Sada je: 05 svi 2024, 08:03.

Kiseljenje šparoga

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Kiseljenje šparoga

PostPostao/la SonjaV » 12 tra 2015, 09:47

Kako im je sad sezona i imamo ih i previše, probala bi ih ukiseliti.
Jednom smo dobili ukiseljenje divlje šparoge i bile su odlične samo gđa. koja ih je radila nije željela reći kako (teglicu naplaćuje 100 kn).
Po okusu ima maslinovog ulja, octa i još nešto što im daje poseban okus a neznam što.
A nisam nikad ni kiselila ništa pa nemam pojma ni kako ide osnovni postupak.
Ima li tko ideju kako bi to mogla izvesti?
Indijanac '09.2002
Mrvica '05.2005
Bucka '06.2014
Avatar
SonjaV
sa zalihama pelena
 
Postovi: 1720
Pridružen/a: 10 sij 2003, 15:42
Lokacija: Malo misto

Re: Kiseljenje šparoga

PostPostao/la SonjaV » 23 tra 2015, 08:55

Ukiselila ih ja :lol

Uglavnom super su ispale, još kad malo odstoje odlično.
Uglavnom sam ih samo spustila u vodu u kojoj sam kuhala bijeli ocat, sol, malo šećera i zrna papra.
Ocijedila i ubacila u staklenke sa maslinovim uljem i paprom, stavila mrvicu i ove vode u koju sam zakuhala.
Staklenku zagrijala sa šparogama unutra i zatvorila, napravio se vaum i jedva čekam probati ove koje su odstajale koji mjesec.
Teta u susjedstvu to prodaje za 100 kn po teglici, mora da su dobre :mrgreen
Indijanac '09.2002
Mrvica '05.2005
Bucka '06.2014
Avatar
SonjaV
sa zalihama pelena
 
Postovi: 1720
Pridružen/a: 10 sij 2003, 15:42
Lokacija: Malo misto


Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.