Switch to full style
O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Recenzija recepata s neta - mala pomoc u velikom sarenilu :)

22 kol 2016, 15:20

Ne znam koliko cesto naidete na neki recept i onda se mislite kako bi to ispalo, a cesto nema niti kometara (a i ako ima opet se premisljate), niti icega slicno u vezi tog recepta, pa na kraju napravite i ispadne ili odlicno ili kao totalni promasaj ili jednostavno preskocite recept.
Meni se to cesto dogada.
Tako da sam ovu temu zamislila kao malu pomoc u tome.

Recepti ne moraju biti samo sa neta, vec iz kuharica, casopisa...ovo sa neta mi je prvo palo na pamet jer se vecina s tim najvise i sluzi.

Mozete pitati za recept ako vas neki zanima ili ako ste neki probali pa vam nije ispalo kako treba, da nas upozorite na sto da pazimo...


Nadam se da ce tema biti od pomoci :)

Re: Recenzija recepata s neta - mala pomoc u velikom sarenil

22 kol 2016, 15:37

mislim se izmedu ova dva recepta

Mirisni griz njoki (knedlice)
Knedle “nabrzaka”

pa me zanima jel netko od vas probao koji od njih ili je radio nesto slicno?

Re: Recenzija recepata s neta - mala pomoc u velikom sarenil

23 kol 2016, 10:05

ove knedle nabrzaka sam radila i to mi je totalno bezveze. Okus ti je ko trganci, nema finoću okusa.
Meni opcenito, ako vec radim knedle bez krumpira, onda bolje pase ono tijesto sa sirom. I to ako idem u slatku varijantu onda stavljam mascarpone i ricottu ili samo ricottu.

Kod prvog recepta očekujem mislim da ce tijesto biti ljepljivo, možda pimplavo, ali mi se ideja krupice (bilo pšenične ili kukuruzne) više sviđa.

Re: Recenzija recepata s neta - mala pomoc u velikom sarenil

23 kol 2016, 10:21

Super, hvala :)

S grizom sam radila nesto slicno, pa i ja mislim da bi to bila bolja verzija.

ovo sam radila prosle godine - knedle u obliku kolaca/torte

300 g prezle, casa (od jogurta) cukra i isto toliko ulja (meni je lipse s otopljenim maslom) i van. secer, pomisati i polovinu staviti na dno posude (na koji mozete staviti papir za pecenje) i peci 5 minuta na 200 stupnjeva.
Nakon toga odmah poredati sljive,
preliti mjesavinom griza
(1l mlika kuhati s 7 zlica cukra, kad provrije dodati 250 g griza - nerazmucen ide direktno u vrilo mliko)
i preko drugu polovinu smjese (prezlo, cukar i ulje - ili maslac).
Vratiti i peci na 200 stupnjeva 10 minuta.

slika

slika

Re: Recenzija recepata s neta - mala pomoc u velikom sarenil

28 ruj 2016, 12:25

Od recepata zadnje što me se dojmilo je ovaj brzi ručak. Ukusno, a trebalo bi biti i jako zdravo. Najbolje od svega što su potrebni sastojci uvijek nadohvat ruke.

Inače ne kuham previše, ali znam se nekada zadati. Većinom krumpire na sve moguće načine.

Re: Recenzija recepata s neta - mala pomoc u velikom sarenil

16 lis 2016, 17:54

http://gastro.24sata.hr/friske-vijesti/ ... -griz-1089

Nevjerojatan kolač, pogotovo dok je još topao ili bar mlak. Maslac ni slučajno ne zamijeniti margarinom, jer maslac mu daje taj ekstra šarm. Probajte, isprobano nekoliko puta, savršeno, a i sezona je.

Re: Recenzija recepata s neta - mala pomoc u velikom sarenil

16 lis 2016, 21:00

Daniela, radila sam ga i ja, odlican je :dada

Re: Recenzija recepata s neta - mala pomoc u velikom sarenil

20 lis 2016, 09:56

i ja to ponekad radim, zbilja je odličan i jednostavan

Re: Recenzija recepata s neta - mala pomoc u velikom sarenil

20 lis 2016, 14:27

radila svojima ovaj burek - http://www.natanjiru.com/2012/10/burek-sa-sirom-za-cas.html odlično je bilo

Re: Recenzija recepata s neta - mala pomoc u velikom sarenil

23 lis 2016, 08:47

ja bih danas probala ovo
http://torta-pinjur-pjat.blogspot.hr/2014/07/cherry-chocolate-raw-cake.html

jel radio tko te raw torte? nabavila indijske oraščiće, kokosovo ulje već koristim. umjesto trešnja ću šumsko voće.

