sany, drago mi je da ti se svidilo
Bavarska peciva
ovako ide original;
1 svezi kvasac
5 dl vode
1dl ulje
2 kasike so
1 kasika secer(ja sam ovo dodala)
1 kg. brasna(+ - ako treba)
za kuvanje
1-1,5l vode
4 kasike sode bikarbone(ne prepune)
Priprema
1.
Zamesiti testo od svih sastojaka.Kao i svako testo potrebno je da se fino i dovoljno mesi,zatim se ostavi da se udvostruci.
2.
Od nadoslo testo(podeli se na 5 loptice),rastanji se podeli na 8 dela i uviju se kiflice.(40 kiflica,ako volite manje-podelite na vise delova).
- ja sam napravila 15 kuglica, nisam radila kiflice
3.
U vecoj serpi sipa se voda+sode bikarbone i kada provri,smanji se temp.i spustaju se u vodu kiflice.Kratko se prokuvaju(menjaju boju) i resetkastom velikom kasikom vade se i redjaju u pleh na hartiji.Peku se na 220 C dok ne postanu braonkaste.
............
ja sam stavila 300 g ostrog i 700 g glatkog brasna, 1,5 dl ulja i 4,5 dl vode i 2 zlice secera, 30 g sode da se previse ne osjeti, ostalo kako pise
pekla sam na 180 oko 15-20 min
ako se rade okrugla peciva kao sa slike, zarezivanje ide nakon kuhanja ostrim nozem