj s mlijekom. to jest mislim da vodeni kefir i kombucha nisu isto.
18 sij 2016, 11:09
Nana super, šaljem pp!
11 vel 2016, 09:13
Malo podizem temu. Opet krecem. Dobila sam i vodeni i mljecni kefir.
Kako kod vas? Jel jos radite?
11 vel 2016, 10:24
ja bih opet žicala zrnca
11 vel 2016, 10:25
Aj ovaj put se cujemo na po, da m ne promakne
Imam taman za odvojit leglo
11 vel 2016, 15:23
Sto kod vodenog moram paziti? Nisam nista citala ni proucavala, samo dobila uputu za omjere. Ali kazu ima vise nacina za pravljenje pa sad ne znam.
11 vel 2016, 16:24
patko
(ako sam te dobro shvatila
)
21 ožu 2016, 16:55
Eto i ja se okusala s kefirom
No ispao mi pretekuc, ne mogu to
Pun nekih krpica sitnih. Kao kazeinskih nakupina
Okus blag cak i ok
Smeta mi miuris na kvascevu gljivu
Sto da radim da postane gust.
Ne moigu to rijetjko...ne mogu
21 ožu 2016, 17:13
pusti ga duže da fermentira ako ti je prerijedak. a ako ti se ne sviđa okus, ubaci nešto u njega (ja dodam malo mljevenog lanenog sjemena)
21 ožu 2016, 19:13
Ok. I mislim da zrncima treba da se oporave, dugo su bili u frizideru i isprala sam ih
30 pro 2016, 13:56
ne ljubim jogurte ni kefir, a ni moja juniorka. kako sad zbog njenog kolitisa ipak treba nešto mliječno ugurati u nju, smiksala sam joj u kefir malo smrznutih borovnica i zasladila stevijom. mmmm, kako je to fino ispalo, polizala sam zdjelicu prstom da ništa ne propadne
pa eto, ako ima još onih koji ga ne ljube u osnovnom obliku, mozda im se dopadne moj apgrejd
06 sij 2017, 16:18
Ne volim mliječne proizvode ali moja malena doslovno uživa u jogurtu. Ja ga nikada nisam niti oprobao, niti mislim. Nego, kako sam vidio naslov teme, skužih da nedostaje par jako popularnih i zdravih mliječnih proizvoda. Ovako iz glave - Sirutka, ili možda surutka, pa onda i mlaćenica.
Zadnja izmjena:
Adorabla; 09 sij 2017, 11:21; ukupno mijenjano 1 put/a.
Razlog: link suportan pravilima foruma
28 ožu 2017, 09:47
jel ima tko za udijeliti zrnca?
09 svi 2017, 13:53
Milkyway imam ja ako nisi već dobila, ja sam u Slo pa ti mogu poslati samo poštom.
Moj kefirko stoji na pultu u kuhinji, malo smo se umorili od kefira pa zaboravimo procijediti, pa prođe nekoliko dana i onda nam je prejak.
Obavještavam da izumitelji kefirka imaju novi proizvod za pravljenje sira, pa evo ako nekoga zanima.
https://www.kickstarter.com/projects/353596452/kefirko-cheese-maker-probiotic-cheese-preparation/posts/1880485
22 lip 2017, 09:02
Već nekoliko dana nosim sa sobom kefir na posao i to je pun pogodak. Ujutro ga procijedim pa ga polako pijem cijeli dan.
Nedavno sam napravila palačinke od kefira, malo se drukčije ponaša masa jer je gušća pa treba paziti kad se peče.
Danas radim mafine s kefirom, ovako nešto
https://www.coolinarika.com/recept/mafini-sa-kefirom/ ili ovo
http://www.jaukuhinji.com/2016/09/kefir-mafini-sa-kupinama-muffins-with.html.
06 tra 2018, 09:39
Upravo mi je stigao Kefirko Cheese Maker! Odmrznula sam zrnca koja su zadnju godinu hibernirala u zamrzivaču pa se nadam da će oživjeti i da ću isprobati domaći sir!
06 tra 2018, 10:42
ooo, javi dojmove!
06 tra 2018, 15:19
javi dojmove! ja pijem kefir evo dugo, svaki dan cijedi, stavi. sve se mislim uzet nešto praktičnije od tegle i cijediljke
06 tra 2018, 16:04
ja svaki dan cijedim dvije velike tegle
a pojedem par žlica, silom
06 tra 2018, 16:43
Znaci da sigurno imas zrnaca za udijeliti #pritipliz
07 tra 2018, 14:46
Zrnca su oživjela nakon dva dana i evo rade kefir! Pustim ga do sutra a onda ubacujem u cheese maker.
07 tra 2018, 21:10
Imam zrnaca, naravno. Svaki tjedan bacam visak
07 tra 2018, 22:20
Nana1971 je napisao/la:ja svaki dan cijedim dvije velike tegle
a pojedem par žlica, silom
a zašto?
ja napravim teglu (onu veću imam od 1,5 l) i kad se počne stiskati stavim u frižder pa izvadim nakon dan-dva kad potrošim ovo što sam ranije stavila, čak mi je finiji kad tako odstoji na hladnom tako da mi ispadne da radim dva puta tjedno kefir.
07 tra 2018, 23:09
Zato sto ostalo pojedu ukucani
08 tra 2018, 15:03
Kefir je odličan, pola sam stavila u cheese maker a pola procijedila za popiti.
09 tra 2018, 14:24
Sir je uspio, ukusan je, kremast! Dosta je mekan, cijedio se manje od 24 sata.
09 tra 2018, 14:29
A kako bi to išlo bez cheese makera? Gdje si nabavila sirilo?
Sad kad razmišljam čini mi se da sam vrećicu takvog naziva vidjela u Otočcu u trgovini, u Zagrebu to nikad nisam srela.
09 tra 2018, 14:48
Nema sirila, sir je iz procijeđenog i stisnutog kefira. Ostane sirutka koju je popio MM a ovaj kremasti sir smo namazali na kruh.
Fora je u opruzi koja "stiska" kefir tako da sir ostaje u mrežici.
10 tra 2018, 15:16
A gdje si narucila?
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.