Ispričavam se što sam prvi put objavio tekst suprotno pravilima foruma, sada ću da ponovim i nadam se uradim to po pravilima.
Prvi recept je jako zdrav, zanimljiv i ne teko težak za pripremiti
Šparoge sa blanširanim jajimaJednostavan u jako ukusan obrok od šparoga. Nastavite čitati, pa se počastite, ili čak iznenadite ukućane.
Sastojci:
½ kg šparoga
4 velika jaja
Maslinovo ulje
30 grama parmezana ili nekog sličnog sira (krupno naribanog)
Sol i papar
Priprema: Šparoge stavite u kipuću vodu u koju ste dodali sol, šećer i maslac, kako bi se izgubila njihova prirodan gorčina. Prije nego što ih stavite u vodu, režite ili lomite dijelove na kojima šparoga postaje tvrđa. Kuhajte ih između pet i 10 minuta, ovisno o njihovoj debljini.
U drugoj većoj posudi stavite vodu da proključa, dodajte malo soli i maslinovog ulja. Kada voda proključa, smanjite vatru tako da vrela voda lagano treperi na površini.
U posudicu razbijte jaje, žumanjak se ne smije razliti, te cijelo jaje iz posudice lagano i pažljivo prebacite u vodu. Jaje vam se ne smije raspasti u vodi nego mora ostati u jednom komadu. Jaje je gotovo dok se oko njega stvori lagana bijela opna, nakon dvije do tri minute. Pažljivo uzmite jaja iz vode. Kuhajte jedno po jedno jaje, ako niste navikli blanširati jaja.
Šparoge raspodijelite na četiri tanjura, na svaki tanjur dodajte jaje, lagano sve poškropite maslinovim uljem, dodajte papra po želji i na to posipajte parmezan.
Izvor: ludakrava.com
Zadnja izmjena:
Adorabla; 19 svi 2017, 10:38; ukupno mijenjano 2 put/a.
Razlog: oglašavanje suprotno pravilima foruma