Sada je: 14 svi 2024, 05:13.

panirano meso

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

panirano meso

PostPostao/la Buhtlica » 02 stu 2016, 21:45

mm je u subotu pohao piletinu, no previše je ispanirao pa sam dio zamrznula. moram li sad to meso odmrznuti prije pohanja ili pohati ovako zamrznuto?

hvala!
Z. 2002.
J. 2003.

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead."
Avatar
Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 2208
Pridružen/a: 12 stu 2002, 11:37
Lokacija: ...in dreams...

Re: panirano meso

PostPostao/la MalaSirena » 02 stu 2016, 22:23

Buhtlica je napisao/la:mm je u subotu pohao piletinu, no previše je ispanirao pa sam dio zamrznula. moram li sad to meso odmrznuti prije pohanja ili pohati ovako zamrznuto?

hvala!



Kako ja poham isključivo u pećnici, smrznuto meso stavim u pećnicu i tek je onda uključim tak da se meso polako odmrzava prije no što se zagrije na dovoljnu temperaturu za pečenje.
Mišonja 03.09.2003.
Avatar
MalaSirena
i neuništiva mesna štruca
 
Postovi: 1841
Pridružen/a: 10 ožu 2003, 21:59
Lokacija: Zagreb, Maksimir

Re: panirano meso

PostPostao/la Adorabla » 03 stu 2016, 10:21

ja stavljam meso u vrelu rernu da ne izgubi na vlazi i smrznuto. Nikad mi nije bilo sirovo.
Ne znam kako pohaš u ulju odnosno ja sam od toga skroz odustala radi špricanja a pretpostavljam da bi ovo smrznuto špricalo ko ludo. Možda prije nego što staviš u ulje još jednom okrenuti u krušnim mrvicama.
Avatar
Adorabla
Medena
 
Postovi: 27744
Pridružen/a: 17 tra 2004, 13:30

Re: panirano meso

PostPostao/la lastavica » 03 stu 2016, 10:26

Možete li me podučiti kako pohate u pećnici :)
Ja ne radim pohano no možda bi mogla probati ovo u pećnici ?
lastavica
Lastatrans
 
Postovi: 15454
Pridružen/a: 16 tra 2002, 11:55

Re: panirano meso

PostPostao/la Ina66 » 03 stu 2016, 10:32

složiš meso na pek papir i staviš u pećnicu na cca 200°C. ja u jaja dodam malo ulja pa ne mastim papir, prije sam znala kistom premazati papir i nakapati ulje na svako komad mesa. ovako mi je brže
sad sam se sjetila da imam i rešetku pa ću sljedeći put na njoj peći
Avatar
Ina66
kuhinjska fly lady
 
Postovi: 33921
Pridružen/a: 01 srp 2001, 23:45
Lokacija: Split

Re: panirano meso

PostPostao/la lastavica » 03 stu 2016, 10:40

hvala :)
a koji je redoslijed pohanja, kad se soli, znam da idu jaja, brašno i mrvice no ne znam kojim redosljedom :oops:
Pohanje za neznalice ;)
lastavica
Lastatrans
 
Postovi: 15454
Pridružen/a: 16 tra 2002, 11:55

Re: panirano meso

PostPostao/la Adorabla » 03 stu 2016, 10:53

Ina ovo ti je interesantna fora s uljem. MOram isprobati.
Ja meso ne solim. Ide brašno, pa jaja ( njih možeš eventualno malo soli i kako Ina kaže ulja), krušne mrvice (s dodacima ako hoćeš; sezam, ribanac)
Od svega što ti ostane viška, sve zamiješaš i od toga napraviš male popečke koje moji ukućani vole više neg pohano meso :nata
Avatar
Adorabla
Medena
 
Postovi: 27744
Pridružen/a: 17 tra 2004, 13:30

Re: panirano meso

PostPostao/la olja » 03 stu 2016, 11:01

Adorabla je napisao/la:Od svega što ti ostane viška, sve zamiješaš i od toga napraviš male popečke koje moji ukućani vole više neg pohano meso :nata

I moja mlađa to obožava - ok je svo to meso, šta god, nego daj ti meni POH! :lol
Inače mrvicama obavezno dodam i sezam i lan.
Ontopic:
Ovo smrznuto ispanirano bih tako smrznuto ubacila u pećnicu, da se ne isuši :dada
Avatar
olja
Od sad me zovite Šime!!!!
 
Postovi: 11203
Pridružen/a: 24 srp 2001, 19:22
Lokacija: ...tamo gdje je sve po mom...

Re: panirano meso

PostPostao/la lastavica » 03 stu 2016, 11:06

hvala za upute

A kako se Buhtlica ne javlja sad ću malo on topic ;)
Znači ako smrznete panirani, onda direktno iz ledenice stavite na pek papir i uključite pečenje ? Malo utvrđujem gradivo :)
lastavica
Lastatrans
 
Postovi: 15454
Pridružen/a: 16 tra 2002, 11:55

Re: panirano meso

PostPostao/la marsovka » 03 stu 2016, 11:09

Buhtlica je napisao/la:mm je u subotu pohao piletinu, no previše je ispanirao pa sam dio zamrznula. moram li sad to meso odmrznuti prije pohanja ili pohati ovako zamrznuto?
hvala!


