O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: Zimska kuharica

15 vel 2019, 00:43

zapečene tortilje a sutra bu oslić s krumpirima

Re: Zimska kuharica

15 vel 2019, 08:59

jučer sam radila batake (postala sam aposolutni maher u otkoscavanju bataka :yess) u vinu s graškom i krumpirom. Baš je bilo dobro. Meni. Cer se zalila da joj je meso premekano :lol
Prekjucer smo imali nabujak od kelja.
Dan prije toga varivo/juhu od leće i bundeve i ispekla beskvasni kruh sa sirom i šunkom uz to.
Danas cemo kozice ili s tjesteninom ili s rižom.
A imam vec i za sutra u planu pitu od povrca

Re: Zimska kuharica

15 vel 2019, 11:24

u nedjelju smo imali juhu od cesnjaka i rikule, marinirara rebarca i pekarski krumpir, špinat, matovilac salata. desert puding.
u ponedjeljak od nedjelje plus brokula i tjestenina kao prilog.
utorak sarma i pire krumpir, navecer šmarn,
srijeda sarma i palenta, navečer još i mramorni kuglof,
četvrtak buritosi, danas štrajkam s ledo štruklama, sutra uobičajeno pizza.

Re: Zimska kuharica

16 vel 2019, 09:47

Jučer pohane snicle, pomfrit
Danas odmrznuti grah od prošlog tjedna

Re: Zimska kuharica

18 vel 2019, 07:09

Juha od junećih prsa, pečena piletina i lungić s mlincima, zelena salata. Za desert sam u pećnici pekla krafne.

Re: Zimska kuharica

18 vel 2019, 08:49

Za desert sam u pećnici pekla krafne.

ma da
Kako je ispalo? daj da cujemo detalje; si mijenjala recept?

Re: Zimska kuharica

18 vel 2019, 08:57

Ned - kod šogice na rođendanu
Danas - zapecena cvjetaca

Re: Zimska kuharica

18 vel 2019, 21:46

picek, brokula,rizibizi, matovilac. sutra su mahune varivo i štrudla od jabuka i joste (ak izdrži do sutra)

Re: Zimska kuharica

18 vel 2019, 21:53

Jucer juha od brokule, peceni batki i karabatki sa mlincima, pecene domace kobase, prokulice, zelena salata sa rikulom. Desert strudl od jabuka. Svega je bilo i za danas.

Sutra dalmatinske snicle i njoki, matovilac.

Re: Zimska kuharica

19 vel 2019, 07:15

Adorabla je napisao/la:
Za desert sam u pećnici pekla krafne.

ma da
Kako je ispalo? daj da cujemo detalje; si mijenjala recept?


https://www.instagram.com/p/Bt-8RfVFTsq/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Napravila sam ih kao i inače (jedino što se meni ne da stavljati samo žutanjke u smjesu, nego ubacim cijela jaja), slagala sam ih na široko u protvan u kojeg sam stavila papir za pečenje kojeg sam dobro premazala uljem, ostavila ih da se dižu cca pola sata (možda sam trebala još malo više), dobro ih premazala uljem i ubacila na 230 stupnjeva dok nisu počele rumeniti, a onda sam ih okrenula (mislim da su se pekle sveukupno od 15 do 20 minuta maksimalno) i nisam sigurna jesam li ih trebala okretati ili ne. Punila ih nisam da ne iscuri pekmez, nego smo ih mazali nakon pečenja. Tople su ukusnije za jesti, ali niti hladne nisu loše.

Okus je bio kao u pravih krafni, ali se ne napuhnu onako kao kad se prže u ulju. Ako pogledam razloge "za" i "protiv" takvih krafni, afirmativni pobjeđuju: brzo je gotova veća količina, ne moram stajati kraj šporeta i pržiti, potrošila sam puuuuno manje ulja, ne smrdi mi kuća po prženju, krafne nisu masne, a ukusne su (okus ionak ovisi o začinima, a ja u krafne uvijek stavljam vaniliju, limunovu koricu i rum).

