Sada je: 25 tra 2024, 20:54.

Brownie torta

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Brownie torta

PostPostao/la Tinica » 01 tra 2015, 08:42

Curke jel ima netko recept za tu tortu? :moli Znam da nije komplicirana za napraviti i da sam negdje vidjela baš taj originalni recept iz slastičarnice ;)
Malac kad uđe u "Torte i to" ne izlazi van bez 3 šnite te torte :ajme pa sam mu je planirala napraviti za Uskrs. :faca
slika
slika
Avatar
Tinica
Sveta krava
 
Postovi: 10473
Pridružen/a: 03 vel 2003, 11:56
Lokacija: ZAGREB - PURGERKA

Re: Brownie torta

PostPostao/la Tinica » 03 tra 2015, 10:40

Evo našla sam :joy Imam samo jedno pitanje??? Koje brašno ide u biskvit za ovu tortu?
Želim podijeliti s vama recept za prekrasnu, prefinu, prečokoladnu, presavršenu Brownie tortu kojoj nitko ne može odoljeti i svi ju obožavaju! Sigurna sam da ste ju vidjeli ili isprobali u raznim slastičarnicama, a sada ćete ju i same naučiti pripremati.
Brownie torta je zadnjih godina postala skoro pa trend u našim slastičarnicama, svi pričaju o njoj, svi ju žele što više puta pojesti i svi žele dobiti "taj", pravi recept za nju! Kada su se na internetu napokon počeli pojavljivati recepti jako sam se razveselila i isprobala ih. Malo sam doradila recepte i našla onaj savršeni.
Čak i najzahtjevniji sladokusci oduševljeni su ovom tortom. Jedini problem je što se torta u cijelosti pojede već isti dan (iako je i drugi dan prefina, uspjela sam jednom prilikom sakriti jedan komad pa znam ). Savršena je za elegantna druženja s prijateljicama, dolazak rodbine, ali i sve proslave rođendana jer osim što je prefina, jako je efektna i vrlo jednostavna za napraviti.

Potrebni sastojci:

Biskvit:
• 200 g tamne čokolade
• 200 g maslaca
• 4 jaja
• 3 vanilin šećera
• 220 g šećera
• 140 g brašna
• prstohvat soli

Ganache krema:
• 300 g tamne čokolade
• 3 dcl slatkog vrhnja

Šlag:
• 3 dcl slatkog vrhnja ili 3 vrećice šlaga

Priprema biskvita:
1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za torte (manji, okrugli) premažite maslacem i brašnom.
2. Čokoladu i maslac zajedno otopite na pari dok ne dobijete finu, glatku smjesu. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.
3. Mikserom miješajte jaja dodajući im šećer i vanilin šećer dok se ne poveća volumen i dobijete pjenastu smjesu.
4. U smjesu jaja i šećera dodajte ohlađenu čokoladnu smjesu i lagano umiješajte mikserom.
5. Na kraju dodajte brašno i prstohvat soli.

Priprema ganache kreme:

1. U što tanju, metalnu posudu (brže se smjesa hladi) na kockice izlomite čokoladu.
2. Slatko vrhnje zagrijte do vrenja (ne smije prekipiti) i prelijte preko čokolade.

Dovršavanje torte:

1. Ohlađenu ganache kremu ulijte u kalup i premažite jednakomjerno preko biskvita (ako se krema jako stisnula miksajte ju mikserom par minuta kako biste ju
lakše namazali na biskvit). Ponovo stavite tortu u hladnjak da se krema malo stisne (ja volim ostaviti da se ohladi preko noći).
2. Napravite šlag od slatkog vrhnja ili iz vrećice (ja sam ovog puta koristila šlag iz vrećice jer je mrvicu laganiji pa mi se tako više sviđa) i premažite njime tortu.
To možete napraviti dok je torta još u kalupu ili ju prvo izvadite iz kalupa pa ju cijelu premažite šlagom (meni je prva verzija nekako efektnija).
Ponovno ostavite u hladnjaku da se šlag stisne i ohladi.
slika
slika
Avatar
Tinica
Sveta krava
 
Postovi: 10473
Pridružen/a: 03 vel 2003, 11:56
Lokacija: ZAGREB - PURGERKA

Re: Brownie torta

PostPostao/la Mariachi » 03 tra 2015, 13:13

Hvala ti puno na ovom receptu! Nije komplicirano i isprobat ću ga sigurno! :luv
P - 2003, ME - 2006, K - 2007, B - 2011, IP - 2013, J - 2017
O:) P - 2010

slika
Avatar
Mariachi
ay, ay, ay, ay, canta y no llores
 
Postovi: 6583
Pridružen/a: 11 sij 2011, 14:02

Re: Brownie torta

PostPostao/la Stefanova_mama » 03 tra 2015, 13:27

Za biskvite obicno ide meko brasno.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Avatar
Stefanova_mama
Roza Luksemburg
 
