Postao/la latica » 11 srp 2016, 19:24
miso juha može biti kakva god želiš. narežeš povrće koje voliš - bilo što, mrkvu, luk, brokulu, celer, stvarno što ti paše, i staviš u vodu i prokuhaš - obično tek malo da bude hrskavo, a ne prekuhano. i pred kraj dodaš žličicu misa razmućenog u malo vode ili ovisno koliko juhe kuhaš možeš i više misa i kratko "prokuhaš". poanta je da miso ne smije kuhati jer se inače gube njegovi minerali i druge hranjive vrijednosti. dakle on ide na kraju i onda samo dok ne zakuha i gasiš vatru. zato se kuha da se odmah jede, jer se ne podgrijava, dakle količinu koju ćeš i pojest.
miso ima različitih okusa, ovisno od čega je, neki su blaži, neki jači, nekada treba stavit više nekad manje - to je više do toga kako tko voli. mislim da je ječmeni najblaži ako se ne varam. ne trebaš nikakve alge ili sl., ali ih možeš stavit ako želiš, ili gljive narezane ili tofu na kockice isto tako. možeš i na kraju još nasjeckat mladog luka u juhu ako hoćeš, klica stavit ili nešto tome slično.
Moja 3M