Re: Zimska kuharica

19 vel 2019, 09:22

mala sirena baš ti hvala za ovaj opis jer ja baš ovih dana gledam kako bi možda probala te krafne napravit. iako se meni to zapravo uopć ene isplati jer kod mene nitko ne ejde krafne kad se ohlade, a za 5 komada mi se ne da sve to poretat, bolje da kupim i bok :lol

mi ćemo danas juhicu, lešo povrće s krumpirom i faširke od puretine, tikvice i kvinoje, odnosno mesne kuglice. crveni kupus na salatu.
stalnos e vratimo u krug s nekim jelima koja svi jedu i već mi je toga dosta. sutra mislim napravit neki curry, po svom guštu ;)

Re: Zimska kuharica

19 vel 2019, 09:37

:zivili sviđa mi se. Sve što si nabrojala kao plus je i meni plus osim količine :nata

i kod nas juhica danas. Mislim ono svo povrće i meso u juhici :nata

Re: Zimska kuharica

19 vel 2019, 23:38

Mi danas poriluk i leću s kobasicama, sutra junetina na točno i palenta.

Re: Zimska kuharica

20 vel 2019, 09:20

grah za nas skuhala jučer, pizza za jednog koji ne voli grah, jutros mu zamijesila tijesto

Re: Zimska kuharica

20 vel 2019, 09:56

Jučer smo jeli pileću juhu, pire krumpir, pečena svinjska rebra, kiselu papriku
Danas slana i slatka pita sa sirom

Re: Zimska kuharica

20 vel 2019, 11:33

mi ćemo danas odmrznut bolonjez, skuhat špagete i crveni kupus naribat za salatu.

sutra nemam pojma šta bi...

Re: Zimska kuharica

20 vel 2019, 15:02

juce lazanje
danas jetrica s porilukom, pileca juha s griz-knedlama i kupus salata
sutra isto kao i latica

Re: Zimska kuharica

20 vel 2019, 17:42

Šnicli u umaku od luka i senfa, tjestenina i cikla.
Sutra isto, osim što će umjesto tijesta biti riža ili bulgur ili kuskus.

Re: Zimska kuharica

22 vel 2019, 10:01

mi smo jučer na kraju naručili ćevape :lol

danas varivo od graška i hrskavi bakalar uz to.

sutra juhica i kako imam još paketić šparoga u zamrzivaču, pileća prsa punjena šparogama i mozarelom i uz to rižoto sa šparogama. zelena salata.

Re: Zimska kuharica

22 vel 2019, 10:13

kaj znači hrskavi bakalar? Našla si neki super proizvod za kupit ili radiš sama pa napraviš ekstra hrskavo, kako?
Ja sam u Lidlu prije cca mjesec dana kupila bakalar a la fish ali bez chipsa i totalno se oduševila. Odlčnu ribu su stavili i jako je dobro tijesto bilo. Naravno nisam baš nešto zainteresirana sama doma petljati ali ako bude stvarno dobro (ko ovo iz Lidla :lol ) sklona sam isprobati :nata

Kod nas špecle s gljivama i špekom :klopa ubijam se u tome koliko mi je fino. Imam još neko francusko sladunjavo vino i sam si mislim da si ga natočim :nata

Re: Zimska kuharica

22 vel 2019, 10:26

kad odmznem komad crnog balakara, narežem ga onako na deblje štapiće i uvaljam u brašno, jaja i zdrobljeni konfleks bez šećera koji imam samo za tu prigodu. tak da nije klasični pohung nego je hrskav od toga.
ali sad si me zainteresirala s ovim iz Lidla :lol jel to bilo na nekom posebnom tjednu ili to imaju i inače?

Re: Zimska kuharica

22 vel 2019, 11:12

Jučer: juha od kosti s puno povrća i taranom, vratni krmenadli premazani sa senfom i pečeni u pećnici pod folijom, pred kraj zapečeni sa sirom, pire krumpir, kisela paprika

Danas: kelj varivo

Re: Zimska kuharica

22 vel 2019, 11:44

riblje štapiće imaju stalno ali su ovako ko što ti radiš i dobri su i nisu nešto skupi
Al ovo o čem ja pričam je bila nekakva posebna serija, nemam pojma uz šta je bila vezana i zvalo se baš fish uz chips. Pravo tijesto za pohanje sa sodom bikarbonom i octom, hruskavo i finooooooo
Bijela kartonska kutija i naravno britanska zastava.
Ako naletim (ili ako ti naletiš :nata ) javi
Imali su i prije dva tjedna one morske specijalitete pa su imali bakalar u vreći već einpaniran isto je bio jako dobar ali ne ovako super ko ova limitirana serija

Re: Zimska kuharica

22 vel 2019, 11:45

prekjučer bolonjez i cikla, a za jučer me latica inspirirala :) pa smo imali curry slanutak sa kuskusom i piletinu na naglo.
danas će opet biti ledo štrukle. budem još nešto napravila za večeru.