OK posto ti nitko nije odgovorio na pitanje :lol da ti odgovorim, ja pustim da se odmrznu i onda poham na ulju. Ne sprica nista vise nego inace :dunno
Avatar
marsovka
celebrity
 
Postovi: 15918
Pridružen/a: 24 sij 2003, 14:14
Lokacija: ZG

Re: panirano meso

PostPostao/la TanjaMT » 03 stu 2016, 11:11

Moram isprobati ovo iz pecnice. Ja ne poham nista, bas zbog vruceg ulja.
Avatar
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin
 
Postovi: 5236
Pridružen/a: 16 ruj 2005, 22:01
Lokacija: uvijek ista

Re: panirano meso

PostPostao/la Buhtlica » 03 stu 2016, 12:36

evo me napokon :lol
hvala svima na odgovorima. i on topicu i off topicu ;)

smrznuto sam stavila na papir za pečenje, malo pokapala uljem i stavila u vruću pećnicu. eno ga, peče se i izgleda slasno. :zivili
Z. 2002.
J. 2003.

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead."
Avatar
Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 2208
Pridružen/a: 12 stu 2002, 11:37
Lokacija: ...in dreams...

Re: panirano meso

PostPostao/la Ina66 » 03 stu 2016, 13:05

a ja ću samo dodati da može i maslinovo ulje u jaja
Avatar
Ina66
kuhinjska fly lady
 
Postovi: 33921
Pridružen/a: 01 srp 2001, 23:45
Lokacija: Split

Re: panirano meso

PostPostao/la gold dust » 03 stu 2016, 13:45

koliko dugo se peče u pećnici?
ja ih uvijek pržim u ulju na tavi, morala bih isprobati i ovako. mogu li se tako pripremati i druga slična jela, tipa pohani sir ili popečci od povrća?
Avatar
gold dust
Sveta krava
 
Postovi: 5610
Pridružen/a: 23 stu 2002, 20:14

Re: panirano meso

PostPostao/la Ina66 » 03 stu 2016, 13:56

sve može :)
ja pečem na 200°C s ventilatorom cca 15-20 minuta, ovisno o debljini mesa, na pola pečenja ih okrenem
Avatar
Ina66
kuhinjska fly lady
 
Postovi: 33921
Pridružen/a: 01 srp 2001, 23:45
Lokacija: Split

Re: panirano meso

PostPostao/la mrava » 03 stu 2016, 13:59

Baš mi je zanimljiv ovaj način u pecnici,probat cu! ;-)
Obično poham meso i tikvice u dubljoj tavi i na masti (Slavonka:-D ).Nama je finije na masti,kak' bi Spicek rekel:-D
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
Avatar
mrava
tenfam tenfalicom
 
Postovi: 5394
Pridružen/a: 04 sij 2009, 12:44

Re: panirano meso

PostPostao/la Potica » 03 stu 2016, 13:59

Evo ga sto baba sto načina. :lol

Dakle ja meso solim prije pohanja, a od ostatatka radim pogačice i to solim dok miješam, poham i na ulju tj. masti i u pećnici, ovisno o vremenu i volji jer meni je pohano u dubokom ulju ono pravo pohano sve ostalo su nadomjestci. :D

Smrznuto pohano ili izvadim ujutro i ostavim u firždru do upotrebe ili ako su tanki komadi kao šnicli to pečem bez dodatnog odmrzavanja.
Avatar
Potica
No. 1 baka
 
Postovi: 21825
Pridružen/a: 12 ožu 2003, 21:38

Re: panirano meso

PostPostao/la dunja » 03 stu 2016, 14:03

i ja solim meso obavezno prije pohanja - lasto probaj u mrvice umiješati sezama, bude baš fino
a ako poham u pećnici, na svaki komad mesa stavim komadić maslaca
inače volimo kad poham na masti, nekako bude baš fino
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one.”
Tom Hiddleston
Avatar
dunja
most
 
Postovi: 29549
Pridružen/a: 17 tra 2003, 23:24

Re: panirano meso

PostPostao/la Adorabla » 03 stu 2016, 14:35

S cornflakesom tek odnedavno radim i super nam je, bolje od krušnih mrvica.

da i ja sam počela
i odlično je i s tortiljama mrvljenim :nata
Avatar
Adorabla
Medena
 
Postovi: 27744
Pridružen/a: 17 tra 2004, 13:30

Re: panirano meso

PostPostao/la Adorabla » 03 stu 2016, 14:36

marsovka je napisao/la:
Buhtlica je napisao/la:mm je u subotu pohao piletinu, no previše je ispanirao pa sam dio zamrznula. moram li sad to meso odmrznuti prije pohanja ili pohati ovako zamrznuto?
hvala!


