Sada je: 25 tra 2024, 04:10.

Kuhamo u prosincu ho-ho-ho

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Re: Kuhamo u prosincu ho-ho-ho

PostPostao/la Mirci » 09 pro 2015, 14:36

ina, mornarski krumpir?

kod mene bolonjez.
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Avatar
Mirci
lovac na trag
 
Postovi: 29430
Pridružen/a: 28 stu 2002, 17:11

Re: Kuhamo u prosincu ho-ho-ho

PostPostao/la TanjaMT » 09 pro 2015, 14:44

Hvala Adorabla
Avatar
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin
 
Postovi: 5236
Pridružen/a: 16 ruj 2005, 22:01
Lokacija: uvijek ista

Re: Kuhamo u prosincu ho-ho-ho

PostPostao/la Margot » 09 pro 2015, 14:46

Adorabla je napisao/la:napravim curry umak kao bešamel (malo putra, malo brašna, dodam dosta currya i nešto kurkume radi ljepše boje i kad malo prošetam da pusti curry miris, zalijem s mlijekom da prokuha.
Brokulu skuham u cvjetićima i onda ju prelijem tim umakom. Mi volimo da se ohladi. Meni nije baš fino toplo ali pretpostavljam da je stvar ukusa.


Super! Jučer sam kupila prokulice na akciji, pa ću njih napraviti u ovom umaku. :dada
samozvana špijunka
Avatar
Margot
konkavna
 
Postovi: 459
Pridružen/a: 05 lip 2007, 11:42

Re: Kuhamo u prosincu ho-ho-ho

PostPostao/la Ina66 » 09 pro 2015, 15:47

Mirci je napisao/la:ina, mornarski krumpir?

krumpir skuhan u kori, začinjen maslinjakom, petrusimulom i češnjakom
Avatar
Ina66
kuhinjska fly lady
 
Postovi: 33921
Pridružen/a: 01 srp 2001, 23:45
Lokacija: Split

Re: Kuhamo u prosincu ho-ho-ho

PostPostao/la Solea » 09 pro 2015, 16:00

Jučer juha od brokule, pohana pileća prsa sa sezamom, onaj mix 3 zrna s malo brokule i svježe paprike. Za salatu sam pomiješala matovilac, putericu i radič.

Danas grah i kupus salata. Isto će biti i u četvrtak ;)
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: Kuhamo u prosincu ho-ho-ho

PostPostao/la mrava » 09 pro 2015, 16:17

Ja skuhala ručak a mm nije znao da kuham jer je bio u gradu pa je kupio pečeno pile i mlince a ja skuhala kelj varivo i nabujak od cvjetače. Ima i za sutra :joy
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
Avatar
mrava
tenfam tenfalicom
 
Postovi: 5394
Pridružen/a: 04 sij 2009, 12:44

Re: Kuhamo u prosincu ho-ho-ho

PostPostao/la malamaja » 13 pro 2015, 16:04

nitkoništ ne kuha :lol svi su na adventu i na kobasama :mrgreen

danas bakanalija čista.
juha od pijetla, kojeg sam zapekla sa batatima (na traženje mlađe ekipe :roll ), heljda sa gljivama, umak od brusnica, salata od radiča i bijele rotkve. hladi se crem brulee :liza
svih okusa i boja :)
Give a man a fish and he will eat for a day; teach a man to fish and he will eat for a lifetime; give a man religion and he will die praying for a fish.
Avatar
malamaja
foreverjungfrau
 
Postovi: 5927
Pridružen/a: 09 svi 2001, 11:31
Lokacija: u oblacima

Re: Kuhamo u prosincu ho-ho-ho

PostPostao/la mrava » 13 pro 2015, 16:07

Ja sam skuhala za dva dana, ko budala! Malo ovog, malo onog, po željama, pa se nakupilo i za tjedan dana. :roll
Dakle: skuhala sam junetinu, pa imamo juhu i kuhano meso, pekla pile, krumpire okolo, mlađi tražili malo mlinaca, zelena salata, a za desert zapečene palačinke sa sirom :nesvist
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
Avatar
mrava
tenfam tenfalicom
 