Re: Recenzija recepata s neta - mala pomoc u velikom sarenil

23 lis 2016, 09:17

Ja sam par pura radila raw torte, meni su super. Nisam nikad radila ovu s linka ali izgleda mi isto primamljivo. Ja nemam bas dobar blebder pa ne uspijem nikad dobit tu pravu teksturu kreme, ali okus je svejedno dobar!

Re: Recenzija recepata s neta - mala pomoc u velikom sarenil

23 lis 2016, 14:17

Ja radim sirovu ferrero tortu i super je. Imam obican multipraktik i namocene indijske orascice i on odlicno zblenda. Radim i kuglice od datulje, ljesnjaka, kokosa i kakaa, isto fino jako. Recepr za kuglice je na mircinom blogu :).

Re: Recenzija recepata s neta - mala pomoc u velikom sarenil

12 stu 2016, 11:02

raw torta ispala dobro (osim što nije bila skroz raw jer sam malo prokuhala šumsko voće :lol ), ali generalno mi je preteška... :dunno

onda sam radila čips po ovim receptima
http://www.buro247.hr/lifestyle/gastro/cips-koji-mozete-grickati-bez-griznje-savjesti.html

jako je ukusno bilo, ali fali mi one hrskavosti (čipsosti), to je bilo onako mekano...ima neki tips and tricks?

Re: Recenzija recepata s neta - mala pomoc u velikom sarenil

14 stu 2016, 14:01

ja sam radila samo batat i ispao mi je hrskav podnošljivo ako sam ga dobro osušila, samo posolila i onda pekla direktno na rešetci (ispod backpapier).

Re: Recenzija recepata s neta - mala pomoc u velikom sarenil

23 pro 2016, 11:23

Ispričavam se što sam prvi put objavio tekst suprotno pravilima foruma, sada ću da ponovim i nadam se uradim to po pravilima.

Prvi recept je jako zdrav, zanimljiv i ne teko težak za pripremiti

Šparoge sa blanširanim jajima

Jednostavan u jako ukusan obrok od šparoga. Nastavite čitati, pa se počastite, ili čak iznenadite ukućane.

Sastojci:
½ kg šparoga
4 velika jaja
Maslinovo ulje
30 grama parmezana ili nekog sličnog sira (krupno naribanog)
Sol i papar

Priprema: Šparoge stavite u kipuću vodu u koju ste dodali sol, šećer i maslac, kako bi se izgubila njihova prirodan gorčina. Prije nego što ih stavite u vodu, režite ili lomite dijelove na kojima šparoga postaje tvrđa. Kuhajte ih između pet i 10 minuta, ovisno o njihovoj debljini.
U drugoj većoj posudi stavite vodu da proključa, dodajte malo soli i maslinovog ulja. Kada voda proključa, smanjite vatru tako da vrela voda lagano treperi na površini.
U posudicu razbijte jaje, žumanjak se ne smije razliti, te cijelo jaje iz posudice lagano i pažljivo prebacite u vodu. Jaje vam se ne smije raspasti u vodi nego mora ostati u jednom komadu. Jaje je gotovo dok se oko njega stvori lagana bijela opna, nakon dvije do tri minute. Pažljivo uzmite jaja iz vode. Kuhajte jedno po jedno jaje, ako niste navikli blanširati jaja.
Šparoge raspodijelite na četiri tanjura, na svaki tanjur dodajte jaje, lagano sve poškropite maslinovim uljem, dodajte papra po želji i na to posipajte parmezan.

Izvor: ludakrava.com
Zadnja izmjena: Adorabla; 19 svi 2017, 10:38; ukupno mijenjano 2 put/a.
Razlog: oglašavanje suprotno pravilima foruma

Re: Recenzija recepata s neta - mala pomoc u velikom sarenil

13 stu 2018, 20:04

Dugo se nije pisalo na ovoj temi, ali sam se sjetila da je jednom bila aktivna, pa da ne otvaram novu.

Jeste li radili nesto slicno ovome https://www.coolinarika.com/recept/japanska-kutija-iznenadjenja-piletina-s-narancom-i-kewpie-salata/

Re: Recenzija recepata s neta - mala pomoc u velikom sarenil

13 stu 2018, 20:22

Jesam. Piletinu radim tako ali dodam najcesce klice uz to. Ova salata od komoraca mi ne zvuci nesto. Ovaj umak na komorac mi nikako ne pase. Ubije mi komorac.

Re: Recenzija recepata s neta - mala pomoc u velikom sarenil

13 stu 2018, 21:05

Hvala :kiss znaci bez salate :)
Odgovori