OK posto ti nitko nije odgovorio na pitanje :lol da ti odgovorim, ja pustim da se odmrznu i onda poham na ulju. Ne sprica nista vise nego inace :dunno

Kako to misliš? Pa već u prva tri posta je imala tri mogućnosti :nata
Avatar
Adorabla
Medena
 
Postovi: 27744
Pridružen/a: 17 tra 2004, 13:30

Re: panirano meso

PostPostao/la Mirci » 03 stu 2016, 14:47

naravno da možeš, goldi, i sir i popečke :)
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Avatar
Mirci
lovac na trag
 
Postovi: 29430
Pridružen/a: 28 stu 2002, 17:11

Re: panirano meso

PostPostao/la Mirci » 03 stu 2016, 14:49

e, da, kad se želi postići točno isti učinak kao kod pohanja u dubokom ulju, može se prvo u kratko popržiti na malo ulja u maloj tavici, tako da se stvori korica, pa onda sa prebaciti na pek papir i tutnuti u pećnicu :).
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Avatar
Mirci
lovac na trag
 
Postovi: 29430
Pridružen/a: 28 stu 2002, 17:11

Re: panirano meso

PostPostao/la olja » 03 stu 2016, 14:51

Mirci je napisao/la:naravno da možeš, goldi, i sir i popečke :)

I tikvice :)
Avatar
olja
Od sad me zovite Šime!!!!
 
Postovi: 11203
Pridružen/a: 24 srp 2001, 19:22
Lokacija: ...tamo gdje je sve po mom...

Re: panirano meso

PostPostao/la Buhtlica » 03 stu 2016, 14:51

bilo je jako fino.
pekla sam ih na 180 stupnjeva oko 20 minuta.

edit: najčešće poham ovako u pećnici, iako mi je finije u dubokom ulju, ali furam se na zdravo :)
Z. 2002.
J. 2003.

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead."
Avatar
Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana
 
Postovi: 2208
Pridružen/a: 12 stu 2002, 11:37
Lokacija: ...in dreams...

Re: panirano meso

PostPostao/la Adorabla » 03 stu 2016, 14:59

e sad tek vidim Goldino pitanje - sve poham u rerni osim pohanog sira. Njega na tavici najčešće da ne iscuri.
e, da, kad se želi postići točno isti učinak kao kod pohanja u dubokom ulju, može se prvo u kratko popržiti na malo ulja u maloj tavici, tako da se stvori korica, pa onda sa prebaciti na pek papir i tutnuti u pećnicu

ja poham u rerni da nemam dodatnog posla, pa gledam tko bi ovo radio, dupli posao :lol
Avatar
Adorabla
Medena
 
Postovi: 27744
Pridružen/a: 17 tra 2004, 13:30

Re: panirano meso

PostPostao/la Mirci » 03 stu 2016, 15:08

ja :lol

jednom-dvaput godišnje kad se klinci zažele pravih pohanih pilećih bataka :)
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Avatar
Mirci
lovac na trag
 
Postovi: 29430
Pridružen/a: 28 stu 2002, 17:11

Re: panirano meso

PostPostao/la MalaSirena » 03 stu 2016, 16:24

Meni ima sličan učinak kao pohanje u ulju jedino kad se stavi više ulja, znači - svaki komad prelijem žlicom ulja, a i na papir za pečenje prije poprskam ulje. Opet se potroši manje ulja nego kad se prži u dubokom ulju.
Mišonja 03.09.2003.
Avatar
MalaSirena
i neuništiva mesna štruca
 
Postovi: 1841
Pridružen/a: 10 ožu 2003, 21:59
Lokacija: Zagreb, Maksimir

Re: panirano meso

PostPostao/la Adorabla » 04 stu 2016, 11:57

Adorabla kako tortilje?

ma chips sam mislila :nata
kupila jednom vrećicu smrvljenog pa sam mozgala što bih s njim mogla napraviti i onda ga istrošila na paniranje mozzarelle i sira. Ispalo super na kraju :nata
Avatar
Adorabla
Medena
 
Postovi: 27744
Pridružen/a: 17 tra 2004, 13:30

Re: panirano meso

PostPostao/la Dobri andjeo » 30 pro 2016, 20:56

Uvijek poham u ulju, ne odmrzavam nikad vec smrznuto. Alis ad ste me zainteresirale za ovo na papiru, to je onaj papir za kolace? Bas bi mogla sutra probat, imam ga paniranog u akrinji, prije sam probala al mi je bilo suho i tvrdo ko kamen,. Probat cu sitra opet tocno po receptu ine, s okretanjem i uljem nakapanim.
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Avatar
Dobri andjeo
zlatna ribica
 
Postovi: 39145
Pridružen/a: 16 ožu 2006, 10:22
Lokacija: Zagreb

Re: panirano meso

PostPostao/la Dobri andjeo » 31 pro 2016, 14:41

Radila sam tocno po ininom receptu i ok je, nije bilo tvrdo ni suho. Nije fino ko u ulju al je ok :up
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Avatar
Dobri andjeo
zlatna ribica
 
Postovi: 39145
Pridružen/a: 16 ožu 2006, 10:22
Lokacija: Zagreb


Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.