O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
29 lip 2020, 12:52
moji jedu mahune na varivo s prosom i piletinom, ali na salatu ne. abšmalcane im nisam nikad ni radila jer sam zaključila da neće proći. od ostalog što sam nabrojana jedino bi paellu jeli, a tikvice samo mesom punjene, špinatom i ricotom sigurno ne.
29 lip 2020, 16:35
Bože moj žene drage, morate ama morate djecu naučiti da jedu sve, pogotovo povrće. Imam jedno dijete koje ne jede nikakvo ni povrće ni voće, i tu nema pomoći, a ostali jedu potpuno sve, dakle sve i od povrća i od mesa i ribe, ajde možda puževe i žabe još nisu probali, i tripice.
Žali mi se L koliko ima prijateljica srednjoškolki strašno izbirljivih koje ništa ne žele probati
29 lip 2020, 17:09
obožavana, dobra ti je narodna
kod mene se mahune pojedu kad se skuhaju …onak, samo skuhane...pa ih sakrijem ako hoću da dođu do salate. kod mene je kuknjava da se konačno pređe na laganu ljetnu kuhinju
daj one špagete s tikvicama i paradajzom...pa onda parmiganu, pa onda - "šta ti to još nije zrelo na vrtu ???!!!"
naporno mi je. ubila sam se danas u ćevapima i luku. dodala sam krumpire i krastavce...sutra ću te tikvice.
ova rebrica mi mrak izgledaju
29 lip 2020, 19:24
Sta smo se obrusili na mahune
. Iskreno, ja ih ne volim, jedino mogu pojesti one zute, i to cuspajz, sve druge su mi bljak. Mahune na salatu, brrrrr
30 lip 2020, 10:29
Majko mila, gdje dođoh ovdje prije kave,doručka.....ajoš sam na nekakvoj light dijeti jer imamo "event" za vikend pa da barem mogu sandale zakopčat(otiču mi noge
).
Htjedoh reći kako ovaj smoker izgleda ogromno, rebarca super ispečena, meso se položi ili objesi i zaboravi na njega ili ga treba tetošiti kao na roštilju i cijeli proces koliko traje,Hajdi kad stigneš molim te ti to malo detaljnije
Kad imam puno mahuna onih kao olovka zelenih pogotovo pravim specijalitet i za nepca i oči - obariti mahune kratko,5 minuta u ključalu vodu, u manju ili veću četvrtastu tepsiju namazanu maslacom poredati mahune po dnu u jednom redu,narendati sira(edamer,gauda),i slagati tako i završiti sa sirom nakon 10 minuta u pećnici na 180-200 stupnjeva izvaditi i preliti sa jajima i vrhnjem(kiselim) - super je i toplo i hladno i rezati na kocke izgleda kao "kolač od mahuna"(ostali začini sol,papar,vegeta po želji).
30 lip 2020, 10:37
E to Sgrafaha kaj ti pišeš, e to je nešto što bih ja bila sklona napraviti da me djeca popljuju i nakon toga s guštom pojedu obične mahune na salatu
Dok su bile manje naravno da su imale probleme s povrćem, ja sam tu fazu zvala faza sveždera s filozofskim pristupom, ali sad stvarno mogu reći da su tu fazu prerasle. Tamo negdje s 16 godina su svo povrće jele. Manja je doduše od prvog dana jela povrće svo osim onog zelenog
Zelena boja joj nikako ko maloj nije pasala. Doduše ni sada ne ljubi neko skupo zeleno povrće (koje ja obožavam tipa šparoge, špinat). Danas npr imamo za ručak lososa s curry rižom i šparogama i već znam da ona neće pojesti šparoge. Ali će si možda napraviti kupus salatu uz to.
30 lip 2020, 11:03
Pa to je super-dokle god jedu nekoliko vrsta povrća. Mi smo već duže vrijeme u nekoj mesnoj fazi(po mogućnosti barem jednom u 10 dana ramstek obavezno krvav), ručak bez mesa je nezamisliv, ali može i na žlicu sa dosta mesa, petkom ga može zamjeniti konkretna(puno mesa,malo kostiju) riba, špageti na bijelo/crveno s ledo gamborima ili jaja.
Ja totalno suprotno od mojih - po prehrani se prebacim u ljetni đir,tako da te Latice savršeno razumijem.
Moji su sve povrće jeli dok su bili mali i nisu znali kako se zove
, sada ga ne jedu,ali i dalje sin ne razlikuje dosta vrsta povrća jer ga ne zanima i misli da ga ne jede (jer ga redovito "podmećem i kamufliram" u ćušpajzima, umacima i u zadnje vrijeme gustim juhama koje vole).
30 lip 2020, 11:14
Štefi i ostale, taj smoker je cijela ceremonija
MM je najprije naručio 10 kg zamrznutih svinjskih rebara. Pored toga je naručio mješavine začina (tzv. BBQ rubs).
Dan prije je odmrznuta rebra namazao senfom i na debelo mješavinom začina. Zamotao ih je u foliju i pustio
preko noći u frižideru. U šest ujutro je uključio smoker i položio rebra vodoravno na rešetke. Drveni komadići
koji proizvode dim moraju biti natopljeni vodom. Najprije ih je pekao/dimio dva sata, zatim ih je omotao
alufolijom pa ih pustio još dva sata, na kraju ih je premazao BBQ umakom i pustio bez folije još dva sata.
