Kako se pripremate za Uskrs? Sto pecete/kuhate/bojate?
Mi uvik radimo sirnice (pince) i bojamo jaja, a nedavno sam nasla jedan odokativan recept koji mi se jako svidio pa sam odlucila napraviti probu prije Uskrsa i bas mi se svidilo, tako da to definitvno ponavljam
Vocni kruh - ovako ide moja verzija tog odokativnog recepta;
islo mi je oko 700 g brasna, 1,5-2 dl vode (stavila sam da omeksa voce), 1 svjezi kvasac, oko 2 dl soka od narance, malo ruma, malo soli, 3 zlice masti, 5 zlica secera, 2 jaja, izribana korica narance i limuna i suho voce po zelji
prvo pomisati vodu (po prvi put sam stavila onu vodu od voca i super je ispalo), kvasac, malo secera i brasno i pusti da kvasac odradi svoje, pa onda sve skupa zamisiti
pustiti tijesto da se udupla, oblikovati ga i jos malo pustiti da naraste
peci na 225 prvih 10-15 min, a onda smanjiti na 150 dok nije gotovo, probati cackalicom
tijesto je toliko naraslo da se velika kolicina suhog voca pogubila u njemu
Za sirnice je zaduzen mm i od kad god ih je poceo raditi budu mu savrsene (tko ce mu reci da sam mu zagubila recept
morat cu pretraziti kucu ovih dana da ga nadem
)
A bojanje jaja je, naravno, uzivancija i za djecu i za odrasle