O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
30 ožu 2018, 09:11
ja pecem na okrenutom protvanu. a mislim da nema veze ako nije ravan.... mada moje kore se nikad ne osuse do kraja...
30 ožu 2018, 10:40
da, nema veze. ni meni se ne osuše da budu skroz krute ko slastičarske, ali budu super.
30 ožu 2018, 11:21
folne je napisao/la:da, nema veze. ni meni se ne osuše da budu skroz krute ko slastičarske, ali budu super.
desi mi se da 'procure' ako duze kolac dan dva.
30 ožu 2018, 11:22
a ne znam, kod mene ne traje toliko
30 ožu 2018, 11:24
ali sad mi je doso gust za ledeni vjetar... a kao zelim par kila skinuti.... ne uklapa se u jelovnik. uh.
30 ožu 2018, 11:40
i meni su kore takve, ali mi je to baš fino
dugo imaš li negdje za kupiti te beze kore, ima po slastičarnicama u Zg, onda samo skuhaš kremu
nedavno sam jela ledeni vjetar u jednom kafiću, onaj jedan lanac kafića, nije bilo fino nimalo
kore kao da jedem karton, ništa, neki kiseli nadjev od malina umjesto svježeg voća, nešto tipa skuhano pa sa mrvu šećera, uopće mi nije bilo to to
moj ledeni doma je visok i debel
i ima svega ohoho, i kreme i voća i kora
30 ožu 2018, 11:53
kod mojih jako dobro prolazi ledeni vjetar bez voca, sa cokoladnom kremom i slagom... nisam ga godinama radila...
30 ožu 2018, 12:48
Ja se, u ovom trenutku, radujem samo čaši vina (a možda i dvije) nakon današnje ribe, eto dokle je došlo.
Evo, ovako, okrenula onu svoju najveću grbavu tepsiju, uspjela od smjese razvući najveći pravokutnik cca 32x36 cm, meni to sve izgleda poprilično debelo.
Dunja, i ako imaju kupovne kod nas, mislim da bih išla na ove domaće, bez obzira...
Samo da znate, sve što vas
na Receptima iscrpljujem pitanjima, ja to, zaista, i napravim, nisam samo teoretičarka domaćinstva
.
30 ožu 2018, 14:10
https://www.foodnetwork.com/recipes/foo ... pe-2112123je li itko ovo pravio? tips&tricks
imam puuuuno lješnjaka
31 ožu 2018, 09:36
Beze kora mi nije uspjela, završila u smeću (sva se izlomila, zalijepila za masni papir - eto, i to sam uspjela).
Kako sam imala već pripremljenu žutu kremu za ledeni, jagode i vrhnje za šlag, ispekla dva ova biskvita
http://www.kolaci.biz/odlican-svijetli- ... torte.htmlsložila tortu sinoć i bio mi pun kufer svega.
03 tra 2018, 13:34
Tražim ideje za pripremu kolaca za Prvu pričest, što ste vi pripremale, koje ste već to prošle?
03 lis 2018, 15:24
Ima neko dobar kolac sa kesten pireom? Probala sam neki sa Coolinarike, ali mi je bio nekako suh. Kod nas se kesten pire prodaje u konzervi i ima vec u sebi secer, rum.. tako da je bas vec gotov kesten pire.
11 lis 2018, 07:58
na netu pronalazim milion varijanti a trebam provjerenu
trebam recept za čokoladni cheesecake.
Inače "obični" cheesecake uvijek radim prema legendarnom receptu s foruma ali ne znam jeli dovoljno samo dodati kakao u sir ili ipak nešto kompleksnije?
11 lis 2018, 09:43
meni je ova verzija isprobana i definitivno omiljena (Ina hvala hvala hvala
) puno puno puno bolja verzija cheesa bas zato kaj u nju ide cokolada. Doduse bijela.
Nemam pojma inače kako izgleda tamni čokoladni chees tako da ne budi stroga ako nisam pomogla
http://torta-pinjur-pjat.blogspot.com/2015/08/amaretto-torta.html
11 lis 2018, 10:38
ljubim vas obje.
prvo ide čokoladni čokoladni, a onda i sa bijelom čokoladom jednom prilikom jer ju klinci obožavaju.
11 lis 2018, 12:04
Adorabla je napisao/la:Ina hvala hvala hvala
nema na čemu, i drugi put
11 lis 2018, 14:12
Mirci, koju cokoladu stavljas? Za kuhanje?
11 lis 2018, 14:42
ChiaraR je napisao/la:Ima neko dobar kolac sa kesten pireom? Probala sam neki sa Coolinarike, ali mi je bio nekako suh. Kod nas se kesten pire prodaje u konzervi i ima vec u sebi secer, rum.. tako da je bas vec gotov kesten pire.
Vidjela sam da tražiš recept i mislila doma pogledati za svoj recept ali ne ide mi to, slabo palim komp i zaboravim.
Ovaj je najsličniji mom pa ako nisi radila po njemu probaj.
https://www.coolinarika.com/recept/torta-kestenjarka/
11 lis 2018, 15:13
mars, stavi koju hoces. Na fotki je sa cokoladom za kuhanje, al ako hoces blaži, slađi okus stavi mliječnu.
18 lis 2018, 15:03
Hvala Potice za recept i cestitke na tickeru
. Stize treca generacija na forum
18 lis 2018, 15:04
ChiaraR je napisao/la: Stize treca generacija na forum
vidiš ti to
tko bi rekao da ćemo tako dugo trajati na forumu.
19 lis 2018, 08:24
čokoladni cheese savršen
19 lis 2018, 11:33
napravila bi sahovnica tortu (iznutra), bijeli i tamni biskvit.
ima netko neki savjet?
na netu sam nasla upute za okrugli biskvit, ja bi radila pravokutan, valjda je isti sistem...
19 lis 2018, 12:01
Jos jednostavnije - kod okrugle se rezu krugovi, a kod pravokutne trake biskvita koje se onda naizmjenicno slazu.
19 lis 2018, 12:06
najbitnije mi je da napravim biskvit koji se lijepo da rezati...
mislim da imam dobar recept.
19 lis 2018, 12:06
hvala ina
19 lis 2018, 13:56
Ina66 je napisao/la:Jos jednostavnije - kod okrugle se rezu krugovi, a kod pravokutne trake biskvita koje se onda naizmjenicno slazu.
radila sam obje varijante i puno je lakše s ravnim trakama, samo je bitno da je biskvit jednako visok i podjednake strukture (da ti ne bi npr. tamni ispao čvršći od bijelog).
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.