Postovi: 3989
Pridružen/a: 27 ruj 2006, 14:50
Lokacija: Chardak ni na nebu ni na zemlji

Re: Brownie torta

PostPostao/la saptacica » 03 tra 2015, 13:53

Kad piše tamna čokolada jel stavljate tamnu il za kuhanje?
Avatar
saptacica
Skoro doula
 
Postovi: 4316
Pridružen/a: 22 stu 2005, 17:24

Re: Brownie torta

PostPostao/la Tinica » 03 tra 2015, 14:18

Ma ja uvijek stavljam čokoladu za kuhanje ;) Ipak mi je nekako puno laganija... a pošto ide ipak pola kile čokolade u to :liza
slika
slika
Avatar
Tinica
Sveta krava
 
Postovi: 10473
Pridružen/a: 03 vel 2003, 11:56
Lokacija: ZAGREB - PURGERKA

Re: Brownie torta

PostPostao/la mrava » 03 tra 2015, 18:01

Stefanova_mama je napisao/la:Za biskvite obicno ide meko brasno.

Ja se ne slažem s ovime, za biskvite obično ide oštro brašno jer meko/glatko je teško pa se ne diže biskvit od njega kao od oštrog.
Glatko brašno je za dizana tijesta
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
Avatar
mrava
tenfam tenfalicom
 
Postovi: 5394
Pridružen/a: 04 sij 2009, 12:44

Re: Brownie torta

PostPostao/la Mariachi » 03 tra 2015, 18:10

X na mravu! I ja stavljam oštro u biskvite i tako piše i na pakovanju! :basnecu. ;)
P - 2003, ME - 2006, K - 2007, B - 2011, IP - 2013, J - 2017
O:) P - 2010

slika
Avatar
Mariachi
ay, ay, ay, ay, canta y no llores
 
Postovi: 6583
Pridružen/a: 11 sij 2011, 14:02

Re: Brownie torta

PostPostao/la MalaSirena » 03 tra 2015, 18:21

mrava je napisao/la:
Stefanova_mama je napisao/la:Za biskvite obicno ide meko brasno.

Ja se ne slažem s ovime, za biskvite obično ide oštro brašno jer meko/glatko je teško pa se ne diže biskvit od njega kao od oštrog.
Glatko brašno je za dizana tijesta



Samo bih dodala da glatko brašno ide i u piškote, a to je biskvitno tijesto (upravo sam ispekla dva pleha piškota pa sam morala reagirati :nata ).
Mišonja 03.09.2003.
Avatar
MalaSirena
i neuništiva mesna štruca
 
Postovi: 1841
Pridružen/a: 10 ožu 2003, 21:59
Lokacija: Zagreb, Maksimir

Re: Brownie torta

PostPostao/la Mirci » 03 tra 2015, 18:23

Da, to je tocno ako je riječ o laganom biskvite u koji ide prašak za pecivo. No, ovo je težak brownie biskvit pun putra i bez praška za pecivo i u njega bih stavila, kao što uvijek stavljam kad radim brownie, ili mješavinu pola-pola oštro-glatko ili samo glatko.
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Avatar
Mirci
lovac na trag
 
Postovi: 29430
Pridružen/a: 28 stu 2002, 17:11

Re: Brownie torta

PostPostao/la Mirci » 03 tra 2015, 18:42

Pa brasno uvijek ide zadnje :). I kad god sam stavljala glatko brašno u biskvite nikad mi se nije zgrudalo. Ono se lagano umiješa velikom žlicom i nema tu puno filozofije biti mogucnosti za grešku.
Ne znam koliko ste često radile brownije, al kod njih se zaista ne moze pogriješiti. Težak i je mokar od putra, ne moze pasti jer se niti ne diže, ma savršen kolac za ne komplicirati :)
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Avatar
Mirci
lovac na trag
 
Postovi: 29430
Pridružen/a: 28 stu 2002, 17:11

Re: Brownie torta

PostPostao/la Daniela32 » 04 tra 2015, 17:42

Koliko dugo se peče biskvit? Pola sata?
Avatar
Daniela32
Forumski Mastercard
 
Postovi: 4676
Pridružen/a: 09 tra 2001, 11:26
Lokacija: Split


Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.