O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
24 lis 2018, 13:14
Tražim recept za kolač lambada. Sin probao i pao u nesvijest kako je fino.
Radi se s fantom pa me zanima ima li varijanta s pravim sokom od naranče, tj. mogu li se napraviti grbava i to zamijeniti a da ostane jednako fino?
24 lis 2018, 13:28
joj lambada... mislim da ga imam u starim nekim kuharicama, sa spiralnim uzvezom, domaci kolaci ili tako nekako...
ne volim ga i nisam ga radila, ai cini mi se da ga neki rade i sa sokom od narance.
24 lis 2018, 13:42
folne je napisao/la:Tražim recept za kolač lambada. Sin probao i pao u nesvijest kako je fino.
Radi se s fantom pa me zanima ima li varijanta s pravim sokom od naranče, tj. mogu li se napraviti grbava i to zamijeniti a da ostane jednako fino?
Milsim da bi ti s pravim sokom od naranđe bilo previše kiselo, ali ako ga razrijediš i dodaš šećera moglo bi proći.
24 lis 2018, 13:44
ili uzmes sok od narance u tetrapaku.
20 lip 2019, 21:35
Koji sir je najbolji za pohanje? I ima li neka caka koju treba znati?
Nisam baš zadovoljna svojim pokušajima, očito trebam savjet.
21 lip 2019, 07:17
Ovisno kako jako pohan zelis.
Ako uzmes gaudu ili gruyere onda na vrlo malo ulja doslovce brojis do 5 s jedne i 5 s druge strane. Tava mora biti vruca i meni je cak bolje na gril tavici.
Mozes probati i s duplim pohanjem da je bolja korica. Brasno, jaje, brasno, jaje i onda prezle.
Inace scamorzza je meni zakon za pohanje. Stavim ju u vrelu rernu na cca 10 min. Nekada malo iscuri al meni to ne smeta.
21 lip 2019, 07:40
Jedini koji sam pohala je onaj s tržnice, snaše ga zovu kuhani, bude okrugao ili četvrtast, jednostavno se reže u kriške, polutvrdi, blagog okusa...
Zadnja izmjena:
Duga; 21 lip 2019, 09:02; ukupno mijenjano 1 put/a.
21 lip 2019, 08:08
Gauda, podravec, svejedno. Dva puta paniramo, klasicno, brasno, jaja, mrvice i onda stavimo u skrinju na sat-dva i takvo direkt u vruce ulje. Filip to sam radi, nema greske.
21 lip 2019, 09:39
Vama sirevi tipa podravca i goude nisu prežestoki da ih se, još, i poha?
...kolika je debljina kriški?
21 lip 2019, 10:54
folne je napisao/la:Gauda, podravec, svejedno. Dva puta paniramo, klasicno, brasno, jaja, mrvice i onda stavimo u skrinju na sat-dva i takvo direkt u vruce ulje. Filip to sam radi, nema greske.
Ovako i mi tj. MM
Duga, meni gauda ne spada u žestoke sireve, mi ih zovemo gumaši.
Nije loša ni mozzarela pohana, kad naletim uzmem onu dugačku koja se lijepo reže.
21 lip 2019, 11:09
Folne ovo sa frižiderom je tips&tricks, odlično.
Mirna tu scarmozzu nisam nikad ni vidjela ni jela, pojma nemam gdje tog ima.
Ina mozzarela bi mogla biti super.
Hvala svima.
21 lip 2019, 11:11
Dunja, scamorze bude u Intersparu.
21 lip 2019, 15:17
https://www.coolinarika.com/recept/zlat ... e-od-sira/Dunja probaj ovako.
Kupim sir koji je na akciji i mslo nekog dimljenog, napravim unaprijed i ostavim u škrinji (zetovi mi to obožavaju
)
21 lip 2019, 15:22
https://www.coolinarika.com/recept/zlat ... e-od-sira/Dunja probaj ovako.
Kupim sir koji je na akciji i mslo nekog dimljenog, napravim unaprijed i ostavim u škrinji (zetovi mi to obožavaju
)
Edit: ulje stavim u manji a dublji lonac da plivaju i stavljam ih samo po 4-5 kugluca odjednom.
