Evo našla sam
Imam samo jedno pitanje???
Koje brašno ide u biskvit za ovu tortu?
Želim podijeliti s vama recept za prekrasnu, prefinu, prečokoladnu, presavršenu Brownie tortu kojoj nitko ne može odoljeti i svi ju obožavaju! Sigurna sam da ste ju vidjeli ili isprobali u raznim slastičarnicama, a sada ćete ju i same naučiti pripremati.
Brownie torta je zadnjih godina postala skoro pa trend u našim slastičarnicama, svi pričaju o njoj, svi ju žele što više puta pojesti i svi žele dobiti "taj", pravi recept za nju! Kada su se na internetu napokon počeli pojavljivati recepti jako sam se razveselila i isprobala ih. Malo sam doradila recepte i našla onaj savršeni.
Čak i najzahtjevniji sladokusci oduševljeni su ovom tortom. Jedini problem je što se torta u cijelosti pojede već isti dan (iako je i drugi dan prefina, uspjela sam jednom prilikom sakriti jedan komad pa znam ). Savršena je za elegantna druženja s prijateljicama, dolazak rodbine, ali i sve proslave rođendana jer osim što je prefina, jako je efektna i vrlo jednostavna za napraviti.
Potrebni sastojci:
Biskvit:
• 200 g tamne čokolade
• 200 g maslaca
• 4 jaja
• 3 vanilin šećera
• 220 g šećera
• 140 g brašna
• prstohvat soli
Ganache krema:
• 300 g tamne čokolade
• 3 dcl slatkog vrhnja
Šlag:
• 3 dcl slatkog vrhnja ili 3 vrećice šlaga
Priprema biskvita:
1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za torte (manji, okrugli) premažite maslacem i brašnom.
2. Čokoladu i maslac zajedno otopite na pari dok ne dobijete finu, glatku smjesu. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.
3. Mikserom miješajte jaja dodajući im šećer i vanilin šećer dok se ne poveća volumen i dobijete pjenastu smjesu.
4. U smjesu jaja i šećera dodajte ohlađenu čokoladnu smjesu i lagano umiješajte mikserom.
5. Na kraju dodajte brašno i prstohvat soli.
Priprema ganache kreme:
1. U što tanju, metalnu posudu (brže se smjesa hladi) na kockice izlomite čokoladu.
2. Slatko vrhnje zagrijte do vrenja (ne smije prekipiti) i prelijte preko čokolade.
Dovršavanje torte:
1. Ohlađenu ganache kremu ulijte u kalup i premažite jednakomjerno preko biskvita (ako se krema jako stisnula miksajte ju mikserom par minuta kako biste ju
lakše namazali na biskvit). Ponovo stavite tortu u hladnjak da se krema malo stisne (ja volim ostaviti da se ohladi preko noći).
2. Napravite šlag od slatkog vrhnja ili iz vrećice (ja sam ovog puta koristila šlag iz vrećice jer je mrvicu laganiji pa mi se tako više sviđa) i premažite njime tortu.
To možete napraviti dok je torta još u kalupu ili ju prvo izvadite iz kalupa pa ju cijelu premažite šlagom (meni je prva verzija nekako efektnija).
Ponovno ostavite u hladnjaku da se šlag stisne i ohladi.