O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
22 vel 2018, 09:06
Buhtel ne premazujem, ali one mi gore uvijek imaju lijepu boju ničim izazvane a ako ne pazim povuku i prema tamnoj čokoladi.
malamaja je napisao/la:na vruće buhtle premažem rastopljeni maslac silikonskim kistom. budu prefine, mekane i slasne od maslaca
ovo bi mogla probati, čini mi se fino.
22 vel 2018, 09:07
Prema receptu, premazujem buhtle maslacem prije pečenja. Ostanu anemične
nema druge nego praksom do savršenstva
22 vel 2018, 10:10
premaži ih pošećerenom vodom. Onda će ti sigurno dobiti boju
ili još bolje šećer otopiš u maslacu pa premažeš
22 vel 2018, 10:42
Adorabla je napisao/la:ili još bolje šećer otopiš u maslacu pa premažeš
ali to se onda stavi pred sam kraj pečenja ili?
22 vel 2018, 12:06
ja imam cijelu filozofiju oko premazivanja i ušuškavanja buhtli
https://kruhai.blogspot.hr/2012/02/buhtle.htmlostala peciva premazujem tučenim žumanjkom u koji dodam malo vode.
Ako ostaje gore anemično onda se slažem sa Adorablom da je najvjerojatnije problem u gornjem grijaču u pećnici.
edit. sad vidim da pišeš da kod ostalih kolača nemaš taj problem. Onda bih rekla da jednostavno moraš duže peći da potamni pa primjeni postupak ušuškavanja
da ti i ta gornja korica omekša.
23 vel 2018, 17:48
smeđi šećer
pretpostavljam
moja pečnica fino peče, dapače dosta šafr i na nižim temperaturama tak da trebam češće baciti oko...ona prošla, gorenje, ta je kilavila i pekla za pozvizdit ...dok bi se neka fino speklo. ova je bosh.
24 vel 2018, 16:03
Adorabla je napisao/la:...ili još bolje šećer otopiš u maslacu pa premažeš
Hvala svima na savjetima
.
Od jučer, nakon što sam otvorila link s ušuškanim buhtlama, jedva sam dočekala da ih danas pravim.
Premazala ih, prije pečenja, maslacem sa šećerom, dobile su popriličnu boju
.
thnx
26 vel 2018, 10:35
super da si zadovoljna
26 vel 2018, 10:40
Potica je napisao/la:Adorabla je napisao/la:ili još bolje šećer otopiš u maslacu pa premažeš
ali to se onda stavi pred sam kraj pečenja ili?
Efekt karamele
Šećer gori, zagara na visokoj temperaturi pa kad ga staviš i onda ideš peči onda daje boju i utječe na ljepljivost (npr kod palačinki ak si pekla da si stavila više šećera)
smeđi šećer
pretpostavljam
smeđi mislim da slabije gori od rafiniranog. Jel se radi uopće od smeđeg karamela?
26 vel 2018, 14:26
dugo,
, skorz te razumijem, obožavam ušuškavati buhtle
02 ožu 2018, 15:53
Ja tražim recept za slatke zapečene palačinke sa sirom (Mirci hvala na ideji
). Ne treba mi nadjev nego s čime da ih prelijem. Htjela bih da onako bogato plivaju da nisu samo s vrhnjem i sad razmišljam da stavim slatko vrhnje, jaje, koricu limuna, vanilin šećer ali to mi je pak preslično samom nadjevu.
Ima li neki umak da bi eventualno pasao a da se radi s vinom. Neki vajnšato da paše sa sirom
02 ožu 2018, 16:29
Uvijek u kiselo vrhnje dodam jaje i šećer i vaniliju i limun. Probala sa slatkim, al mi se ono upije u palacinke i ne vidi se na kraju. Kiselo ostane na palacinkama. Meni je taj preljev najukusniji.
03 ožu 2018, 14:16
A jel ti bude onako da je skroz pokriveno. Ja bih voljela da se upije al da se ne raspada kad badim.
03 ožu 2018, 14:20
Kiselo vrhnje se vidi, a slatko se upije u palacinke i kao da nisam ničim prelila
03 ožu 2018, 15:36
Ja pomijesam za taj preljev po palacinkama kiselog vrhnja s jogurtom da mi bude rjeđe i dodam šećer
25 ožu 2018, 19:08
Molim recept za tortu/kolač za Uskrs (nešto kremasto, fino, može voćno, samo da nije neka
teška brdočokoladna ili čizkejk)
26 ožu 2018, 09:19
jel da je
26 ožu 2018, 09:22
je!
idem provjeriti je li danas dobar kao jučer
26 ožu 2018, 11:25
divno vam izgledaju oba recepta
29 ožu 2018, 09:01
Moji se, na kraju, odlučili za ledeni vjetar (jedino jagode priznaju). Ajd' što ga nisam pravila (
), ali ove tri kore će mi cijeli dan odnijeti...da pitam na vrijeme, ima li kakav trips & tricks za te beze ili pečem tri kore i ništa ne talasam?!
29 ožu 2018, 09:32
Ja ga radim po Soleinom receptu, ali pečem jednu oglomnu koru u protvanu od pećnice i onda samo prerežem na tri dijela i imam fini pravokutni ledeni vjetar, a u to ime sam kupila i fancy duguljasti tanjur i onda to baš tak mora biti, a ne okruglo.
29 ožu 2018, 09:55
radim sve isto kao folne
29 ožu 2018, 20:40
Ako je ista količina sastojaka za kore (Solein recept), koje su dimenzije pravokutnog protvana (temperatura i vrijeme pečenja) i kako ga prerežete
...zadnje čega se sjećam iz kasnih sedamdesetih - žene su to koncem radile, a ja sam se saplitala okolo
.
Imam fi 22 i kad bih, odjednom, pekla pa rezala - koliko dugo i na kojoj temp. trebam peći?!
29 ožu 2018, 21:42
Ne stanjujes jednu debelu koru na tri dijela nego ispeces jednu tanku u pravokutnom protvanu, izrezes tri trake i slazes ih jednu na drugu
29 ožu 2018, 22:14
(to mi, uopće, nije palo na pamet
), nikad od mene slastičarke
.
hvala
Odoh se ušima poklopit'.
29 ožu 2018, 23:23
Ma, joj, meni je to bilo totalno otkriće kad sam skužila da se to tako radi
30 ožu 2018, 05:53
A i usparano vrijeme nije zanemarivo.
Pecem tako kako Sole pise, onaj najveci protvan od pecnice.
30 ožu 2018, 08:50
Pa, da, vrijeme oko kora me muči. Nije mi dovoljno pa sam sinoć premjeravala sve "tepsije" koje imam i računala površinu okrugle modle za torte. Nažalost, dva velika protvana koja su došla uz pećnicu su nekako profilirana (nemaju ravno dno)
, tako da ću vidjeti šta dalje.
E, i kažu nema glupih pitanja...mo'š mislit'
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.