Re: Zimska kuharica

23 vel 2019, 00:07

Al ovo o čem ja pričam je bila nekakva posebna serija, nemam pojma uz šta je bila vezana i zvalo se baš fish uz chips. Pravo tijesto za pohanje sa sodom bikarbonom i octom, hruskavo i finooooooo
Bijela kartonska kutija i naravno britanska zastava.


to je na britanskom tjednu...skoro sam kupila...al sam kupila one fuj bljak Apple pies :roll a ja radim milijon puta bolje...no :whew :whew obratit ću pažnju na te kutije i ja :lol

pohana teletina i crveno zelje na salatu...sutra lovački. u nedjelju patka. s narančama i hajdinovom kašom.

Re: Zimska kuharica

24 vel 2019, 10:12

Krem juha od vrganja, sporo pečena prasetina,pečeni krumpiri, zelena salata

Re: Zimska kuharica

24 vel 2019, 12:11

Jučer smo imali goste i malo eklektični meni koji baš možda i nije bio skladan, ali je bio fini.

Predjelo - toplo: prežgana juha
toplo-hladno: salata od rikule i mladog špinata s feta sirom, pečenim kockicama butternutt bundeve, orasima i bučinim uljem

glavno jelo: domaća pizza sa šunkom, sirom, paprikama, lukom i šampinjonima

desert: palačinke sa sirom zapečene u rolu i palačinke punjene otopljenom čokoladom

Danas će biti goveđa juha, sporo pečena vratina s krumpirima, salata i palačinke od jučer za desert.

Re: Zimska kuharica

24 vel 2019, 14:52

MalaSirena je napisao/la:
Adorabla je napisao/la:
Za desert sam u pećnici pekla krafne.

ma da
Kako je ispalo? daj da cujemo detalje; si mijenjala recept?


https://www.instagram.com/p/Bt-8RfVFTsq/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Napravila sam ih kao i inače (jedino što se meni ne da stavljati samo žutanjke u smjesu, nego ubacim cijela jaja), slagala sam ih na široko u protvan u kojeg sam stavila papir za pečenje kojeg sam dobro premazala uljem, ostavila ih da se dižu cca pola sata (možda sam trebala još malo više), dobro ih premazala uljem i ubacila na 230 stupnjeva dok nisu počele rumeniti, a onda sam ih okrenula (mislim da su se pekle sveukupno od 15 do 20 minuta maksimalno) i nisam sigurna jesam li ih trebala okretati ili ne. Punila ih nisam da ne iscuri pekmez, nego smo ih mazali nakon pečenja. Tople su ukusnije za jesti, ali niti hladne nisu loše.

Okus je bio kao u pravih krafni, ali se ne napuhnu onako kao kad se prže u ulju. Ako pogledam razloge "za" i "protiv" takvih krafni, afirmativni pobjeđuju: brzo je gotova veća količina, ne moram stajati kraj šporeta i pržiti, potrošila sam puuuuno manje ulja, ne smrdi mi kuća po prženju, krafne nisu masne, a ukusne su (okus ionak ovisi o začinima, a ja u krafne uvijek stavljam vaniliju, limunovu koricu i rum).


imaš recept ?

Re: Zimska kuharica

24 vel 2019, 16:37

Skijaški brzinski ručak: pečenice i krumpiri u ljusci pečeni u pećnici, zelena salata s mrkvom, paprikom i rajčicama.

Re: Zimska kuharica

25 vel 2019, 10:31

Ajme MS sline mi cure :zivili
zvuci predobro :up
mogla bih toplo hladnu salatu s rikulom, fetom i bundevom bas za veceru :up

Kod nas danas chilli u tortiljama. Ne mogu ga se zasititi
Sutra cemo puretinu u speku i mozda ako se suzdrzim bih mogla bas izbaciti kus kus kaj sam mislila i staviti tvoju salatu
jucer smo mesnu strucu i veliki izbor pecenog povrca iz rerne :nata
Tema je zaključana