Postovi: 5394
Pridružen/a: 04 sij 2009, 12:44

Re: Kuhamo u prosincu ho-ho-ho

PostPostao/la Nana1971 » 13 pro 2015, 17:53

Dajte link na recept za salenjake, tata mi se zazelio starinskih kolaca. Neki prokusano dobar recept, ovkors!
Zemlja je smrtnim sjemenom posijana Ali smrt nije kraj Jer smrti zapravo i nema
I nema kraja Smrću je samo obasjana Staza uspona od gnijezda do zvijezda. Mak Dizdar
Avatar
Nana1971
blissful reduša
 
Postovi: 24552
Pridružen/a: 18 tra 2002, 13:33
Lokacija: ovčica na Božjem pašnjaku

Re: Kuhamo u prosincu ho-ho-ho

PostPostao/la malamaja » 13 pro 2015, 18:02

Give a man a fish and he will eat for a day; teach a man to fish and he will eat for a lifetime; give a man religion and he will die praying for a fish.
Avatar
malamaja
foreverjungfrau
 
Postovi: 5927
Pridružen/a: 09 svi 2001, 11:31
Lokacija: u oblacima

Re: Kuhamo u prosincu ho-ho-ho

PostPostao/la Ina66 » 13 pro 2015, 19:41

zove mene nekidan majka i kaže: "evo sam ti otopila salo za salenjake"
ja :ajme
kao da ih nikad u životu nije pravila
Avatar
Ina66
kuhinjska fly lady
 
Postovi: 33921
Pridružen/a: 01 srp 2001, 23:45
Lokacija: Split

Re: Kuhamo u prosincu ho-ho-ho

PostPostao/la Solea » 13 pro 2015, 20:55

ajoj :ajme

jučer nisam kuhala, jeli smo vani.
danas povrtna juha, pečenje - krmić u komadu, s kožom :liza i mlinci. za salatu mix kupus, mrkva, cikla.
i pita od jabuka, ona aromatična :)
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: Kuhamo u prosincu ho-ho-ho

PostPostao/la latica » 14 pro 2015, 11:05

ja sam u subotu svašta pravila, nitko nije bio zainteresiran z ajelo pa smo jučer išli van na ručak ;)

ali moram podijelit kako sam pravila mesne okruglice jer moji kad vide one iz Ikeae polude od sreće. ali to je rijetko na meniju pa sam ja napravila zdraviju varijantu - mljevena puretina, kuhana kvinoja, jedna tikvica, malo zobenih pahuljica, jedno jaje, soja sos, parmezan, 3 češnja češnjaka i pola luka naribanog. peku se u pećnici i mogu vam reći da su prefine :p zapravo se nakon pečenja trebaju još staviti u umak od rajčice i onda se stavljaju na list salate kao mali wrap, pospu parmezanom i zamotaju. mi smo ih motali u salatu na suho jer mi se nije doalo još s rajčicom zezat, a klinci to i tako onda ne bi jeli. uglavnom, mislim da ću to češće pravit!

za danas imamo juhu i salatu Angelicu, sinoć sam napravila za ponjet na posao!
slika Moja 3M
Avatar
latica
Bigul
 
Postovi: 7412
Pridružen/a: 17 pro 2009, 23:41

Re: Kuhamo u prosincu ho-ho-ho

PostPostao/la thalia » 14 pro 2015, 12:32

ja imam poriluk danas :roll
ne dam djeci da govore "onu riječ na m..." kad se radi o hrani, ali ja "m...." poriluk i najgore mi je što stariji obožava pa ga moram povremeno kuhat :lol
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
Avatar
thalia
Von Trapp
 
Postovi: 14371
Pridružen/a: 31 sij 2007, 22:58
Lokacija: cicely, alaska

Re: Kuhamo u prosincu ho-ho-ho

PostPostao/la Ina66 » 14 pro 2015, 13:01

meatless monday - umak od cvjetače i brokule s pennama
Avatar
Ina66
kuhinjska fly lady
 