21 lip 2019, 16:18
Fino zvuči Pot, hvala ti.
21 lip 2019, 16:48
Tražim recept za salenjake, pravi ljetni kolač
Poti, jesi ga ti možda stavljala?
21 lip 2019, 17:27
Scamorzza je suha mozzarella ajmo rec
Zna je biti u Lidlu. Sad je bio talijanski tjedan. A bude i u Sparu nesto skuplje neg u Lidlu. Jedna kosta 20 kn
21 lip 2019, 18:37
Ina66 je napisao/la:Tražim recept za salenjake, pravi ljetni kolač
Poti, jesi ga ti možda stavljala?
http://cookam.blogspot.com/2013/03/salenjaci.html ja radim po njenom receptu
Zna je biti u Lidlu. Sad je bio talijanski tjedan.
da ali ne u svima. ja sam neki dan kupila onu gorgonzolu & mascarpone ...i uz svježe torteline, fantaziija. tog sira bi moglo biti recimo u zabočkom lidu
tam ti ja takve stvari najdem
21 lip 2019, 18:42
Sjetila sam se da ih je Solea stavila. Eno se tijesto diže, salo samljeveno
21 lip 2019, 20:11
Imam salo u skrinji, malo mi je onako, gadljivo. Ali saenjaci su predobri pa cu se morati odluciti pripremiti ih
21 lip 2019, 21:47
eh, to mi je najgori dio ….to mljevenje
no sad sam prije par mjeseci kod svinjokolje lijepo svo salo provukla kroz flajšmašinu i u paketiće i u zamrzivač
imam još za tri puta. inače ih radim dok imam pekmeza od šljiva
...a juniorka obožava (uz puno štaubšećera
)
22 lip 2019, 00:38
Odlični su bili, ekipa kaže - čista desetka!
Već su me pitale kad ću opet praviti
22 lip 2019, 15:34
I ja ih radim po Soleinom recepti, prefini su.
15 lis 2019, 15:01
Zimnica - slatka cikla, ima li tko jednostavan i provjeren recept?!
Planirala sam po jednom s coolinarike, ali me zbunilo jer nema ni konzervansa ( što mi je i ok), ali nikakva pasterizacija, na kraju, se ne spominje, a po nekim drugim receptima se pasterizira...
hvala
16 lis 2019, 08:39
...više ga ne tražim, napravila po ovom receptu (okvirno), privuklo me što piše da je stari baranjski recept:
https://www.coolinarika.com/recept/slatka-cikla/
16 lis 2019, 08:56
uopće ne znam što je slatka cikla. Iako vjerujem da bi moglo biti interesantno.
16 lis 2019, 09:58
Adorabla je napisao/la:uopće ne znam što je slatka cikla. Iako vjerujem da bi moglo biti interesantno.
Uglavnom, ako si jela domaću ciklu, ona ima slatko-kiseli okus, ako jedeš kupovnu - ona je kisela.
Ovdje se pravi ova slatka, nitko ne voli kiselu ciklu.
16 lis 2019, 11:14
ja jedem
Mislim nikada nisam stavila ni gram šećera u ciklu. Skuham ju, posolim, začinim normalno kao salatu ali dodam još kim, zalijem teglicu vrućom vodom koliko fali do vrha i to je to.
Nikad mi nije bila kisela., Doduše ja ne stavljam alkoholni ocat i ne pretjerujem s octom
16 lis 2019, 11:42
Ne znam, pitaj Slavonce i Baranjce, to ti je, valjda, kao i paradajz sos s mesom - mora biti slatkast, inače to nije paradajz sos s mesom.
16 lis 2019, 11:51
A čuj tvoja sugrađanka me tako naučila raditi
Navika, čista navika valjda.
Iako istina je da smo uvijek bili podijeljeni na slavonsku i bosansku stranu pa se sve radilo uduplo; slatka štrudla od sira i pita od sira, slatke knedle sa šljivama, slane knedle sa šljivama... Možda je slatka cikla u toj verziji otpala putem
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.