Hvala
nek prvo kopiram recept - 500g brasna, 3 zlice ulja, zlicica soli i oko 3 dl mlake vode, dobro zamijesiti, razdvojiti na nekoliko loptica, nauljiti pijat (tanjur) i ostaviti da odmara pola sata, tad razvuci na pobrasnjenom stolnjaku i puniti po zelji.
idem sad pokusati detaljnije objasniti:
- sve sastojke skupa smiksati (lakse je s mikserom, vjeruj mi
), nekih 10 minuta
- ako radis rucno, treba i duze
- odvojiti na nekoliko loptica (kad radim s kilom napravim 4 loptice)
- dobro nauljiti pijat gdje ces ih ostaviti da odstoje
- nauljiti ih i od gore, te ih lagano stisnuti da sto veca povrsina bude nauljena (vidi se na slikama)
- pokriti folijom
- nek odstoji barem pola sata, moze i duze
- pobrasniti pamucni stolnjak na kojem ces razvlaciti
(neki kad prebace tijesto naulje, meni ne treba vise, na pocetku mi je trebalo, ako ces uljiti - malo razvuci i nakapaj s uljem kojeg ces razmazati i ostavi da stoji nekih 10-15 minuta, bit ce ti puno lakse razvalaciti)
- meso: sirovo meso i sto sitniju kapulu (luk) zacinim sa malo soli i papra, te dodam mineralnu (kolicine ne znam, pod rukom bude bas mekano)
- staviti po razvucenom tijestu, zarolati, premazati s malo ulja i vode i pred kraj pecenja ponoviti premazivanje, s tim da mozes staviti i malo soli u to
- na pocetku pecem na malo visoj temperaturi (preko 200) i kad uhvati boju smanjim na 200 (opet ovisi o jacini struje, ali to je otprilike)
- duzina pecenja ovisi koliki burek radis, onaj veliki priko cile skrovade treba oko 30-35 minuta
ako jos sta treba pitaj