Postovi: 33921
Pridružen/a: 01 srp 2001, 23:45
Lokacija: Split

Re: Kuhamo u prosincu ho-ho-ho

PostPostao/la mrava » 14 pro 2015, 16:19

Zakuhana juha i rižoto od ostataka pečene piletine, cikla
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
Avatar
mrava
tenfam tenfalicom
 
Postovi: 5394
Pridružen/a: 04 sij 2009, 12:44

Re: Kuhamo u prosincu ho-ho-ho

PostPostao/la malamaja » 14 pro 2015, 18:10

kod nas danas 3p :mrgreen (poriluk, paprika, piletina) u rižotu. radič salata. ima i juhe.
poriluk je zakon :lol :mrgreen
Give a man a fish and he will eat for a day; teach a man to fish and he will eat for a lifetime; give a man religion and he will die praying for a fish.
Avatar
malamaja
foreverjungfrau
 
Postovi: 5927
Pridružen/a: 09 svi 2001, 11:31
Lokacija: u oblacima

Re: Kuhamo u prosincu ho-ho-ho

PostPostao/la thalia » 14 pro 2015, 18:23

preživjela sam :znoj
nije čak ni bilo tako loše :lol

ja ga volim, samo ne na čušpajz. :/
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
Avatar
thalia
Von Trapp
 
Postovi: 14371
Pridružen/a: 31 sij 2007, 22:58
Lokacija: cicely, alaska

Re: Kuhamo u prosincu ho-ho-ho

PostPostao/la malamaja » 14 pro 2015, 18:46

ja ga na čušpajz radim sa prosom i kobasicom. tada je podnošljiv :nesvist
Give a man a fish and he will eat for a day; teach a man to fish and he will eat for a lifetime; give a man religion and he will die praying for a fish.
Avatar
malamaja
foreverjungfrau
 
Postovi: 5927
Pridružen/a: 09 svi 2001, 11:31
Lokacija: u oblacima

Re: Kuhamo u prosincu ho-ho-ho

PostPostao/la Mirci » 14 pro 2015, 19:36

A ja na cuspajz sa rizom i to svi obozavamo :). Običan s krumpirom nam nije baš omiljen.

U subotu smo imali domaću pizzu, za desert pitu od čokolade. U nedjelju smo jeli vani, a danas krvavice i pečenice, dinstano kiselo zelje, pire. Za desert/večeru lisnate rolice sa jabukom i orasima.
Avatar
Mirci
lovac na trag
 
Postovi: 29430
Pridružen/a: 28 stu 2002, 17:11

Re: Kuhamo u prosincu ho-ho-ho

PostPostao/la dunja » 14 pro 2015, 20:30

ja sam našla tako dobar recept za poriluk da ga se ne mogu najesti, a mrzila sam ga cijeli život na naćin moje bake i mame :lol

za sutra ću i ja zdinstati kiselo zelje, uz to šnicli i vratina na naglo i krumpir na neki način
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one.”
Tom Hiddleston
Avatar
dunja
most
 
Postovi: 29549
Pridružen/a: 17 tra 2003, 23:24

Re: Kuhamo u prosincu ho-ho-ho

PostPostao/la Mirci » 14 pro 2015, 20:39

Isto tako i ja. Mamin mi je grozan :lol
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Avatar
Mirci
lovac na trag
 
Postovi: 29430
Pridružen/a: 28 stu 2002, 17:11

Re: Kuhamo u prosincu ho-ho-ho

PostPostao/la Solea » 14 pro 2015, 20:57

dunja, daj onda recept ;)

meni je oduvijek gadan, čak ga ni mama nije nikad nešto forsirala a ja ga na čušpajz/vario nikad nisam ni pravila.
od poriluka mi je prefin kiš :dada

danas juha od gljiva, musaka, ona klasična i kisele paprike za salatu.

sutra ću skuhati junetinu u expresu pa će biti i juha ;) a uz meso pire od krumpira, paradajz sos i kopar sos :)
Avatar
Solea
Sveta krava
 
Postovi: 9621
Pridružen/a: 04 vel 2002, 15:03

Re: Kuhamo u prosincu ho-ho-ho

PostPostao/la JiA » 14 pro 2015, 21:26

Dunja, daj recept! Ne volim poriluk.
Danas za sutra saft od pilecih batacica na crveno i specle.
Sutra za prekosutra grasak cuspajz sa piletinom i noklicama.
Bijah slijep, a sada vidim...
Avatar
JiA
Vjetropir
 
