Hvala
Cokoladna crostata ovo je mjera za dvije ovakve, slikala sam samo jednu crostatu, velicina kalupa je 19 cm
300 g brasna
175 maslaca
100 secera
pola pp
1 jaje
1 zlicica vanilija ekstrakt
Napraviti tijesto, staviti u frizider da se malo ohladi i staviti u kalup.
Peci na 170 (prvo pecem s nekom tezinom da tijesto puno ne naraste, to je najcesce suhi grah, a onda maknem da se sve zapece).
Peci dok se ne porumeni.
Kad se ohladi staviti vec pripremljeni ganache - 500 ml vrhnja i 550 mlijecne cokolade, .
Ohladiti i gustati
Tortilje
1 kg brasna
oko 140 g masti
2 zlicice soli
to pomijesati rukama i dodati
oko 500 ml vode (dok se ne dobije lijepo mekano tijesto)
napraviti loptice i ostaviti da odmori oko pola sata-sat (ja pokrijem folijom)
peci na suhoj i vrucoj tavi, s obje strane dok ne uhvati boju
Slagati po zelji - kod mene su danas bile paprike, pome (rajcice), kiseli krastavci, salata, kukuruz, fazol (grah) i piletina
gotove trotilje prekrijem alu folijom, ostanu tople i mekane