Sada je: 18 tra 2024, 13:56.
Za desert sam u pećnici pekla krafne.
Adorabla je napisao/la:Za desert sam u pećnici pekla krafne.
ma da
Kako je ispalo? daj da cujemo detalje; si mijenjala recept?
Al ovo o čem ja pričam je bila nekakva posebna serija, nemam pojma uz šta je bila vezana i zvalo se baš fish uz chips. Pravo tijesto za pohanje sa sodom bikarbonom i octom, hruskavo i finooooooo
Bijela kartonska kutija i naravno britanska zastava.
MalaSirena je napisao/la:Adorabla je napisao/la:Za desert sam u pećnici pekla krafne.
ma da
Kako je ispalo? daj da cujemo detalje; si mijenjala recept?
https://www.instagram.com/p/Bt-8RfVFTsq/?utm_source=ig_web_button_share_sheet
Napravila sam ih kao i inače (jedino što se meni ne da stavljati samo žutanjke u smjesu, nego ubacim cijela jaja), slagala sam ih na široko u protvan u kojeg sam stavila papir za pečenje kojeg sam dobro premazala uljem, ostavila ih da se dižu cca pola sata (možda sam trebala još malo više), dobro ih premazala uljem i ubacila na 230 stupnjeva dok nisu počele rumeniti, a onda sam ih okrenula (mislim da su se pekle sveukupno od 15 do 20 minuta maksimalno) i nisam sigurna jesam li ih trebala okretati ili ne. Punila ih nisam da ne iscuri pekmez, nego smo ih mazali nakon pečenja. Tople su ukusnije za jesti, ali niti hladne nisu loše.
Okus je bio kao u pravih krafni, ali se ne napuhnu onako kao kad se prže u ulju. Ako pogledam razloge "za" i "protiv" takvih krafni, afirmativni pobjeđuju: brzo je gotova veća količina, ne moram stajati kraj šporeta i pržiti, potrošila sam puuuuno manje ulja, ne smrdi mi kuća po prženju, krafne nisu masne, a ukusne su (okus ionak ovisi o začinima, a ja u krafne uvijek stavljam vaniliju, limunovu koricu i rum).
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.