Stranica: 1/3.

Kuhamo u prosincu

PostPostano: 02 pro 2017, 11:44
Postao/la mrava
Zima ide, ide zima. . . :sajko :xmaspresents1

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 02 pro 2017, 13:41
Postao/la Ina66
juha, mesna štruca i salata od crvenog kupusa
sutra - arambašići :joy

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 02 pro 2017, 14:02
Postao/la mrava
Juha od kosti krmenadla i povrća, pire krumpir, krmenadli na luku zapečeni sa sirom i kuhanim jajima, zelena salata

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 02 pro 2017, 14:08
Postao/la Mirci
Jučer wok s piletinom i staklenim rezancima, danas pizza.

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 02 pro 2017, 20:40
Postao/la malamaja
špinat, pire i pečeni batki
sutra je patka, mlinci, salate raznorazne, juhica, prokulice :mrgreen i chutney od šljiva :liza bit će za svakog ponešto. dilema je desert. raspuklići i pita od jabuka su izgledni...raja traži nešto kremasto i čokoladno :lol i oblatne s orasima i običnom žutom kremom od jaja (trik je bio dodati malo domaćeg amareta, i bili su za prste polizati) ...treba se primit posla :znoj

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 02 pro 2017, 21:29
Postao/la Dobri andjeo
ina kako radis mesnu strucu ?

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 02 pro 2017, 21:48
Postao/la Ina66
Pomijesam cca 700-800gr mljevenog mesa (danas kombo govedina/svinjetina), 1 jaje, 100 gr parmezana, pola deci bijelog vina, 2-3 zlice sitno sjeckanog persina, sol, papar, 2-3 zlice krusnih mrvica - sve dobro izmijesam pa na papiru za pecenje prstima oblikujem pravokutnik.
Nadjev ide po zelji, danas sam slagala dimljeni vrat, ementaler i tri tvrdo kuhana jaja. Kad imam spinata, stavim njega na sir, a prije jaja (ocisceni spinat malo okrenem na maslacu).
Oblikujem strucu (prebacim najprije jednu pa drugu duzu stranicu) i po njoj slazem taaaanko narezanu mesnatu pancetu ili hamburger.
Pece se cca 45-50 min na 190.

Edit: nemoj preskociti vino, to joj da posebnu aromu, a ako bas ne volis vino, moze i crno pivo.

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 02 pro 2017, 22:31
Postao/la folne
Bez krusnih bi se raspalo?

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 02 pro 2017, 22:50
Postao/la Ina66
Ne znam, nisam nikad radila bez prezle

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 02 pro 2017, 23:37
Postao/la Potica
Može i bez prezla. ☺

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 03 pro 2017, 09:48
Postao/la Hajdi
Evo gulaš se već kuha za danas :yess

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 03 pro 2017, 10:22
Postao/la MalaSirena
Jučer sam radila grah i repu u kojoj sam kuhala kost od krmića. Biti će i za ponedjeljak.

Danas radim pileću juhu, pohanu piletinu/svinjetinu, restani krumpir, zelenu salatu, a za desert su dečki odlučili da ćemo zajedno raditi vanilin kiflice od oraha :).

Mesa će biti i za sutra za gablec i za ručak uz ostatke graha i repe.

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 03 pro 2017, 11:54
Postao/la Ina66
danas ipak bakalar bjanko, a arambašići će se samo kuhati - za sutra

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 03 pro 2017, 16:37
Postao/la mrava
Ajngemaht juha s jetrenim noklicama, pohane snicle, pomfrit, zelena salata

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 04 pro 2017, 14:28
Postao/la Adorabla
Potica je napisao/la:Može i bez prezla. ☺

xxx prezle samo služe da popiju višak tekućine. Meni i bolje bez prezli (i faširanci i ćufte i sve ostalo sam izbacila i prezle a i jaja najčešće).

