Switch to full style
O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: Jesenska kuharica

04 pro 2018, 18:49

Ovih dana smo jeli: kelj, gulaš od svinjske lopatice i tjesteninu uz kupus salatu, pečeno pile premazano senfom i krumpire, razne juhe, čokoladne muffine, žuti kolač s višnjama...

Re: Jesenska kuharica

05 pro 2018, 13:14

Kod nas za rucak govedji gulas, tijesto, crveno zelje na salatu.

Re: Jesenska kuharica

06 pro 2018, 07:03

Prekjučer sam zdinstala mljeveno i pola napravila a la bolonjez, a drugu polovicu smo jučer jeli s povrćem u tacosima.

Za danas i (nadam se) sutra biti će gulaš.

Re: Jesenska kuharica

06 pro 2018, 09:29

Sveti Nikola je iskoristio Black Friday i donio mi ovo čudo https://anovaculinary.com.

Isprobali smo jučer s debelim odrescima, dva sata su se kuhali sous vide, a onda smo ih još malo zapekli.
Vrlo ukusno, ako volite takvo meso. Za moj ukus je ostalo malo previše krvavo pa ćemo drugi
put probati da budu malo više zapečeni.

Re: Jesenska kuharica

08 pro 2018, 19:50

Jučer su bile mahune na varivo s krumpirima, uz to mesna štruca s jajima
Danas domaća pizza

Re: Jesenska kuharica

10 pro 2018, 10:47

Jučer juha od purecih vratova i povrća, pečeno carsko meso s krumpiricima, zelena salata
Danas flekice s kupusom i pečeni krmenadli s lukom i češnjakom

Re: Jesenska kuharica

10 pro 2018, 10:52

Kod nas jucer domaci picek i mlinci. Ne volim piceka al ovo je bilo prepreprefino.
Danas grasak varivo ak ja cu ostatke od jucer :yess

Re: Jesenska kuharica

10 pro 2018, 11:13

u subotu smo kokošu juhicu, pečenu janjetinu s krumpirom i batatom onako kao ispod peke, zelena salata i popodne peciva s krem sirom i nrančom, jako su nam bila fina. zamotala sam i burekiće, pa smo jučer ujutro ispekli jednu turu i lijepo otišli u banju u Šikloš, kupali se cijeli dan, tamo ručali i uživali.

za danas imamo juhe i mesa, a uz to ćemo skuhat njoke od blitve i napravit salatu.
sutra pak teba potrošit kokšje meso iz juhe pa ćemo tjesteninu s porilukom i tim mesom, imamo domaće slatko vrhnje za to.

Re: Jesenska kuharica

10 pro 2018, 11:20

Subota plodovi mora ala kozice, tijesto i zelena salata, jucer paradajz juha, musaka od krumpira, crveno zelje salata.
Danas fasiranci i kelj na leso.

Re: Jesenska kuharica

11 pro 2018, 06:59

U subotu je bila prežgana juha s prepečenim kruhom.
U nedjelju sam skuhala pola piceka i juneća prsa s kosti pa smo imali juhu (za tri dana), kuhano meso, pire-krumpir, sos od hrena, lešo brokulu i mješavinu mladog špinata i rikule na salatu. Za desert buhtle s domaćim pekmezom od šljiva i s nutellom s bademima.


Jučer ostaci kuhane piletine i sosa od hrena uz kuskus i salatu, a junetinu sam napravila s graškom i paradajzom za danas. Uz to će biti riža.

Za sutra planiram varivo od kelja, a pečem i quiche od poriluka i šampinjona (da imam za gablec :D ).

Re: Jesenska kuharica

11 pro 2018, 19:46

Pire krumpir, špinat i jaja

Re: Jesenska kuharica

11 pro 2018, 22:30

Jucer gulas od junetine s pastom (za mene od slanutka), a danas integralna riza s porilukom i pureci file (prsa) + salate.

Re: Jesenska kuharica

12 pro 2018, 11:52

krem juha od brokule, palenta, saft od pilećih jetrica, želuca i srca, zelena salata

Re: Jesenska kuharica

13 pro 2018, 13:04

danas grah s kranjskima i kiselim kupusom

sutra ćemo neku ribu i lešo povrće, imam već neku ideju što bi pravila i za badnjak pa da isprobamo, ako uspijem naći ribu koju trebam

Re: Jesenska kuharica

13 pro 2018, 16:21

pa gukni koja riba i kako :nata
ako je nešto dobro da krademo :nata

Re: Jesenska kuharica

13 pro 2018, 18:59

Hihihi

Kod nas je bilo kelj varivo i savijača s višnjama

Re: Jesenska kuharica

13 pro 2018, 20:57

jučer kiseli kupus s pancetom i kobasicama, danas juha od bundeve i miješane žitarice s porilukom i tikvicama
od jučer ostalo i štrudela od jabuka (veći dio) te jabuka i dunja - dobra kombinacija!

Re: Jesenska kuharica

14 pro 2018, 11:36

moram bacit oko na recept da se prisjetim kak točno ide, ali uključuje pečeni krumpir na ploške, tikvicu na gril tavi i svježi bakalar. super jednostavno, a malo drugačije od onoga kako inače ribu jedemo - uz leš povrće načešće. samo treba taj bakalar naći, onaj smrznuti jednostavno ne može to zamijenit, koliko se god reklame trudile uvjerit nas u suprotno.

Re: Jesenska kuharica

15 pro 2018, 13:36

Gulaš, pire krumpir, zelena salata

Re: Jesenska kuharica

17 pro 2018, 15:50

Pohanci, riza, dinstani grasak, rikola/matovilac
Tema je zaključana