30 lip 2020, 14:21
Ajme Hajdi,prava ceremonija skoro da konkurira pripremama za vjenčanje
-ako ga veseli nek mu bude ,a i ti si na dobitku jer po opisanom ne moraš ništa oko smokera
30 lip 2020, 15:50
Hajdi je napisao/la:Štefi i ostale, taj smoker je cijela ceremonija
MM je najprije naručio 10 kg zamrznutih svinjskih rebara. Pored toga je naručio mješavine začina (tzv. BBQ rubs).
Dan prije je odmrznuta rebra namazao senfom i na debelo mješavinom začina. Zamotao ih je u foliju i pustio
preko noći u frižideru. U šest ujutro je uključio smoker i položio rebra vodoravno na rešetke. Drveni komadići
koji proizvode dim moraju biti natopljeni vodom. Najprije ih je pekao/dimio dva sata, zatim ih je omotao
alufolijom pa ih pustio još dva sata, na kraju ih je premazao BBQ umakom i pustio bez folije još dva sata.
mi ovako kompliciramo i bez smokera
u rerni
spareribse kad radimo
30 lip 2020, 19:22
sgrafaha je napisao/la:Moji su sve povrće jeli dok su bili mali i nisu znali kako se zove
, sada ga ne jedu,ali i dalje sin ne razlikuje dosta vrsta povrća jer ga ne zanima i misli da ga ne jede (jer ga redovito "podmećem i kamufliram" u ćušpajzima, umacima i u zadnje vrijeme gustim juhama koje vole).
Moja je nevjesta za svoj starijeg (11 g) rekla da, jedino povrće koje jede, je origano na pizzi
30 lip 2020, 21:32
Sj, ni kecap ni pomfrit?
30 lip 2020, 23:29
Mislila je na zeleno povrće. Naaaravno da jede i kečap i pomfrit.
02 srp 2020, 22:55
kečap i pomfrit bi se mogli jesti svaki dan
lažem, jedan dan, jer bi drugi dan bilo pitanje gdje je pohanac
teško mi je razumjeti djecu koja ne jedu svo povrće
jer moja jede, oduvijek. i zeleno i žuto i ljubičasto....ali sve...tamani.
ove mahune su mi sad mamac....danas sam nabrala ljubičaste olovčice, kifleke i široke šarene...i baš bih ih mogla po Sgrafahinom receptu napraviti...ima krilaca od danas. Iako, imam i mlade blitve i krumpira i smrznutih muzgavaca....
16 srp 2020, 07:38
U obilju domaćih breskvi jučer sam za večeru napravila knedle s breskvama (umjesto marelica). Super su ispale - breskve sam narezala na male komadiće.
17 srp 2020, 07:18
Večera za instagram - cloud eggs ili kako se to lijepo hrvatski kaže jaja u oblaku, salata, mocarela, prvi domaći pomidor.
17 srp 2020, 14:17
Čpr nemam pojma kaj su cloud eggs. Znam jedino za cloud tijesto s jajima, kao lchf verziju. Na to misliš?
Kod nas danas chilli s tortiljama.
18 srp 2020, 14:09
Fora igra za klince
20 srp 2020, 07:58
večera u petak: američke palačinke s borovnicama, poslužene s maslacem i javorovim sirupom
subota: goveđa juha, piletina iz pećnice, mladi krumpir u pari, pečene tikvice, salata od rajčica i krastavaca
nedjelja: hrenovke od divljači, mahune i krumpir, salata od rajčica
desert: biskvit s breskvama
20 srp 2020, 10:01
jučer: roštilj
danas: juha, blitva, šniceli na naglo i jaja
sutra: juha, punjene paprike i frigani krumpiri
prekosutra: kupila sam malo janjetine, pa ću je možda skuhati s bižima
20 srp 2020, 10:45
sj sline mi cure na tvoj meni
23 srp 2020, 18:50
srijeda: piletina iz pećnice u umaku od grčkog jogurta
četvrtak: gratinirane tikvice
23 srp 2020, 22:41
povrće, povrće...danas mahune, pohane tikvice i malo pečene piletine...sutra ćemo mlado zelje s krpicama i neke kobase ili čevape na naglo. u zalihi su još tikvica i krastavaci...za popečke i salatu s vrhnjem za prekosutra
29 srp 2020, 12:35
Polpeti od tikvica.
05 kol 2020, 13:34
Subota - gulaš, tjestenine, tikvice, rajčice
Nedjelja - spare ribs iz pećnice, pečeni krumpir, sataraš, zelena salata
07 kol 2020, 14:00
Jučer domaća pizza od integralnog brašna, pečena na glinenoj ploči.
Skuhala djeci goveđu juhu i ostavila danas ujutro rebra u pećnici na niskoj temperaturi da se polako peku.
07 kol 2020, 14:07
Prekjučer: janjetina sa ražnja, domaći pršut i sir (nećak napunio prvu godinu
), torte, rožada...
Jučer: juha, punjene paprike, pire i njok
Danas: Šalša, tikvice sa vrhnjem i tjestenina, juha od povrća, lubenica
07 ruj 2020, 19:52
Kuha li tko? Kod mene danas juha, mljeveno i manistra.
07 ruj 2020, 21:05
Integralni špageti, polpeti od tikvica, miješana zelena salata.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.