Kod nas jučer zimski; juhica, dinstani kiseli kupus, pire od batata i krumpira, apfelmus
danas nabrzaka iz zamrzivača šalša a sutra ću varivo neko

Ina66 je napisao/la:danas ipak bakalar bjanko, a arambašići će se samo kuhati - za sutra

evo me! Stiiiiižeeeeem

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 04 pro 2017, 15:02
Postao/la latica
ina dolazim i ja :lol :lol

mi smo jučer juhicu, mesne kuglice s kvinojom i tikvicom i pomfri od bijelog batata, zelena salata, domaći kruh, muffini od cikle

danas ostatak purećih bataka i mesnih kiflica od vikenda, rižoto od smeđe riže, kvinoj ei amaranta s graškom i kurkumom, zelena salata.
a s obzirom da sam danas doma jer je najstariji bio malo bolestan za vikend pa je danas ipak doma, skuhala sam upravo i grah s ječmom za naredne dane. sad ne znam šta bi prvo jela :lol

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 05 pro 2017, 08:23
Postao/la mrava
Jučer smo jeli ostatke pohanih šnicli s kiselom paprikom, a danas pravim paradajz juhu, pržene osliće, tvrdo kuhana jaja i krumpir salatu. :liza

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 05 pro 2017, 08:59
Postao/la Ina66
latica je napisao/la:ina dolazim i ja :lol :lol
Adorabla je napisao/la:evo me! Stiiiiižeeeeem

dobrodošle ste :lol

MM i ja ćemo arambašiće, možda i najstarija, a mlađe će tjesteninu - još nisam načisto hoće li biti s brokulom ili šalšom

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 05 pro 2017, 09:42
Postao/la Mirci
:lol :lol

kod mene danas krvavice i domaće kobase sa kuhanim krumpirom, dinstano zelje.

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 05 pro 2017, 09:55
Postao/la malamaja
prokulice :nesvist :lol lešo s krumpirom i parmezanom. uz to pečeno meso. svinja.

ja u mesnu štrucu stavim bijelu žemljicu namočenu u mlijeko i muškatnog oraščića(uz sol, perišin, malo papra). bez jaja ali stavim sjeckane slanine ili špeka. i radim pola pola svinja i junetina. bude za prste polizati.

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 05 pro 2017, 18:17
Postao/la Ina66
latice - moze recept za muffine od cikle?

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 06 pro 2017, 09:31
Postao/la latica
ina to su zapravo Soleini cikla i mascarpone cupcakes, ali ih ja pravim bez kreme od mascarponea. i ovaj put nisam stavila pivo jer nisam imala doma. evo kopiram sa istraživača:

Cikla i mascarpone cupcakes - SOLEA

175 g glatkog brašna
2 žlice kakaa
2 žličice praška za pecivo
2 jaja
130 g tamnog muscovado šećera
200 g skuhane, naribane cikle
100 ml tamnog piva
100 ml ulja

Pećnicu zagrijte na 170°C.

Jaja pjenasto izradite sa šećerom, dodajte ulje, ranije pomiješane suhe sastojke, pivo (ja sam koristila fino tamno pivo s medom) i na kraju ciklu.

Kalup za muffine obložite papirnatim košuljicama, sipajte smjesu al ne do vrha pa pecite oko 20 minuta na 170°C.
Ohladite pa premažite kremom.

Krema:
250 g mascarponea
100 ml slatkog vrhnja
2 žlice meda (livada, bagrem)
vanilija (mahuna, ekstrakt)
sok i korica 1 limuna (dio korice ostavite za posipavanje po vrhu)

Sve sastojke pomiješajte, kratko izradite mikserom da nastane fina kompaktna krema.

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 06 pro 2017, 09:34
Postao/la Ina66
:kiss

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 07 pro 2017, 10:46
Postao/la mrava
Sekeli gulaš i pire krumpir

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 07 pro 2017, 23:05
Postao/la Ina66
Latice, muffini su izvrsni!
Sole :klanja

Jedino me zanima koju si tekucinu stavila umjesto piva? :)

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 08 pro 2017, 07:20
Postao/la MalaSirena
Jučer smo imali rižoto s piletinom i povrćem i ciklu, a danas će biti prisiljeno zelje i pire-krumpir.

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 09 pro 2017, 13:07
Postao/la mrava
Jučer domaća pizza, a danas punjene paprike

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 09 pro 2017, 13:16
Postao/la Ina66
MM danas kuha - flamanski gulas

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 09 pro 2017, 13:20
Postao/la mrava
Ina66, može recept za gulaš?

Re: Kuhamo u prosincu

PostPostano: 09 pro 2017, 14:46
Postao/la Ina66
Mrava, tesko. To je improvizacija :)