Postovi: 7830
Pridružen/a: 07 tra 2006, 13:02
Lokacija: na štikli

Re: Kuhamo u prosincu ho-ho-ho

PostPostao/la TanjaMT » 14 pro 2015, 21:35

Ja sam danas imala nadasve omiljeno varivo od kelja i bulgura, dijete za sutra narucilo nesto fino, a ne zdravo. Jos ne znam sta cu.
Avatar
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin
 
Postovi: 5236
Pridružen/a: 16 ruj 2005, 22:01
Lokacija: uvijek ista

Re: Kuhamo u prosincu ho-ho-ho

PostPostao/la malamaja » 14 pro 2015, 21:44

tanja, znači pohano i prženo :mrgreen tak je kod nas
kiš s porilukom je prefini. posebno ako ima finog mesnatog špekeca za pojačati ...

...ja ću sutra prokulice (ako nađem fine) zapečene u bešamelu...ako ne, bit će tijesto sa sirom i salata. bezmesni utorak :mrgreen
Give a man a fish and he will eat for a day; teach a man to fish and he will eat for a lifetime; give a man religion and he will die praying for a fish.
Avatar
malamaja
foreverjungfrau
 
Postovi: 5927
Pridružen/a: 09 svi 2001, 11:31
Lokacija: u oblacima

Re: Kuhamo u prosincu ho-ho-ho

PostPostao/la dunja » 14 pro 2015, 21:45

recept sam našla na netu
evo ga
http://wall.hr/clanak/cuspajz-od-poriluka/

s tim da ja mrkvu ne naribam nego nasjeckam, i kad ubacim na kraju poriluk vrlo kratko kuham jer volim da je ostane onako tvrđi i da se osjeti pod zubima - zato ga nikada nisam ni voljela jer su ga moji kuhali uvijek predugo i to mi je bilo skroz bljakasto

meni je ovo baš fino ispalo svaki put kad sam radila

da, fini je i u kišu sa šunkom ili špekom, slažem se
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one.”
Tom Hiddleston
Avatar
dunja
most
 
Postovi: 29549
Pridružen/a: 17 tra 2003, 23:24

Re: Kuhamo u prosincu ho-ho-ho

PostPostao/la thalia » 14 pro 2015, 22:47

Dunja, tako ga i ja radim. Nema mi pomoći :nesvist
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
Avatar
thalia
Von Trapp
 
Postovi: 14371
Pridružen/a: 31 sij 2007, 22:58
Lokacija: cicely, alaska

Re: Kuhamo u prosincu ho-ho-ho

PostPostao/la Mirci » 14 pro 2015, 22:59

E, to je onaj s krumpirom koji ja ne volim :lol

Podinstam luk, mrkvicu i meso (npr. narezani pureci zabatak) i kad meso dobije koricu dodam narezani poriluk. Prodinstam i mijesam dok ne omekša i tada dodam šaku riže. Malo promijesam da se zacakli i zalijem vodom. Kuha se dok riža ne omekša (ima je malo, nije ko rižoto, ona samo zagusti). Sol, papar, oersin na kraju. U tanjuru si svatko dodaje žlicu kiselog vrhnja ili parmezan ili ništa. Svi to obožavamo, klincima je to bilo prvo pravo varivo koje su jeli i baš ga jako vole :).
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Avatar
Mirci
lovac na trag
 
Postovi: 29430
Pridružen/a: 28 stu 2002, 17:11

Re: Kuhamo u prosincu ho-ho-ho

PostPostao/la Ina66 » 14 pro 2015, 23:07

ja poriluk obožavam, valjda zato što sam ga otkrila kao odrasla, u mom djetinjstvu ga nije bilo :lol i kad god mogu, dinstam na poriluku umjesto kapule
Avatar
Ina66
kuhinjska fly lady
 
Postovi: 33921
Pridružen/a: 01 srp 2001, 23:45
Lokacija: Split

PrethodnaSljedeća

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

cron